Amenajări livinguri clasice – Pas cu pas spre un decor de vis

Amenajări livinguri clasice

Stilul clasic a rezistat testului timpului dintr-un singur motiv simplu – confortul. Formele elegante, textilele rafinate și estetica aparte fac ca acest tip de amenajare să fie mereu cald și primitor. În timp ce tendințele de decorare se pot schimba, camerele de zi clasice vor fi întotdeauna în tren.La SensoDays.ro găseşti produse premium potrivite pentru un decor clasic de vis. În plus, te vei bucura de consultanţă pe tot parcursul procesului de achiziţionare. Aşadar, află cum şi ce articole trebuie să alegi!

Amenajarea unui living clasic – Ocazia perfectă pentru a face o declarație de stil

Fiecare cameră din casa ta ar trebui să aibă o atmosferă pe cât de intimă, pe atât de unică. Aceasta trebuie, în primul rând, să comunice stilul tău de viata. Fiecare detaliu decorativ, dar şi mobilierul ar trebui să-ți reflecte gusturile. 

De aceea, camera de zi este locul perfect pentru a face o declarație de stil. De fapt, atunci când vine vorba de întâmpinarea vizitatorilor în casa ta, livingul acționează în esență ca o carte de vizită – adică un loc care te reprezintă – motiv pentru care este important să creezi o atmosferă elegantă și rafinată.

Când vine vorba de proiectarea camerei de zi, detaliile sunt la fel de importante ca obiectele de mobilier în sine. De aceea, alegerea unui stil clasic îi va oferi sufrageriei un plus de personalitate, creând un spațiu cu o estetică excelentă.

Iată câteva sfaturi importante pentru amenajarea unui living clasic:

  • Îmbracă canapele și fotolii în țesături fine

Optează pentru canapele şi fotolii din piele sau țesături fine, precum catifea, satin, mătase de damasc. Mobilierul moale, cu texturi luxoase și neobișnuite va oferi sufrageriei o imagine complet nouă.

Iată care sunt cele mai bune țesături care duc la o atmosferă unică și luxoasă:

  • Satin – O țesătură uniformă, extrem de strălucitoare și netedă la atingere. Satinul înfrumusețat cu broderii aurii emană o eleganță neoclasică.
  • Brocart – O țesătură decorativă de înaltă calitate, brocartul are o parte inferioară care are o textură complexă, precum și încrustări și fire suplimentare, care sunt folosite pentru a crea modele și broderii unice. 
  • Damasc -Țesătura de damasc se caracterizează prin strălucirea sa, motiv pentru care este adesea confundată cu satinul. Este, de asemenea, o reversibilă, având două părți brodate identice, cu culori contrastante.
  • Catifea – O mângâiere moale pe mână, cu reflexe irizante și culori vii, catifeaua încapsulează perfect stilul clasic de design interior.
  • Adaugă perne de accent realizate din materiale de calitate

Adaugă perne decorative de accent pentru a completa aspectul general al canapelei sau fotoliului. Când vine vorba de a le alege pe cele potrivite, optează pentru modele care se încadrează în conceptul pe care l-ai ales pentru restul camerei de zi. În primul rând, alege o culoare – încearcă să optezi pentru nuanțe de alb, bej sau maro.

În al doilea rând, alege perne cu o formă elegantă și rafinată. În cele din urmă, asigură-te că alegi țesături bine făcute și de calitate. Poți încerca un model cu design minimalist din colecția Tommy Hilfiger sau, dacă vrei ceva cu adevărat clasic, optează pentru o pernă cu imprimeu floral de la Missoni.

  • Optează pentru lămpi decorative din sticlă transparentă, mată sau satinată

Iluminatul decorativ joacă un rol cheie în orice spațiu, inclusiv în camera de zi. Împodobește-ți mesele laterale cu veioze sau lămpi cu aplicații în stil clasic din sticlă transparentă, mată sau satinată și finisate cu flori aurii sau argintii.

Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
  • Adaugă accesorii din porțelan

Pentru a adăuga un sentiment rafinat camerei de zi, alege accesorii din porțelan care se potrivesc cu paleta de culori predominantă în încăpere.

Joacă-te cu culori, contraste izbitoare și luciu seducător, așezând articole din porțelan în anumite locuri – vase elegante pe mese, vaze pe comode sau alte astfel de articole poziționate strategic pentru a fi puse în evidență.

  • Folosește covoare decorative

Pentru a personaliza camera de zi și a o face cât mai confortabilă, adaugă câteva covoare decorative din gama Missoni. Acestea oferă confort și eleganță casei, în acest fel devenind protagoniști incontestabili ai stilului în orice încăpere.

Pentru a alege opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale estetice și de confort, aruncă o privire peste diferitele tipuri de covoare potrivite pentru stilul clasic.

Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
  • Agață un candelabru în mijlocul tavanului

Iluminarea potrivită adaugă spațiului o notă atrăgătoare – optează pentru un candelabru din cristal și agață-l în mijlocul tavanului. Acest corp de iluminat elegant va crea imediat o atmosferă opulentă și somptuoasă de living.

  • Decorează pereții cu picturi și oglinzi ornamentate

Asigură-te că incluzi câteva tablouri peisagistice, portrete și picturi tempera.

Oglinzile sunt, de asemenea, esențiale pentru orice living. Optează pentru modele din sticlă sau chiar din lemn. De altfel, accesoriile vor aduce un plus de eleganţă, iar fiecare element va oferi sufrageriei un sentiment de completitudine.

  • Umpleți spațiile goale cu otomane / pufuri lucrate manual

Pune otomane sau pufuri luxoase lucrate manual în spațiile goale din camera de zi, pentru a face întregul mediu mai primitor.

Optează pentru piese confortabile, dar nu sacrifica atracția vizuală. Alege articolele acoperite cu piele, satin, catifea, mătase sau chiar pe cele finisate cu țesătură matlasată. Ce spui de şnururi, ciucuri sau unele broderii aurii? 

  • Alege un tapet clasic

Atmosfera dintr-o cameră este determinată, în primul rând, de pereți și, mai precis, de decor, care îmbunătățește caracterul general al spațiului.

Cu ajutorul unui tapet, livingul tău se va bucura de un nou aspect. Selectează motivul care se potrivește cel mai bine cu restul spațiului: alege între teme geometrice și liniare sau motive cu curbe și arabescuri baroce.

Livinguri clasice – Sfaturi esențiale

Amplasarea mobilierului poate fi o sarcină descurajantă. Când te confrunți cu o cameră goală, umplerea acesteia într-un mod practic și estetic poate părea o misiune copleșitoare. Dar, de-a lungul anilor, designerii de interior au conceput o serie de principii simple, ușor de aplicat, care funcționează. Dacă te orientezi după aceste mici reguli, amenajarea încăperii nu o să fie o provocare înfricoşătoare precum pare.

  • Alege un punct principal

Nu subestima niciodată puterea unui punct principal dintr-o cameră. Uneori există în mod natural, cum ar fi o fereastră proeminentă sau un șemineu încorporat, în timp ce alteori este nevoie să le creezi singur, la fel ca în cazul unităților media și al televizoarelor. Indiferent de punctul focal ales, ia o decizie și respect-o.

  • Nu împinge mobilierul mult prea aproape de pereţi

Dimensiunea camerei va dicta cât de mult poți apropia mobilierul de pereți, dar, chiar și într-un spațiu mic, vei dori să lași puțin loc. În ciuda credinței populare, această mică distanță poate face ca încăperea să pară mai spaţioasă. 

Desigur, dacă ai un spațiu mai mare, nu ezita să aranjezi mobilierul în așa fel încât să se creeze zone de conversație în mijlocul camerei, lăsând câțiva centimetri între pereți și obiecte.

