Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Dacă vrei să te relaxezi acasă după o zi lungă prin intermediul aromelor, difuzoarele de aromaterapie sunt soluția perfectă pentru tine. Există mai multe tipuri de tehnologii și diverse parfumuri din care poți alege, pentru a avea o experiență cât mai plăcută. În continuare, poți afla detalii despre cele mai bune difuzoare de aromaterapie.

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie – Clasament TOP 3

Există nenumărate mărci de difuzoare de aromaterapie, fiecare având un mod diferit de fabricație și calitate diferită. Dacă vrei să te orientezi mai ușor printre opțiuni, mai ales atunci când există atât de multe păreri contradictorii în mediul online, poți lua în considerare topul următor, conținând cele mai indicate produse.

ProdusSet Berger lampă catalitică Essentielle Ronde cu parfum Caresse de Coton și So Neutral
Difuzor parfum cameră Berger Aroma Love Fleur Gourmande 200ml

Difuzor ultrasonic parfum Berger Aroma Relax + parfum Douceur Orientale 475ml
Caracteristicisticlă realizată din sticlă transparentă și metal argintiu

în pachet este inclus un parfum neutru, perfect pentru orice ocazie
recipient de 200 ml

șase bețișoare din salcie

uleiuri esențiale cu efect la nivel emoțional

parfum produs în Franța
parfum difuzat sub forma unei cețe fine

80 ml de parfum sunt suficienți pentru șapte ore de funcționare

conține o piatră ceramică ce permite difuzarea cu efect de umidificare a încăperii

mai multe parfumuri disponibile
Pro aspectul caracterizat de simplitate și eleganță

parfumul proaspăt și discret acoperă mirosurile în mod eficient
aroma proaspătă ce conține plante și note marine

aspectul modern al recipientului

designul simplu, care permite folosirea în orice încăpere
aspect plăcut, caracterizat de simplitate

posibilitatea de a alege ora de pornire a aparatului

iluminare plăcută, cu design floral
Contra
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie cu bețișoare

Difuzoarele cu bețișoare din salcie rămân printre cele mai utilizate, atunci când vine vorba de odorizarea camerei. Aceasta este soluția optimă pentru cei care vor să aibă parte de beneficiile aromelor naturale fără ardere sau folosirea electricității. Iată câteva variante pe care le poți lua în considerare.

Difuzor parfum cameră Berger Aroma Love Fleur Gourmande 200ml

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Una dintre recomandări este acest difuzor pe bază de bețișoare care se remarcă în primul rând prin aspectul modern. Invitații vor fi întâmpinați mai întâi de o decorațiune interesantă, observând apoi aroma deosebită compusă din parfumul de portocal, lăcrămioare și note marine, printre altele.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aroma deosebită ce îmbină notele verzi și marine

designul modern, în tonuri deschise

poate fi integrat în orice încăpere cu ușurință

Difuzor parfum cameră Berger Bouquet Parfume Cube Kitchen 125ml

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Acesta este un difuzor cu bețișoare care poate fi folosit atât în bucătărie, pentru îndepărtarea mirosurilor puternice de alimente, cât și în celelalte încăperi ale locuinței. Amestecul de busuioc, frezii și note lemnoase creează o atmosferă plăcută, ce îndeamnă la relaxare, îndepărtând urmele de pește, ceapă și alte produse asemănătoare din aer.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
prospețimea aromei ce conține busuioc

designul simplu al sticlei

acoperirea mirosurilor de mâncare persistente

Difuzor parfum cameră Berger Senso cu parfum Fleurs de Musc 180ml

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie


Acest difuzor de parfum se remarcă prin designul plin de eleganță și feminitate. Parfumul fresh poate fi integrat în orice încăpere, indiferent de ocazie, contribuind la crearea unei atmosfere primitoare.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aspectul neobișnuit și elegant

poate fi reumplut

aroma proaspătă de trandafiri, tuberoze și iasomie, printre altele

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie de tip lampă catalitica

Difuzoarele de tip lampă catalitică sunt o soluție bună pentru a îmbina decorarea reușită a încăperii cu crearea unui ambient plăcut. Iată mai jos ce produse poți alege, pentru a obține efectul dorit cu ușurință.

