Din seria Retete Delicioase de nerefuzat (1) – Acadele cu Cocos

Coconut Cake Pops – Acadele cu cocos

villeroy-boch-kokos-cakepops-rezept-header

Ingrediente pentru aproximativ 20 de acadele:

  • 125 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina cernuta
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita de unt
  • 50 g unt tare (de la frigider)
  • 75 g crema de branza
  • 75 g fulgi de cocos
  • seminte de vanilie ( sau baton de vanilie ras)
  • 150 g glazura de ciocolata alba
  • 20 de betisoare pentru acadele
  1. Bate untul moale cu zaharul pana devine o pasta omogena, cu ajutorul unul tel sau mixer. Adauga ouale, varful de cutit de sare si faina si amesteca bine.
  2. Unge o tava subtire cu unt si toarna aluatul obtinut. Bagi totul la cuptor si lasi la preparat timp de 45-50 de minute. Cand tortul obtinut este scos din cuptor si racit complet, faramiteaza-l pe tot intr-un bol. Amesteca apoi cu unt, crema de branza, fulgi de cocos si seminte de vanilie (sau baton de vanilie ras).  Apoi formeaza mixul obtinut in forma de sfere (de dimensiunea bomboanelor de Raffaello) si lasa-le putin in frigider.
  3. Topeste glazura de ciocolata alba si inmoaie in ea, pentru 2 secunde, varful betelor de acadea.  Apoi pune cate o sfera pe fiecare bat inmuiat si trece-le si pe acestea prin glazura. Tot ce mai ramane de facut este sa presari fulgi de cocos peste si sa le lasi sa se raceasca.

Tadaaaa. Cu o doza mica de efort ai obtinut un desert delicios (de te lingi pe buze) pe care nimeni nu are cum sa il refuze. Si te poti lauda ca e facut de tine!

Spor!

Vezi aici Din seria Retete Delicioase de nerefuzat (2) – Rata à l`orange ->