Cea mai bună plită pe gaz

Cea mai bună plită pe gaz

Dacă dorești să gătești rapid și practic, poate fi utilă o plită pe gaz, instalată direct pe dulapul din bucătărie. Aceasta nu ocupă mult spațiu și are o putere suficientă pentru majoritatea tipurilor de preparate. În continuare, poți afla care sunt cele mai bune mai bune opțiuni pe care să le iei în considerare.

Cele mai bune plite pe gaz – Clasament TOP 3

Există nenumărate variante de plite pe gaz pentru care poți opta și foarte multe păreri ale cumpărătorilor pe această temă. Varietatea de tipuri de produse este un avantaj, dar poate pune probleme atunci când vrei să faci cea mai bună alegere, în acord cu necesitățile și cu stilul tău de viață. Iată cele mai folositoare plite pe gaz:

ProdusPlită gaz incorporabilă Neff Line T27CS59S0 75cm, 5 arzătoare, grătare fontă, sticlă neagră


Plită gaz incorporabilă Bosch PPQ7A6B20 FlameSelect Serie 6, 75cm, 5 arzătoare, grătare fontă, sticlă neagră
Plită gaz incorporabilă Franke Trend Line 600 FHTL 604 4G XS E, 4 arzătoare, 60cm, Inox, Satinat

Caracteristicigrătare fontă
arzător Wok
reglare a intensității în nouă trepte
cinci arzătoare
sticlă cuarț termorezistentă
lățime: 75 cm
grătare din fontă
arzător Wok
cinci arzătoare
reglare a intensității în nouă trepte
butoane ergonomice
greutate 18 kg
lățime: 75 cm
suprafață din inox satinat
grătare emailate
patru arzătoare
lățime: 60 cm
Pro instalare ușoară
dimensiune potrivită
ajustare precisă a intensității
se curăță ușor
aspect plăcut
cinci arzătoare
practică
arzător Wok inclus
aspect plăcut
ușor de instalat și folosit
adâncime casetă 40 cm
trei trepte de putere
aprindere electronică
Contra
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune plite pe gaz cu 4 arzătoare

Cele mai multe modele de plite pe gaz au patru ochiuri. Acestea sunt realizate astfel încât să se potrivească în cele mai multe tipuri de bucătării. Pentru că există atât de multe variante, este important să faci o departajare. Iată produsele cărora să le acorzi atenție:

Plită gaz incorporabilă Franke Trend Line 600 FHTL 604 4G XS E, 4 arzătoare, 60cm, Inox, Satinat

Cea mai bună plită pe gaz

Această plită are lățimea de 60 cm. Design-ul elegant și simplu din inox emailat o face potrivită pentru a fi inclusă în orice tip de bucătărie.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
adâncimea casetei de 40 cm
stabilitate bună
trei puteri (1000, 1750 și 3000 W)
aprindere electronică integrată în buton

Plita gaz incorporabila Bosch PRP6A6N70 Seria 8, vitroceramica, 4 arzatoare, 60cm, gratare fonta, negru

Cea mai bună plită pe gaz

Această plită cu lățime de 60 cm este realizată din vitroceramică, un material cu proprietăți speciale. Puterea de 7700 W asigură posibilitatea de a găti mâncăruri versatile. 

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
stabilitate bună datorită grătarelor de calitate
poate fi așezată pe blat
margini de aluminiu
sistem de reglare precisă  flăcării
se curăță greu

Plită gaz incorporabilă Neff Line T26CS49S0 60 cm, 4 arzătoare, grătare fontă, sticlă neagră

Cea mai bună plită pe gaz

Această plită cu lățimea de 60 cm este realizată din sticlă cuarț termorezistentă securizată. Mărimea diferită a arzătoarelor permite o gătire eficientă din punct de vedere al energiei cosnumate.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
suporturi de fontă independente
sistem de reglare precisă a flăcării
arzătoare de mai multe dimensiuni

Cele mai bune plite pe gaz cu 5 arzătoare

Plitele pe gaz cu cinci ochiuri sunt aproape la fel de răspândite ca cele cu patru. Acestea asigură versatilitate și te ajută să economisești timp prin gătirea simultană a mai multor tipuri de alimente. Iată ce produse să ai în vedere:

Plită gaz incorporabilă Neff Line T27CS59S0 75cm, 5 arzătoare, grătare fontă, sticlă neagră

Aceasta este o plită cu dimensiuni de 75 cm, cu cinci ochiuri de dimensiuni diferite, care asigură folosirea eficientă a resurselor naturale. Suprafața este realizată din sticlă cuarț termorezistentă.

