Tigaie cu acoperire ceramica pentru plita cu inductie

Cum alegi cea mai bună tigaie pentru tine - Ghid Complet 2019

Dacă vrei ca mâncarea pe care o pregătești să fie întotdeauna pe placul celor dragi, nu este suficient doar să știi cum să urmezi indicațiile dintr-o anumită rețetă. Ustensilele pe care le utilizezi în bucătărie joacă un rol extrem de important în procesul de preparare, fiind sarea și piperul din arsenalul unei bucătării complet utilate.


Însă nici nu trebuie să achiziționezi o listă de tigăi de la A la Z, ci să mizezi doar pe produse de foarte bună calitate, ce pot aduce savoarea perfectă în bucătăria ta.


Ce trebuie să știi când alegi o anumită tigaie?

Dacă vrei sa fii sigur că ai ales cea mai bună tigaie, secretul unei achiziții de succes este următorul: trebuie să îți cumperi o tigaie cu fund gros, pentru că:


 • Menține căldura în interiorul acesteia pentru o perioadă mai mare de timp;
 • Distribuie uniform căldura în întreg spațiul din interiorul tigăii.

Tigaie din inox pentru plita cu inductie

Care sunt principalele tipuri de tigăi existente?

Tigaia cu suprafață antiaderenta


 • Este o tigaie ce nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie, fiind ideală pentru o gătire optimă a alimentelor care tind să se lipească de alte suprafețe pentru gătit.

 • Te poți baza oricând pe o tigaie cu suprafață antiaderență, pentru că impiedică arderea mâncării și asigură o distribuție omogenă a căldurii. Se distinge ușor de celelalte modele de tigăi prin stratut antiaderent de pe interior, de culoare neagra.

Tigaia wok


 • Cei dragi iubesc legumele pe care tu le prepari? Atunci tigaia wok este cel mai bun model de tigaie pe care trebuie să îl ai, pentru prepararea acestora.

 • Specialiștii în nutriție recomandă la unison utilizarea wok-ului, fiind considerată una dintre cele mai “sănătoase” tigăi; acest tip de tigaie are nevoie de o cantitate mică de ulei, menținând o temperatură constantă a alimentelor, datorită pereților săi înalți.

 • Nu doar legumele pot avea mai multă savoare într-o astfel de tigaie, ci și peștele, carnea de pui sau fructele de mare.

Tigaie din inox


Tigaie din inox Fissler Crispy

 • Iată un exemplu de tigaie cu ajutorul căreia poți găti sănătos pentru cei dragi. Nu ai nevoie de ulei, atunci când prepari carne în tigaia grill. Are dimensiuni mai mari decât cele ale unei tigăi obișnuite.

 • Striațiile de pe fundul acesteia, dispuse la o distanță de 1-2 cm una de cealaltă, îți permit să gătești simultan mai multe feluri de carne și chiar legume, fără ca acestea să absoarbă grăsimile scurse de la preparatele din carne.

Tigaia pentru clătite


 • Dacă vrei să îți iasă clatitele exact ca în revistele de specialitate, ai nevoie de o tigaie specifică, ce are fundul plat și marginile ușor rotunjite.

 • Acest model de tigaie dispune de un strat de teflon, material ce împiedică arderea acestora, astfel încât să obții clătite cu blat pufos și aromat, fără pic de arsură.

Tigaia adâncă


 • Dacă vrei să pregătești toate ingredientele în același vas, ai nevoie de o tigaie adâncă în bucătăria ta. Forma de vas a acestui tip de tigaie îți permite să călești ceapa, să faci sosuri, să pregătești un sote de legume, toate în același vas.

 • Este tot un tip de “tigaie universală”, având însă pereții mult mai înalți și o deschidere suficient de mare.

Tigaia grill


Tigaie tip grill Fissler Arcana

 • Datorită fontei din care este realizată, căldura este distribuită uniform, iar acest lucru înseamnă că va fi reținută pentru mai mult timp în interiorul tigăii; Astfel, se obține un consum mai redus de energie utilizată;

 • Modelul de mai sus - tigaia grill Fissler Arcana - este produsă în partea nordică a Franței, conform unei tradiții îndelungate în prelucrarea fontei;

 • Tigaia grill din fontă Fissler Arcana este compatibilă cu orice tip de aragaz, chiar și cu cel pe bază de inducție; Se poate pune fără probleme și în cuptor.

Cum se alege o tigaie de cea mai bună calitate?

Tu știi cum să alegi cea mai bună tigaie pentru nevoile tale din bucătărie? Dacă nu, tot ce trebuie să faci este să citești în continuare acest articol:

Cele mai bune materiale din care sunt realizate tigaile


Este extrem de ușor să obții rezultate absolut savuroase, atunci când gătești preparate într-o tigaie realizată dintr-un material foarte bun.


RECOMANDAREA NOASTRĂ:


Te sfătuim să ai întotdeauna la îndemână 2 tipuri de tigăi:


 • Tigaie cu suprafata de gatit din inox, pentru a gati “crispy” - Pentru preparatele rapide, mai ales dacă vrei să prindă și crusta aceea crocantă, este recomandat să folosești tigaia de inoxtigaia de inox! Aceasta se poate utiliza la temperaturi foarte înalte, fără a se deforma sau strica. Inoxul este un material stabil, ce distribuie căldura în mod egal pe întreaga suprafață a tigăii. Mâncăruri pe care le poți găti în tigaia din inox: carne roșie, frigărui, chifteluțe, șnițele etc

  RECOMANDARE DE PRODUS: produsele din gama Fisslerprodusele din gama Fissler !!! Sunt aproape indestructibile, rezistente la zgârieturi și pot fi spălate în mașina de vase.