Set Berger lampă catalitică Essentielle Ronde cu parfum Caresse de Coton și So Neutral

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Această lampă catalitică cu design simplu se integrează fără probleme în orice încăpere, indiferent de stilul amenajării interioare. Eleganța este dublată de aromele proaspete și totodată suave  – trandafiri, portocal, vanilie și miere.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aspectul simplu și elegant

prospețimea parfumului, potrivită pentru orice ocazie

acoperirea mirosurilor în mod optim

Set Berger lampă catalitică Geometry Blue cu parfum Vent d’Ocean

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Acest set conține toate elementele necesare pentru a crea o atmosferă plăcută la tine acasă, inspirată din prospețimea oceanului. Aspectul pune preț pe simplitatea modernă și pe simetria formelor geometrice.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aromă discretă

elimină mirosurile neplăcute

aspect plăcut și interesant

Lampă catalitică Berger Clarity Bordeaux

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Această lampă catalitică aduce în casa ta o culoare intensă și un design unic. Sticla fațetată reflectă lumina în moduri surprinzătoare, ceea ce va potența la nivel vizual impactul olfactiv al parfumului ales, ce se achiziționează separat.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aspectul inedit

eleganța designului

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie electrice

Difuzoarele electrice sau cu ultrasunete au o tehnologie inovatoare, care permite creșterea gradului de umiditate din încăpere și odorizarea plăcută. Unele modele pot fi folosite atât ziua, cât și noaptea, putând fi programate la ora dorită. Iată trei dintre produsele de care poți ține cont.

Difuzor ultrasonic parfum Berger Aroma Relax + parfum Douceur Orientale 475ml

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Acest difuzor ultrasonic poate fi folosit cu o mulțime de arome, printre care cea inspirată din notele orientale de anason, lemn dulce și boabe de tonka. Designul include un model floral elegant ce este vizibil prin intermediul luminii din interior, ceea ce favorizează crearea unei atmosfere intime și relaxante.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
efect de umidificare

iluminare ambientală plăcută

design plăcut, caracterizat de simplitate

posibilitatea de programare

Difuzor electric parfum Berger Night and Day Aroma Dream

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

Acest difuzor electric este special conceput pentru a fi folosit în timpul somnului, favorizând capacitatea de a avea un somn odihnitor. Poate fi programat la ora dorită, iar nivelul de zgomot este suficient de mic pentru a nu afecta calitatea odihnei. Include și un program de trezire cu lumini, mirosuri și sunete speciale.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
cinci melodii pentru trezire

silențios

programabil

rezerva poate fi schimbată după ce a fost folosită 

Difuzor ultrasonic parfum Berger Aroma Amphora + parfum Lait de Figue 475ml

Cele mai bune difuzoare de aromaterapie

O altă variantă este și acest difuzor ultrasonic cu o rezervă de 475 ml de parfum inclusă. Designul presupune iluminarea unui model simplu, modern, atunci când aparatul este pornit. Telecomanda multifuncțională asigură folosirea eficientă.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
design modern, inedit

rezerva de parfum inclusă

parfum eliberat sub forma unei cețe fine, ce crește nivelul de umiditate

Cum aleg un difuzor de aromaterapie bun?

Ca să alegi difuzorul de parfum potrivit pentru tine, trebuie să ții cont de mai mulți factori. Există mai multe tipuri de astfel de produse, iar fiecare marcă folosește propria tehnologie, ceea ce aduce diferențe la nivelul modului de funcționare. Iată la ce să fii atent:

Tehnologia

În primul rând, trebuie avut în vedere tipul de difuzor. Cele trei variante principale – cu bețișoare, cu funcționare electrică sau lămpile catalitice – sunt potrivite pentru nevoi diferite. Dacă preferi un aparat cu funcționare fără ardere, cel clasic cu bețișoare este perfect pentru tine, iar dacă ții la efectul de umiditate obținut, poți alege unul electric sau ultrasonic. Lămpile catalitice au o eficiență crescută în acoperirea mirosurilor neplăcute.

Ce include pachetul

Mai ales în cazul lămpilor catalitice, trebuie să te asiguri că pachetul conține toate elementele necesare pentru utilizarea acesteia. În cazul aparatelor electrice, telecomanda pentru controlare la distanță este importantă, mai ales în cazul produselor de tip Night & Day.

Posibilitatea de reutilizare și tipul de parfum cu care poți umple difuzorul

Majoritatea difuzoarelor pot fi reutilizate prin reumplere, însă este bine să verifici acest lucru înainte de achiziționarea produsului. De asemenea, poți explora și parfumurile disponibile, pentru a ști cum poți varia experiența de utilizare atunci când se termină parfumul care a venit la pachet cu produsul sau pe care l-ai achiziționat inițial.

Culoarea

Culoarea difuzorului poate contribui decisiv la crearea unei anumite atmosfere într-o încăpere. Acesta are și funcție decorativă, nu doar de aromaterapie, așa că trebuie să te asiguri că nuanța este potrivită cu designul de ansamblu și cu ambianța pe care dorești să o creezi.

Designul

Un alt element important este designul. Fiecare difuzor se încadrează într-o anumită direcție stilistică. Unele pun preț pe bogăția detaliilor, în timp ce altele înclină spre simplitatea modernă. Ia în considerare cum se va integra difuzorul în ansamblul amenajării, pentru a găsi cea mai bună soluție.