Cea mai bună plită pe gaz

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
suprafață termorezistentă
dimensiuni potrivite și pentru oale de dimensiuni mai mari
folosire eficientă a resurselor

Plită gaz incorporabilă Bosch PPQ7A6B20 FlameSelect Serie 6, 75cm, 5 arzătoare, grătare fontă, sticlă neagră

Cea mai bună plită pe gaz

Această plită cu lățime de 75 cm are un sistem de reglare eficientă a flăcării, astfel încât să poți găti în mod potrivit alimentele care necesită o temperatură exactă de fierbere. Puterea mare de 11500W este utilă pentru a obține rezultate rapide.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
putere mare
sistem de reglare a flăcării
arzător Wok
se poate instala la nivelul blatului

Plită gaz incorporabilă Franke Trend Line 750 FHTL 755 4G TC OA C, 5 arzătoare, 75cm, grătare fontă, Avena

Cea mai bună plită pe gaz

O altă recomandare este această plită cu cinci ochiuri, grătare din fontă și lățime de 75 cm. Puterea diferă în cazul fiecărui arzător, astfel că nu se creează o risipă de gaz.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
patru trepte de putere pentru cele cinci ochiuri
aprindere electronică
dimensiuni potrivite pentru oale mari

Cele mai bune plite pe gaz cu 2 arzătoare

Dacă nu ai mult loc în bucătărie, mai ales dacă este vorba despre o clădire exterioară unde gătești vara, poți apela la plitele cu două arzătoare. Acestea au greutate redusă, ceea ce înseamnă că pot fi transportate ușor. Prin intermediul acestor aparate, ai confort atunci când gătești cantități mici de mâncare. Iată variantele recomandate:

Plită gaz incorporabilă Bosch Domino PRB3A6D70 Serie 8, FlameSelect, 30cm, vitroceramică, 2 arzătoare, grătare fontă, negru

Cea mai bună plită pe gaz

Această plită cu performanță înaltă are dimensiuni reduse (lățime de 30 cm), fiind de aceea potrivită pentru bucătării de vară sau încăperi cu dimensiuni reduse.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
puterea de 4700 W
dimensiuni și greutate reduse
două tipuri de arzător
reglare a flăcării în nouă trepte

Plită gaz incorporabilă Franke Crystal Black FHCR 302 2G HE BK C cu 2 arzătoare, 310x510mm, grătare fontă

Aceasta este o plită pe gaz cu două arzătoare, cu grătare de fontă. Este potrivită pentru cei care gătesc sporadic sau au nevoie de un produs cu dimensiuni reduse. 

Cea mai bună plită pe gaz

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
dispozitiv de siguranță
2 trepte de putere: 1000 și 3000 W
dimensiuni reduse

Plită gaz incorporabilă Teka GZC 32300 Domino, cu 2 arzătoare, 30cm, grătare fontă, Cristal negru

O altă variantă de plită mică pe gaz este aceasta de 30 cm lățime, cântărind doar 6,4 kg. Are nouă niveluri de control al flăcării și aprindere electrică.

Cea mai bună plită pe gaz

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
suport opțional Wok
control precis al flăcării în nouă trepte
muchie laterală fațetată

Cum aleg o plită pe gaz bună?

Ca în cazul oricărui produs electrocasnic, există anumite aspecte pe care este indicat să le iei în considerare pentru a alege cea mai bună variantă. Acestea țin de modul de funcționare a produsului și îți pot indica  dacă o anumită plită este potrivită pentru modul în care gătești sau timpul pe care îl aloci acestei activități. Iată caracteristicile de care să ții seama:

Numărul de arzătoare

Plitele pe gaz au în general cinci sau patru ochiuri, dar există și unele mai mici cu două. Alege varianta potrivită în funcție de dimensiunile bucătăriei tale și de necesități. Dacă trebuie să gătești cantități mari pentru multe persoane, alege un produs de dimensiune adecvată.

Dimensiunea

Există mai multe tipuri de plite din această perspectivă: 30, 60, 75 sau 90 cm. Cele mai mari îți permit să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp.

Modul de reglare a flăcării

Plitelele pe gaz eficiente au un sistem bun de reglare a flăcării, pentru a găti întotdeauna preparatele în mod potrivit, fără griji. Temperatura trebuie să fie constantă, pentru ca alimentele să fie gătite uniform.

Modul de curățare

Există multe modele de plite pe gaz cu grătare care pot fi spălate în mașina de spălat vase. Acesta poate fi un factor esențial de luat în considerare pentru a face cea mai bună alegere, mai ales când nu ai mult timp la dispoziție pentru a spăla vasele.

