Cele mai bune hote pentru o bucătărie completă – Fă alegerea ca un expert!

Cele mai bune hote pentru o bucatarie completa

Bucătăria este una dintre cele mai importante zone ale unei case. Asta, deoarece aici petreci o perioadă semnificativă de timp preparând bucate delicioase pentru familia ta. Având în vedere acest lucru, această încăpere ar trebui să fie un spațiu atractiv și foarte confortabil. Unul dintre cele mai eficiente moduri prin care poți îmbunătății atât aspectul, cât și funcționalitatea zonei de gătit este printr-o modernizare. Instalarea unei hote potrivite este unul dintre aspectele ce nu trebuie uitate. Dar cum poți identifica cele mai bune astfel de electrocasnice și cum poți face alegerea ca un expert? Află din acest articol.

Cele mai bune hote: 5 beneficii de care bucătăria ta are nevoie

Cele mai bune hote pentru o bucatarie completa

Instalarea celei mai bune hote de bucătărie poate să aducă mult mai multe beneficii bucătăriei tale decât ai bănui. Aceasta este una dintre cele mai inteligente investiții pe care le poți face, pentru ca zona în care gătești să fie una confortabilă și ușor de întreținut. Iată, pe scurt, 5 avantaje de care trebuie să fii conștient:

  • Prin captarea fumului, hota previne depunerea murdăriei, ceea ce face bucătăria mai ușor de curățat;
  • Reduce riscul intoxicării cu monoxid de carbon, al cărui nivel poate crește periculos de mult, dacă spațiul nu este bine aerisit;
  • Pe lângă absorbția fumului și a mirosurilor neplăcute, hota elimină și căldura în exces, păstrând o temperatură potrivită în bucătărie;
  • Aleasă cu mare atenție la design, aceasta poate completa în mod foarte rafinat aspectul bucătăriei;
  • Chiar dacă gătești doar pentru tine și nu o folosești foarte des, prezența hotei poate ridica mult valoarea unei locuințe.

Cea mai bună hotă: Cum o poți identifica în 3 pași simpli?

Cele mai bune hote pentru o bucatarie completa

Alegerea unei hote potrivite pentru bucătăria ta implică o informare amănunțită. Un expert ar putea face selecția fără să stea mult pe gânduri. Un utilizator convențional însă, va trebui să își rezerve timp pentru a cerceta piața, astfel, identificând cel mai potrivit model. Așadar, iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere:

Modalitatea de evacuare a aerului

Deoarece hota „aspiră” fumul și grăsimea din bucătărie, este logic că acesta trebuie să ajungă în alt loc. Hotele cu evacuare sunt foarte eficiente, fiind potrivite pentru spațiile mai mari. Acestea sunt capabile și să regleze temperatura din interiorul încăperii. Totuși, instalarea este mai complexă, fiind necesară alterarea unui perete exterior pentru a crea gaura de evacuare a aerului.

Hotele fără evacuare, pe de altă parte, sunt cunoscute pentru că procesul de instalare este mai ușor, acestea având și dimensiuni mai mici. În cazul lor, aerul nu este eliminat în exterior, ci e trecut printr-un filtru, care captează particulele de miros și grăsimea. Acesta trebuie schimbat la un interval de timp recomandat de producător. În plus, eficiența nu este la fel de bună ca în cazul modelului menționat anterior.

Zgomotul unei hote de bucătărie

Confortul în bucătărie nu ține doar de temperatură sau de mirosurile care circulă în acestea. Este foarte plăcut să te retragi pentru a servi masa sau pentru a te relaxa în sufragerie cu familia, dar nu și să fii deranjat de zgomotul foarte mare al hotei. Acest aspect este deosebit de agasant, mai ales dacă ai o bucătărie open-space.

În acest context, cea mai bună hotă este una care are un nivel de zgomot scăzut, de regulă cât mai aproape de 50 dB.

Aspectul hotei de bucătărie

Pentru a nu deranja din punct de vedere estetic, hota de bucătărie trebuie să se potrivească cu stilul pe care l-ai avut în minte când ai amenajat bucătăria. Aceasta trebuie să se integreze perfect în spațiu, atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și din perspectiva cromaticii și a texturii materialului. Se pot oferi câteva exemple în acest sens:

  • pentru o bucătărie modernă, o hotă cu finisaj metalic va fi perfectă;
  • o zonă de gătit amenajată în stil scandinav va integra foarte bine o hotă cu detalii din lemn, în nuanțe simple și neutre;
  • pentru stilul vintage, se recomandă montarea unei hote cu finisaj din bronz sau cupru, sau un model antichizat.

Montarea hotei de bucătărie trebuie să fie simplă și intuitivă

Cele mai bune hote pentru o bucatarie completa

Dacă alegi o hotă cu evacuare, este nevoie să apelezi la ajutorul experților pentru instalare. Modelele cu filtru ar putea fi montate și de un utilizator obișnuit, asta dacă instrucțiunile oferite de producător sunt complete, însă și aici ar fi mai bine să chemi un specialist.

Cele mai bune hote au un manual de utilizare bine pus la punct, unde se explică și cum se montează, care trebuie citit foarte bine înainte. Acestea includ și un șablon, care te va ajuta să marchezi pe perete locul în care vei instala electrocasnicul. Unele modele vor fi livrate cu o folie protectoare lipită de zonele fragile. Aceasta trebuie înlăturată înainte de a trece la treabă.

Pentru a determina la ce înălțime se montează hotă, trebuie să iei în considerare și dimensiunile efective ale acesteia, până la ce nivel poate ajunge utilizatorul cu mâinile, astfel încât să o poată folosi, dar și altele.

Din punct de vedere al indicațiilor generale, specialiștii recomandă o distanță de circa 50-65 cm față de plita incorporabilă sau care este integrată în scheletul aragazului.

Top hote ideale pentru orice tip de bucătărie

Indiferent că ai o bucătărie mică sau mare, că e decorată în stil tradițional sau ultra-modern, vei găsi un model care se va plia perfect pe nevoile tale. Află cele mai bune recomandări mai jos.

Cea mai bună hotă pentru o bucătărie mică: Hotă în blat cu plită cu inducție integrată Franke Mythos

Cele mai bune hote pentru o bucatarie completa

Aceasta este o variantă ideală pentru spațiile înguste sau pentru o bucătărie cu un aspect liniar, curat. Fiind integrată în blat, aceasta nu mai ocupă spațiu de perete. Acesta va putea fi, astfel, utilizat pentru integrarea unor obiecte de artă decorative.

Cea mai bună hotă pentru o bucătărie mare: Hotă decorativă Bosch

Cele mai bune hote pentru o bucatarie completa

Perfectă pentru o bucătărie modernă, hota Bosch are un filtru de grăsime mascat într-un panou de sticlă neagră, foarte aspectuos. Având multe funcții speciale, aceasta va asigura un aer curat în orice moment.

Acestea sunt sugestiile care te vor ajuta să alegi hota de bucătărie ideală la fel ca un expert. Astfel, spațiul pentru prepararea meselor va fi un loc în care tu vei adora să petreci timp alături de cei dragi, savurând cele mai delicioase bucate.

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com