Cât consumă un cuptor electric și cum să faci cea mai bună alegere pentru bucătăria ta!

Cel mai bun cuptor electric

În marea de oferte disponibile pe piață este foarte greu să faci o alegere și să găsești un cuptor electric care să se potrivească decorului bucătăriei tale mănușă, nu doar să fie un electrocasnic basic. De asemenea, tehnologia pe care o are, calitatea produsului și brandurile producătoare trebuie să fie unele inovatoare și cunoscute pentru atenția la detalii. De aceea, ai nevoie de ajutor și câteva sfaturi utile despre cum poți alege cel mai potrivit cuptor pentru tine!

Consumul cuptorului electric – informații și sfaturi

Cuptorul electric incorporabil folosește electricitatea pentru a genera căldură, spre deosebire de cel pe gaz. Acestea sunt mult mai practice și mai estetice pentru cei care își doresc o bucătărie de lux, deoarece, pot fi montate oriunde în mobilier. 

Astfel, pentru a vedea cât consumă un cuptor electric pe oră, poți face un calcul simplu și rapid. Caută în descrierea produsului puterea de funcționare specificată în Watti (W). Aceasta se înmulțește cu timpul de funcționare, iar rezultatul se împarte la 1000. Este foarte important să te orientezi către o clasă energetică bună, cum este A sau A+, pentru că ai siguranța unui electrocasnic extrem de performant. 

De exemplu, cuptorul incorporabil Teka MaestroPizza face parte din clasa energetică A+ și are o putere de 3552 W. Astfel, cuptorul electric are un consum de energie foarte eficient și destul de mic pentru toate funcțiile inteligente pe care le are.

Pe lângă faptul că are un sistem SoftClose de închidere și deschidere a ușilor care elimină orice zgomot nedorit, noile cuptoare pirolitice Teka încorporează și funcția de DualClean, care îți oferă două variante de autocurățare. În plus, cu clasa energetică A + este mult mai economică în comparație cu clasa A. Astfel, consumul unui cuptor electric incorporabil este foarte important, însă nu trebuie să uiți despre caracteristicile inovatoare și design, ele definind un electrocasnic de lux.

Cât consumă cuptorul electric și cum să îl alegi pe cel potrivit

După ce te-ai decis care este clasa energetică și consumul potrivit nevoilor tale este momentul să te orientezi către un produs cât mai inovator. Acesta nu trebuie să fie numai practic, ci este vital ca el să se potrivească gusturilor tale în materie de design, pentru că el poate aduce bucătăriei un accent modern, vintage, minimalist sau rustic, în funcție de ce îți dorești. 
Așadar, dacă te inspiră stilul retro și ai în spațiul de dining elemente care duc în această zonă plină de caracter și personalitate, Franke este unul dintre cele mai prestigioase branduri de sisteme incorporabile pentru bucătării și vine în întâmpinarea nevoilor tale cu o mulțime de cuptoare electrice cu un design unic, vintage. Fiecare produs beneficiază de o excelență tehnologică aparte și de calitate a producției, fără să fie uitată responsabilitatea socială și cea de mediu, iar toate acestea sunt completate de un design spectaculos. De asemenea, Franke permite comunicare între cuptor și smartphone-ul tău cu ajutorul unei aplicații.

De asemenea, pentru amenajările moderne și minimaliste, ideale sunt cuptoarele electrice Teka. Pe lângă designul unic, acestea au două cavități independente care permit prepararea a două delicatese în același timp. Modelele brandului sunt recunoscute pentru tehnologia inovatoare de care dispun, dar și datorită calității materialelor din care sunt realizate. Produsele pot avea funcție specială pentru pizza, dospire, decongelare & ECO, grătar ranforsat, funcție pirolitică și sistem de curățare HydroClean® PRO, ușă interioară din patru straturi de sticlă și multe alte caracteristici care fac acest electrocasnic unul esențial în orice bucătărie casnică. 

Astfel, pe lângă detaliile despre consumul curentului unui cuptor electric incorporabil, trebuie să iei în considerare și funcțiile acestuia, pentru că ele influențează în mod direct puterea electrocasnicelor. De asemenea, pentru a beneficia de un produs perfect nevoilor și gusturilor tale, designul este un alt aspect important. Acesta trebuie să se potrivească perfect cu restul casei, dar să reprezinte și o investiție de durată și calitativă.

Așadar, ia în considerare sfaturile de mai sus și alege cuptorul visurilor tale, care îți va transforma bucătăria în cel mai plăcut loc al casei. 

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre consumul cuptorului electric

Care este diferența dintre clasa energetică A și A+?

Cu clasa energetică A+ beneficiezi de o economie de energie de până la 20%.

Un cuptor mai puternic, cu mulți W, va consuma mai mult?

Da. Totuși, acesta îți va oferi mai multe funcții utile și o putere de coacere mai performantă

Cum se întreține un cuptor electric?

Verifică indicațiile specificate de către producători ghidul de utilizare al cuptorului, deoarece, este posibil să întâmpini anumite restricții în ceea ce privește soluțiile de curățare.