Aspectul

Trebuie să iei în considerare modul în care plită incorporabilă pe care intenționezi să o cumperi se potrivește cu restul componentelor bucătăriei, mai ales din punct de vedere al culorii. Poți potrivi nuanța plitei pe gaz cu cea a altor aparate electrocasnice din încăpere.

Plită Wok inclusă

Dacă îți plac preparatele realizate prin această metodă inspirată din bucătăria asiatică, atunci poate fi folositor dacă plita are și un arzător ochi sau un suport detașabil de acest fel. Astfel, ai confortul necesar atunci când vrei să gătești sănătos.

Mărci recomandate de Sensodays.ro

Există numeroase mărci de electrocasnice care au în ofertă și plite pe gaz. Iată ce branduri recomandăm, datorită performanței produselor oferite:

Marca Neff

Neff, marcă germană cu istorie îndelungată de 140 de ani, se bazează pe găsirea continuă de noi idei care să inspire oamenii și să-i ajute să petreacă clipe plăcute în bucătărie. Oferta bogată permite oricui să găsească un aparat potrivit pentru nevoile sale și să echipeze o întreagă bucătărie cu produsele acestui brand. Principalele caracteristici ale produselor sunt designul inovator și plăcut, funcționalitatea sigură și confortul. La acestea se adaugă și metodele de realizare care țin cont de protecția mediului și cele mai noi descoperiri tehnologice.

Marca Bosch

Caracteristicile principale ale produselor Bosch sunt fiabilitatea, diversitatea și randamentul sporit. Toate aparatele pentru casă oferite de acest brand sunt îmbunătățite continuu, pentru a corespunde celor mai avansate tehnologii. Un punct important al strategiei companiei în prezent se referă la crearea de electrocasnice verzi, care consumă mai puține resurse și contribuie astfel la protecția mediului.

Marca Franke

Franke este un brand de tradiție în domeniul electrocasnicelor. De peste 100 de ani, s-au căutat continuu noi design-uri și metode de realizare a produselor. Acestea sunt confecționate astfel încât să se potrivească nevoilor consumatorilor cât mai bine.

Cum se folosește o plită pe gaz bună

Aprinderea plitei pe gaz se face cu ajutorul dispozitivelor pentru aprindere, dar există și modele cu buton de aprindere electrică pentru fiecare arzător în parte.

Pentru a menține aspectul produsului, este recomandat să cureți de câte ori este nevoie cu un produs adecvat pentru acest tip de aparat electrocasnic, chiar după fiecare utilizare, dacă este cazul. Consultă eticheta detergentului, pentru a afla dacă este potrivit pentru tipul de suprafață al plitei tale.

Pentru a instala plita pe caz pe dulapul de bucătărie, trebuie să tai o suprafață pe blat, în funcție de mărimea aparatului, Poți să-l așezi deasupra unui sertar, a unui cuptor incorporabil

În primul caz, grosimea nișei tăiate în blatul de bucătărie trebuie să fie de cel puțin 20mm, iar în cea de-a doua situație, de 30 mm.


De asemenea, trebuie să existe un spațiu de cel puțin 65 mm între sertar și plită, pentru ca ventilația să fie suficientă, iar în cazul instalării deasupra cuptorului, distanța trebuie să fie de minimum 5 mm.

Acestea sunt câteva aspecte importante cu privire la alegerea celei mai bune plite pe gaz și la modul de folosire. Înainte de a achiziționa un model, ia în considerare modul în care vei folosi aparatul și cum se încadrează la tine în bucătărie.

Sursă foto: Sensodays.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune plite pe gaz

Ce trebuie să iau în considerare când cumpăr o plită pe gaz?

Trebuie să iei în considerare numărul de arzătoare și dimensiunea, acestea fiind cele mai importante aspecte. De asemenea, e folositor să știi dacă plita are plită Wok inclusă, dacă grătarele se pot curăța la mașină sau care este sistemul de reglare a flăcării.

Câte tipuri de plite pe gaz există?

Există plite incorporabile cu un număr diferit de arzătoare. Cele mai multe modele au patru sau cinci arzătoare, dar există și unele cu șase sau cu 1-2.

Ce trebuie să știu când instalez plita pe gaz?

Trebuie să tai o suprafață în blatul de bucătărie și să te asiguri că există loc suficient sub acesta, pentru ca ventilația să fie eficientă.

Ce plită pe gaz e potrivită pentru bucătării mici?

Pentru bucătăriile mici se potrivesc plitele cu lățimea de 30 cm. Acestea au un arzător sau două, de obicei.

De ce să aleg o plită pe gaz?

Plitele pe gaz au o eficiență crescută, fiind utile pentru o varietate de tipuri de preparate. Sunt ușor de folosit și eficiente din punct de vedere al consumului.