 • Tigăile cu suprafata de gatit antiaderenta, pentru soft frying. Mâncăruri pe care le poți găti în acest tip de tigaie: peste, omlete, precum și alte alimente care s-ar putea prinde pe un alt tip de suprafață.

Tigaie Fissler antiaderenta Sensored

La ce sursă de căldură poate fi supusă o tigaie?


Trebuie să alegi întotdeauna tigaia în funcție de sursa de căldură pe care o ai în bucătărie: aragaz, plită vitroceramică, electrică, sau cu inducție.

Este un criteriu extrem de important pentru alegerea unui anumit tip de tigaie, deoarece nu există o compatibilitate de 100% între sistemul de încălzire și toate ustensilele existente pe piață.


 • Pentru plitele electrice - cea mai bună tigaie trebuie să aibă același diametru cu cel al surselor de încălzire de pe plită, pentru a se evita pierderile nedorite de căldură. Ținând cont de acest principiu, cea mai bună tigaie pentru plita electrică din bucătărie trebuie să aibă fundul plat.

 • Pentru plitele cu inducție - vei avea nevoie de o tigaie compatibilă cu această sursă de căldură; tigăile pentru plitele cu inducție dispun de un material feromagnetic pe fund; în cazul în care dispui de o astfel de plită, însă cumperi un produs incompatibil cu acest sistem de încălzire, nu îl vei putea utiliza.

Cum se atinge temperatura ideală de prajire?


 • Încinge tigaia la o temperatură medie (⅔ din temperatura maximă), fără a folosi ulei;

 • După ce au trecut 3-4 minute, poți face testul “picăturilor de apă”: lasă să se scurgă câteva picături de apă pe mijlocul tigăii încinse; dacă picăturile de apa “dansează” pe suprafața acesteia, păstrându-și forma de lacrimă, înseamnă că tigaia a ajuns la temperatura optimă de prăjire;

 • Pune apoi în tigaie preparatul pe care vrei să îl gătești (făra sare- scoate apa din carne, fără piper- se arde în tigaie și trebuie să fie scos din frigider cu cel puțin 30 min înainte de a fi pus pe foc);

 • Condimentele pot fi adăugate ulterior, undeva pe la jumătatea procesului de prăjire.

Pentru o prăjire delicată a alimentelor din tigaie


 • Pentru prăjirea mai delicată, așa cum este cea a cartofilor, a peștelui, sau a oricăror preparate care se fac foarte repede și se ard ușor, este nevoie să folosești o tigaie antiaderentă. Astfel, eviți lipirea preparatului de tigaie, obținând o prăjite uniformă și delicioasă.

Pentru o prăjire rapidă (însă la fel de delicată) a produselor din tigaie


 • Tigăile cu invelis ceramic sunt potrivite atât pentru prăjirea mai soft, cât și pentru prăjirea rapidă a preparatelor. Sunt ideale pentru carnea tăiată fâșiuțe subțiri (atât marinată, cât și nemarinată), chifteluțe, sosuri, cartofi prăjiți etc. Niciodată nu trebuie încălzită la temperatura maximă, înainte de a pune produsele în tigaie.

 • După prăjire, trebuie lăsată să se răcească definitiv și apoi poate fi curățată cu un servet de hârtie. Pentru a-i prelungi viața și pentru a o păstra în stare perfectă, nu trebuie curățată cu detergenți sau bureți ce pot zgâria sau mătui învelișul interior.

 • De asemenea, nu este indicat să fie spălată în mașina de vase, deoarece învelișul ceramic își poate pierde caracterul non-stick.

Tigaie Fissler inox
Tigaie Fissler cu acoperire antiaderenta

Care sunt dimensiunile optime ale unei tigăi?


Tigaie mica Fissler inox

Alege dimensiunile tigăii în funcție de regularitatea cu care gătești. O tigaie de mari dimensiuni poate “găzdui” mai multe preparate în același timp, însă ocupă mai mult loc în bucătărie, fiind totodată și mai greu de manevrat. Pentru reprizele de gătit din weekend, sau cele de după program, cea mai bună tigaie vine cu un diametru cuprins între 26 și 28 cm.


Cea mai bună formă de tigaie este cea rotundă. O tigaie rotundă permite o distribuție mult mai bună a căldurii, mâncarea gătindu-se astfel mult mai bine.

Cât de important este mânerul unei tigăi?


Pentru a mânui cât mai bine tigaia, în timpul preparării alimentelor, mânerul acesteia trebuie să respecte o serie de criterii:


 • Trebuie să fie ergonomic;
 • Trebuie să fie realizat dintr-un material neinflamabil;
 • Nu trebuie să preia din căldura resimțită în tigaie

Greutatea celei mai bune tigăi din bucătărie


În privința greutății optime pentru o tigaie, trebuie să știi că o tigaie mai grea asigură o perioadă mai mare de utilizare, fără a se deteriora. Tigăile cu fund gros, special turnat astfel incat sa ofere o uniformitate desavarsita, impiedica formarea golurilor de aer, ce pot determina arderea mancarii.Acum că ți-am făcut poftă de un preparat delicios, pe care să îl prepari pentru întreaga ta familie, intră pe www.sensodays.ro, ia-ți tigaia preferată și Spor la Gătit!


Tigaie pentru plita cu inductie