Feng Shui pentru casă – Cum amenajezi un cămin armonios în 3 pași

Baie open space cu design organic Hansgrohe

Dacă vrei să aplici principiile Feng Shui pentru casă în maniera tradițională, ar trebui să ții cont de orientarea fiecărei camere și să identifici fluxurile de energie ca să stabilești pozițiile optime pentru fiecare obiect. Geomanția nu este, însă, un punct forte pentru cei mai mulți dintre noi, și, în plus, practica modernă a acestei arte tradiționale se referă mai mult la crearea sau readucerea echilibrului în spațiile unde locuim.

Amenajarea Feng Shui a casei vizează, concret, înlăturarea blocajelor din activitățile noastre de zi cu zi și păstrarea energiei pozitive în fiecare încăpere.

Iată cum obții un cămin armonios în trei pași:

Amenajează Feng Shui holul de la intrare

Fiind spațiul care face legătura dintre interiorul casei tale și exterior, holul este prima încăpere unde ar trebui să aplici câteva reguli Feng Shui. Fluxul de energie nu trebuie să fie obstrucționat nici de un surplus de mobilier, nici de o atmosferă prea întunecată, iar încăperea, deși doar un spațiu de tranzit, trebuie să fie primitoare și plăcută privirii.

Scaune cu design in culori vii Kartell Clap

  • În oglindă nu trebuie să se reflecte ușa. Principiile Feng Shui spun că astfel împingi energia pozitivă afară din casă, iar regulile de design spun că irosești o oportunitate de a mări vizual spațiul dacă nu plasezi oglinda în fața unei ferestre sau a unei surse de lumină. Apropo de corpurile de iluminat, acestea ar trebui plasate în pereche (două aplice de perete sunt perfecte pentru a obține armonia) de-o parte și de alta a ușii de la intrare – astfel atragi energia pozitivă în casă.
  • Păstrează energia qi pozitivă în hol cu ajutorul unui punct de interes: poate fi vorba despre o decorațiune de perete sau despre un obiect de mobilier precum scaunul Kartell Clap, cu design original, în culori vii. Important este să atragă privirile și fluxul pozitiv de energie.

Amenajează o bucătărie Feng Shui

Pentru adepții spațiului deschis, aplicarea regulilor Feng Shui într-o bucătărie open space este foarte dificilă: bucătăria reprezintă elementul „foc”, iar extinderea ei către living și hol tulbură echilibrul celor cinci elemente (pământ, apă, foc, metal, lemn).

În schimb, dacă deasupra chiuvetei din bucătărie există o fereastră, te poți considera norocos: această configurație este una de bun augur. Nu uita să instalezi niște baterii de bucătărie speciale, ce pot fi ajustate pentru a putea închide și deschide fereastra.

Găsești astfel de baterii de bucătărie cu racord baionetă în oferta noastră de produse pentru bucătărie de la mai mulți producători de renume, precum Kludi, Franke, Teka sau Ideal Standard.

Chiuveta inox si baterie de bucatarie Franke
Baie luminoasa alba Kolo Traffic

Amenajează o baie Feng Shui

Prin natura lor, băile acumulează cu ușurință energii negative, așadar trebuie să vizezi, prin amenajarea Feng Shui a băii, atragerea și păstrarea unui qi pozitiv. Cum poți face acest lucru?

  • Evită nuanțele de albastru și tablourile ce înfățișează apă, fie că este vorba despre mare, ocean sau un lac. Elementul „apă” este deja predominant în baie, așa că trebuie să-l menții sub control. Optează pentru o schemă cromatică bazată pe alb (reprezintă elementul „metal”), ori pe crem, bej sau maro (reprezintă elementul „lemn”), și vei readuce echilibrul în încăpere.
  • Ține capacul vasului WC coborât. Din punct de vedere Feng Shui, apa are o mare putere de atracție a energiei, însă un vas de toaletă cu capacul ridicat atrage qi-ul pozitiv din casă și îl elimină în exterior. În plus, capacul vasului WC trebuie ținut întotdeauna coborât din rațiuni de igienă și siguranță. Îți recomandăm să optezi pentru un capac de WC cu închidere lentă, care coboară încet printr-o simplă apăsare a degetului, reducând contactul cu suprafața acestuia.

Aplică sugestiile noastre de Feng Shui pentru casă, sună la 021.407.34.34 sau fă-ți o programare online pentru o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii noștri.