  • Găsește echilibru atunci când aranjezi mobilierul

Echilibrul este întotdeauna important în decorare, atunci când aranjezi mobilierul și alte articole.  Încearcă să iei în considerare, înainte de toate, dimensiunea obiectelor pe care le alegi, astfel încât să nu grupezi piese mult prea mari sau mult prea mici. De asemenea, asigură-te că există o varietate de forme – dacă ai scaune cu linie dreaptă, de exemplu, adaugă o măsuță rotundă .

  • Ia în considerare fluxul de trafic

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când aranjezi mobilierul în orice cameră este fluxul de trafic. Invitaţii nu trebuie să se impiedice de diferite obiecte sau chiar unul de altul în momentul în care trec prin cameră. Ce poţi face? Să te asiguri că există destul spaţiu între măsuţa de cafea, scaune și canapea.  Creează o cale clară, astfel încât oamenii să poată merge de la un capăt la altul al încăperii fără dificultate.

  • Folosește covoarele de mărime potrivită

Expunerea unor pardoseli în jurul marginilor camerei este în regulă, dar, atunci când folosești un covor, asigură-te că este suficient de mare pentru ca toate piesele de mobilier să încapă pe el. Picioarele din faţă ale dulapurilor trebuie poziționate pe covor.

  • Optează pentru o masă de cafea mare

Când vine vorba de măsuțe de cafea, cel mai adesea este mai potrivită o dimensiune mai mare. Aceasta va aduce un plus de estetică, dar şi de funcţionalitate! În plus, acționează ca o ancoră pentru cameră și lasă mult spațiu oamenilor pentru a pune băuturi sau alte obiecte. 

O masă mare oferă, de asemenea, acces mai ușor la scaunele din jurul ei. La final, încearcă să te asiguri că există suficient spaţiu între măsuţă şi restul mobilierului. Și dacă nu poți găsi una mai mare, două mai mici sunt o alternativă excelentă.

Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
Amenajări livinguri clasice
Detalii aici
  • Pune mesele la lungimea brațului

Fiecare scaun ar trebui să aibă acces facil fie la o masă laterală, fie la o măsuță de cafea. Evită aranjamentele care îi obligă pe oameni să se deplaseze de pe scaune pentru a prelua băuturi. 

Măsuţa laterală trebuie să aibă aceeaşi înălţime ca braţele fotoliului, canapelei sau ale scaunului, după caz.Pentru măsuțele de cafea, înălțimea trebuie să fie aceeași ca a scaunelor sau mai mică.

  • Lumină

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei încăperi și este neglijat prea des. Folosește întotdeauna un amestec de iluminat de sus, lămpi de podea și lămpi de birou

O lampă de podea  va aduce un plus de eleganţă şi funcţionalitate încăperii. Cele de masă arată minunat pe măsuțe, rafturi și etajere. Lumina trebuie amplasată la diferite niveluri, pentru a fi echilibrată corespunzător, deci folosește o varietate de corpuri de iluminat în toată camera.

  • Utilizează ilustrația de dimensiuni potrivite

Lucrurile care sunt agățate pe perete – fie că este vorba de o operă de artă, fie de oglinzi sau obiecte sculpturale – trebuie să fie plasate strategic și proporțional cu mobilierul. Nu opta pentru o fotografie minusculă aşezată în spatele canapelei, alege o piesă mult mai mare, de aproximativ două treimi din lungimea totală a canapelei, sau grupează mai multe piese. 

Dacă nu vrei să renunţi la o piesă de artă de dimensiuni reduse, ce se poate face? Există cadre speciale, care vor ajuta la obţinerea unui tablou mult mai mare, potrivit pentru încăperea ta!

În concluzie, amenajarea livingului în stil clasic nu îţi va da mari bătăi de cap dacă vei ţine cont de toate aspectele prezentate.

 sursă foto: shutterstock.com, pinterest.ca, sensodays.ro