Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Baia verde sau care include elemente de design în culoarea verde are, pe lângă un aspect plăcut, și un efect relaxant. Cromatica verde are proprietatea de a induce un sentiment de liniște și siguranță, iar paleta de naunțe este foarte cuprinzătoare, de la verde-fistic sau vernil până la verde smarald sau kaki. Dacă simți nevoia să faci o schimbare în camera de baie în care îți place să te relaxezi îndelung, poți lua în calcul fie să schimbi gresia și faianța din încăpere, fie să o vopsești, fie doar să adaugi elemente de decor verzi, pentru a resuscita spațiul existent. Verdele -de altfel o culoare rece – se combină foarte armonios cu alb, cu gri sau cu mobilierul din lemn natural, în nuanțe calde. Culoarea verde îți va aminti de momentele petrecute în mijlocul naturii și te va ajuta să elimini stresul acumulat pe parcursul zilelor solicitante.

Baie verde – efect cromatic

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Efectul cromatic al culorii verzi, fie că o regăsești în baie, în bucătărie, dormitor sau în camera de zi, este eminamente unul liniștitor. Chiar și în cromoterapie, o formă de tratament alternativ pentru anumite afecțiuni, fasciculele de lumină verde sunt utilizate cu succes pentru efectul lor calmant.

Verdele este benefic și pentru sănătatea ochilor, mai ales dacă obișnuiești să petreci mult timp în fața calculatorului.

Culoarea verde-fistic, spre exemplu, adaugă energie spațiului, în timp ce verdele închis transmite mai multă liniște. Verdele deschis se potrivește cu elemente multicolore, în timp ce pentru verdele închis sunt potrivite una-două culori contrastante, pentru un plus de efect.

În ultimii ani, să aduci în interiorul casei elemente și culori specifice mai degrabă spațiilor exterioare a devenit nu doar o modă, ci și o necesitate. Și asta, pentru că am învățat să acordăm importanța cuvenită reconectării cu natura și cu mediul înconjurător.

Elementele esențiale de decor ale unei case tind să fie tot mai des legate de echilibrul nostru interior și de o stare de bine care se reflectă inclusiv în starea fizică de sănătate.

Baie verde – combinații de culori

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Culorile cel mai des folosite în combinațiile de culori dintr-o baie verde sunt: alb, gri și auriu. Nuanțele de verde pal se potrivesc, însă, și cu alte culori pastelate, de exemplu roz, mov lila sau portocaliu pal și chiar galben, pentru un plus de luminozitate.

Baie verde cu alb

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Combinația de verde cu alb într-o baie este una clasică. Dacă vrei să obții un efect puternic, memorabil, alege nuanțe de verde puternice, de la verde-crud până la verde închis. Dacă nu dorești să îți redecorezi baia în întregime, îi poți reînnoi aspectul cu ajutorul unei perdele de duș verde, al unui corp de mobilier sau poți opta doar pentru înlocuirea câtorva plăci de faianță, astfel încât să obții un model combinat de verde cu alb.

Căzile de baie albe vor fi foarte elegant puse în evidență pe un fond de faianță și gresie verde și vor accentua senzația de prospețime și curățenie.

Baie verde cu gri

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Baia verde cu gri se află și ea printre primele locuri în topul preferințelor, mai ales după ce experții în culori de la Pantone au desemnat nuanța de verde Greenery drept culoarea anului 2017. Deși în anii următori i-au urmat alte culori, verdele a rămas în trend și este greu de crezut că se va demoda vreodată.

Această nuanță calmă, reconfortantă și armonioasă se combină foarte frumos cu nuanțele de gri, generând un aspect ușor antichizat al încăperii.

Baie verde închis

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Baia verde închis transmite mai multă profunzime și poate fi pusă în valoare în mod deosebit de elemente aurii – rama oglinzii, elementele funcționale ale unui lavoar sau ale unei cabine de duș sau diverse tipuri de decorațiuni.

Vopsirea băii într-o nuanță închisă de verde creează o atmosferă naturală. O cadă albă devine un punct focal într-un astfel de context și adaugă lumină la estetica întunecată.

Baie verde smarald

Baie VERDE – O culoare care nu se demodează niciodată

Baia verde smarald redă cel mai fidel ideea de natural, aceasta fiind și culoarea frunzelor pline de clorofilă. Este o culoare îndrăzneață, pentru persoanele care știu ce vor și nu se tem să își afirme gusturile și convingerile.

Poți opta, de asemenea, și pentru mobilier de baie în această culoare vibrantă, care să constituie elementul principal al unei băi clasice, în culori neutre.

Cu atât de multe nuanțe de verde disponibile pe piață, alegerea nuanței potrivite va depinde doar de stilul și de gustul tău personal. Astfel, dacă ești o persoană mai degrabă tradițională, s-ar putea să preferi nuanțele de verde măsliniu. Dacă, în schimb, îți place stilul contemporan, vei opta cel mai probabil pentru nuanțe mai puternice, mai îndrăznețe.

Dacă ești mulțumit de baia ta așa cum este, dar simți nevoia unei revigorări, vei avea oricând la îndemână opțiunea de a alcătui un spațiu luxuriant cu ajutorul plantelor de apartament iubitoare de umiditate. În cazul în care îți faci probleme în legătură cu îngrijirea lor, le poți înlocui cu succes și cu plante artificiale cu un aspect cât mai natural – efectul va fi similar.

Sursa foto: Shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri despre baia verde

Este verdele cea mai potrivită culoare pentru baie?

Culoarea ca mai potrivită este exact aceea care îți place ție. Însă dacă scopul tău este să obții cel mai relaxant efect posibil, baia verde este cea mai indicată.

Pot compensa plantele prin culoarea lor verde acest efect relaxant, dacă eu prefer să am gresie, faianță și mobilier de baie alb sau în culori neutre?

Desigur. Dacă ești un iubitor de plante și vrei să creezi o atmosferă mai sănătoasă și mai plăcută în baia ta, poți chiar să optezi pentru un decor vegetal luxuriant. Poți acoperi chiar și un perete întreg cu plante agățătoare sau aeriene, ori le poți pune pe mobilierul din baie.

Care este cea mai relaxantă nuanță de verde?

Verdele-bej și verdele-gălbui pal sunt cele mai eficiente nuanțe de verde pentru reducerea nivelului de stres.