Marca recomandată de Sensodays.ro – Maison Berger

Maison Berger este o marcă cu tradiție în domeniul parfumeriei. Existența companiei a început acum mai bine de 120 de ani, perioadă în care s-a remarcat prin calitatea aromelor create de parfumieri francezi renumiți și prin calitatea design-ului. În timp, Maison Berger a devenit o expresie definitorie a spiritului francez în materie de stil de viață și bien vivre.

Cum se folosește un difuzor de aromaterapie bun

Modul de utilizare a difuzorului de parfum depinde de tipul acestuia. În cazul difuzoarelor clasice cu bețișoare, este necesară doar introducerea acestora în recipientul sigilat, ceea ce va produce imediat eliberarea aromei. Dacă parfumul este prea intens, se pot îndepărta câteva bețișoare. 

Se recomandă ca bețișoarele să fie rotite frecvent, pentru ca aroma să fie constantă. De asemenea, când umpli recipientul cu un nou parfum, acestea trebuie schimbate, pentru ca mirosul impregnat în ele să nu afecteze modul în care este perceput noul lichid.

În ceea ce privește lămpile catalitice, acestea trebuie umplute două treimi cu parfumul special, după care trebuie introdus fitilul care se regăsește în pachet și lăsat 20 de minute pentru a se îmbiba în lichid. Apoi, urmează îndepărtarea capacului etanș și aprinderea lămpii, care trebuie stinsă după ce a fost lăsată să ardă timp de două minute. 

La final, este necesar să pui deasupra capacul decorativ și să lași parfumul să se elibereze în încăpere timp de 20 de minute, după care, pentru a înceta utilizarea, fitilul va fi acoperit cu capacul etanș.

Când umpli lampa este necesar să folosești un fitil nou, dar dacă vrei totuși să-l folosești pe cel vechi trebuie să îl cureți mai întâi arzând în lampă o soluție neutră. Aceasta poate fi folosită și pentru diluarea parfumului, când ți se pare că este prea puternic.

Fitilul trebuie, oricum, schimbat după 200 de aprinderi sau cel puțin o dată pe an și trebuie să fie îndepărtat din lampă, dacă nu o utilizezi mai mult de două săptămâni. 

Difuzoarele electrice sau ultrasonice pot fi folosite cu ușurință prin controlare din telecomandă. Astfel, poți porni imediat aparatul sau poți programa momentul de începere a difuzării aromei.

Trebuie să știi că nu se recomandă introducerea de apă sau uleiuri esențiale în dispozitiv, pentru că acesta se va deteriora. Utilizează doar amestecurile speciale, de la producătorul difuzorului.

Când vrei să umpli difuzorul cu un parfum diferit de cel înainte, trebuie ca în prealabil să cureți recipientul folosind o cârpă moale.

Acestea sunt principalele aspecte de care să ții cont, atunci când încerci să decizi care este cel mai bun difuzor de parfum pentru tine. Ia în considerare diferitele tehnologii, precum și aspectul sau parfumurile disponibile.

Sursă foto: Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre difuzoare de aromaterapie

Ce tip de difuzor de aromaterapie să aleg?

Există trei tipuri de aparate, cu bețișoare, care pot fi folosite fără ardere, de tip lampă catalitică, care necesită arderea timp de 20 de minute și difuzoare electrice, cu controlare prin telecomandă. Alegerea depinde de preferințele tale, precum și de nevoi (umidificarea aerului, acoperirea mirosurilor puternice).

De ce să aleg o lampă catalitică?

Lămpile catalitice sunt eficiente în acoperirea mirosurilor neplăcute și au un aspect plăcut. Poți alege dintr-o varietate de design-uri, mai simple sau ornamentate, în funcție de încăperea unde vei așeza aparatul și de atmosfera dorită.

Care sunt avantajele unui difuzor electric de parfum?

Difuzorul electric de parfum poate fi controlat prin telecomandă și are un efect de creștere a nivelului de umiditate din camere. Parfumul este eliberat sub forma unui abur plăcut.

Pot să reutilizez difuzorul de aromaterapie?

Da, poți umple difuzorul de aromaterapie, indiferent de tipul acestuia. Poți folosi același parfum sau unul diferit. În cea de-a doua situație este recomandat să schimbi bețișoarele, respectiv fitilul, în cazul difuzoarelor cu bețișoare sau al lămpilor catalitice.

Ce să fac dacă parfumul din difuzor este prea puternic?

Dacă ai un difuzor cu bețișoare, este suficient să îndepărtezi câteva bețișoare. În cazul lămpilor catalitice și a difuzoarelor electrice, poți amesteca parfumul cu o soluție neutră specială, care va reduce efectul olfactiv.