Amenajare garsonieră: Sfaturi practice pentru a profita de spațiul mic din garsoniera ta

Amenajare garsonieră: Sfaturi practice pentru a profita de spațiul mic din garsoniera ta

Pentru amenajarea unei garsoniere moderne și primitoare ai nevoie de obiecte casnice inovatoare, de mobilier multifuncțional și de creativitate. Privește spațiul mic ca pe o provocare și accept-o cu optimism, pentru că e mai ușor decât îți închipui să-l amenajezi eficient, într-o manieră rafinată.

Iată cum poți face acest lucru:

Amplifică vizual spațiul cu ajutorul luminii

O garsonieră mică va părea mai aerisită dacă este bine luminată. Lumina naturală crește productivitatea și are efecte benefice asupra sănătății tale, iar lumina artificială, aleasă corect și amplasată în zonele cheie, mărește vizual spațiul și accentuează punctele de interes ale încăperilor.

  • Montează perdele sau jaluzele transparente.
  • Alege pentru pereți finisaje texturate, albe sau în nuanțe neutre deschise.
  • Așază o oglindă pe peretele opus ferestrei pentru a reflecta și difuza lumina naturală.
  • Montează aplice de perete – acestea difuzează lumina către centrul încăperii, nu către tavan ori podea.
  • Amplasează lampadarele de podea în colțurile camerei – lumina va fi astfel reflectată de doi pereți adiacenți.
  • Optează pentru tehnologia LED – becurile LED au cea mai mare eficiență energetică și cea mai mare durată de viață.

Lampa suspendată Kartell FL/Y cu reflexii irizante

Amenajare garsonieră: Sfaturi practice pentru a profita de spațiul mic din garsoniera ta

Lampa suspendată Kartell FL/Y, al cărei design este semnat Ferruccio Laviani, nu este perfect sferică, ci are un aspect asemănător unui dom, pentru ca lumina să poată fi reflectată pe toată suprafața abajurului.

Ajustabilă pe înălțime și disponibilă în toate culorile curcubeului, această suspensie transparentă de tavan, realizată din metacrilat, contribuie la crearea senzației de spațiu și accentuează farmecul colțului de citit din garsonieră.

Integrează în amenajarea garsonierei cât mai multe elemente multifuncționale

Atunci când problema constă într-o suprafață disponibilă limitată, soluția este dată de designul inovator al pieselor de mobilier. Înconjoară-te cu obiecte concepute special pentru a fi folosite în mai multe moduri.

În living:

  • Măsuțe de cafea, realizate din policarbonat, pe care te poți așeza.

În bucătărie:

În baie:

Adaptează elementele decorului la proporțiile încăperii

Secretul unei garsoniere amenajate armonios stă în echilibrul dintre dimensiunile spațiului și cele ale obiectelor care compun decorul. Asta nu înseamnă că te vei orienta către mobilier și accesorii foarte mici, pentru că vei da un aer aglomerat atmosferei, dar nici către unele supradimensionate în raport cu celelalte elemente din decor.

  • Când incluzi o piesă de mobilier relativ voluminoasă într-o garsonieră mică, asigură-te că poate înlocui și funcția altui obiect de mobilier (canapeaua cu spațiu de depozitare).
  • Poți mobila o garsonieră mică folosind doar câteva piese de mobilier esențiale (canapea extensibilă, fotoliu, măsuță-taburet). În acest caz poți alege unele de dimensiuni mai generoase, dar ai grijă să aibă proporții similare. Altfel, cea mai mare va ieși neplăcut în evidență, dominându-le pe celelalte.

Așază mobilierul și obiectele sanitare la înălțime

Obiectele voluminoase așezate direct pe podea „mănâncă” pur și simplu din suprafața disponibilă. Un proiect reușit de amenajare garsonieră trebuie să aibă în vedere două direcții esențiale:

  1. Folosirea spațiului pe verticală.
  2. Crearea unui decor aerisit, care nu blochează privirea.

În living:

  • Mizează pe piese de mobilier cu picioare grațioase, realizate din metal, sau transparente, realizate din policarbonat.
Amenajare garsonieră: Sfaturi practice pentru a profita de spațiul mic din garsoniera ta

În bucatărie:

  • Optează pentru dulapuri suspendate sau montează pe perete etajere. Utilizează cât mai mult din spațiul disponibil în partea de sus a încăperii pentru depozitare.

În baie: Alege un lavoar suspendat în locul unuia cu picior și un vas de toaletă suspendat în locul celui montat pe pardoseală.

Acest tip de obiecte sanitare se numără printre tendințele de design interior ale anului și se integrează armonios în orice stil decorativ, adăugând un plus de dinamism spațiului. În plus, permit o igienizare impecabilă a suprafețelor de dedesubt.

Pentru o utilizare optimă a băii dintr-o garsonieră mică poți alege un lavoar suspendat conceput special pentru un corp de mobilier în care să poți depozita prosoape, halate și alte obiecte de igienă sau cosmetică.

Setul de lavoar și dulap din colecția Tempo de la Ideal Standard

Amenajare garsonieră: Sfaturi practice pentru a profita de spațiul mic din garsoniera ta

Setul de mobilier suspendat din colecția Tempo de la Ideal Standard este ideal pentru decorul unei băi mici, în care funcționalitatea este la fel de importantă ca estetica.

Dulapul cu două sertare de sub lavoar este încăpător și rezistent la nivelul ridicat de umiditate din încăpere, cel vertical utilizează la maximum suprafața disponibilă, iar liniile simple se integrează foarte bine în mai multe stiluri decorative.

Vrei să afli mai multe sfaturi despre cum să-ți amenajezi o garsonieră confortabilă, practică și sofisticată?

Programează-te pentru o ședință de consultanță gratuită la numărul 021 407.34.34, iar specialiștii noștri te vor aștepta într-unul din cele două showroom-uri din București.