Amenajarea unui bar acasă – proiect de suflet pentru un proprietar sofisticat

Amenajarea unui bar acasă

Mulți proprietari de case moderne, care adoră să se distreze și care își invită des prietenii acasă, și-au amenajat propriul bar destinat petrecerilor și timpului liber în compania acestora. Americanii sunt celebri pentru amenajarea unui spațiu de tip “man-cave”, locul potrivit pentru a se relaxa singuri sau în compania celor dragi. Unii români, atrași de această idee, au încercat să creeze ceva mai mult de atât, pentru că și-au dat seama că lipsește ceva din atmosfera interiorului locuinței lor.

Amenajarea barului în funcție de camera aleasă

Amenajarea unui bar în interiorul casei trebuie să satisfacă nevoia de relaxare și de divertisment a proprietarului. Nu oricine își permite să creeze în casă un astfel de loc, așa că este puțin probabil ca lumea să-și închipuie că proiectul a fost conceput ca proprietarul să nu mai iasă în oraș, ci să petreacă doar acasă.

Înainte de a începe, este imperios să se aleagă camera în care va fi creat barul. Poate fi vorba despre sufragerie sau bucătărie, dar, în egală măsură, barul poate fi amenajat la mansardă sau într-o cameră de sine stătătoare.

Amenajarea barului în livingul de acasă

Toți prietenii vor fi impresionați când vor fi invitați în living și vor vedea barul amenajat aici. Această cameră este foarte spațioasă și deseori rămâne cel puțin un spațiu gol, care poate fi completat cu o mobilă pentru bar. Atmosfera va deveni brusc alta, elegantă, modernă, sofisticată, deosebită.

Amenajarea barului în bucătărie

Nu pare cine știe ce soluție, pentru unii fiind chiar incomodă, dar totul ține de amenajarea corectă a barului. Într-adevăr, este greu de conceput să ridici un bar într-o bucătărie de apartament la bloc, dar acest lucru devine atât de simplu când este vorba despre o bucătărie open-space, cu o insulă în mijloc, care poate deveni un blat perfect pentru treburile gospodinei sau poate fi transformată într-un bar la nevoie, imediat ce musafirii au sosit.

Un sistem adecvat de iluminat, două sau trei scaune înalte, câteva electrocasnice necesare pentru a prepara cocktailuri delicioase, un set de pahare cu picior înalt sunt doar câteva dintre elementele obligatorii pentru a amenaja barul în interiorul bucătăriei. Construirea unui bar mic poate fi o idee genială, chiar și în această cameră.

Amenajarea barului în livingul de acasă
Amenajarea barului în bucătărie

Amenajarea barului la mansardă

Ideea va fi perfectă pentru o casă somptuoasă, dotată cu o mansardă care poate servi drept spațiu de relaxare pentru reprezentanții sexului masculin care preferă să se delecteze cu un pahar de vin bun alături de prietenii lor. Este important ca spațiul să fie amenajat corespunzător pentru a crea stilul dorit. Spațiul mare da voie amplasării unei mese de biliard sau a unor aparate de jocuri pentru a spori distracția adulților.

Amenajarea barului la mansardă

Modele de bar în funcție de designul ales

Orice persoană care vrea să aibă un bar acasă trebuie să-l amenajeze ținând cont de interiorul locuinței sale. Este greșit să se creeze un bar rustic într-o sufragerie decorată în stil modern sau să se amenajeze un bar industrial într-un interior vintage.

Amenajarea barului în stil rustic

Ea se face cu ajutorul lemnului, a culorilor calde și a liniilor simple;

Amenajarea barului în stil rustic

Amenajarea barului în stil modern

Ea se poate face prin menținerea ordinii perfecte, a culorilor neutre și a mobilierului care combină plăcut plasticul cu metalul;

Amenajarea barului în stil modern

Amenajarea barului în stil industrial

Aceasta aduce în prim plan stilul de fabrică construită din cărămidă. Se pretează mai ales caselor care sunt construite în acest stil sau au un interior amenajat industrial cu ajutorul elementelor nefinisate, a pereților din cărămidă roșie sau gri, a țevilor ieșite din perete în mod voit etc.

Amenajarea barului în stil industrial

Accesorii pentru amenajarea unui bar stilat acasă

Proiectul de amenajare a barului la tine acasă presupune și prezența diferitelor accesorii utile pentru a-l face cât mai funcțional și pentru a crea un spațiu deosebit, atractiv, care să impresioneze pe oricine trece pragul casei. Din acest motiv, sunt importante următoarele elemente:

Accesorii pentru amenajarea unui bar stilat acasă

Accesorii, ustensile și echipamente utile pentru modelul de bar dorit

Pentru a realiza băuturi impecabile ca gust și consistență este vital ca barul să fie dotat cu electrocasnice utile, precum – mașina de gheață, frapieră, blender, storcător, mixer, cafetieră, espressor, pahare;

Mobilierul necesar pentru amenajarea barului acasă

Este nevoie de dotarea cu scaune înalte, pe care musafirii să poată să stea și să-și odihnească picioarele, dar și a unor rafturi sau a unei mobile-bar care să ofere acel stil sofisticat, rafinat și cu accente masculine pe care și-l dorește atât de mult proprietarul;

Decorațiuni unice pentru bar

Toată lumea care vrea să pună în practică acest proiect trebuie să se gândească dinainte la câteva elemente care să definească stilul barului de acasă. Câteva lumânări ambientale, un difuzor cu parfum, boluri decorative, scrumiere, un ceas de perete, un tablou sau diferite fotografii din călătoriile alături de prieteni pot întregi perfect atmosfera dorită.

Decorațiuni unice pentru bar

În concluzie, cine î se gândește la amplasarea unui bar mic sau mai mare la el acasă nu ar trebui să renunțe la ideea lui deoarece nu este foarte greu de pus în practică, indiferent de rolul pe care barul îl va avea în viața lui. Puțină relaxare într-un spațiu preferat nu strică nimănui.

surse foto: pinterest.com