Cele mai bune lustre

Cele mai bune lustre

Ești în căutarea unor lustre frumoase pentru amenajarea casei tale? Corpurile de iluminat sunt esențiale pentru ca atmosfera dintr-o încăpere să fie așa cum îți dorești. Există nenumărate opțiuni din care poți alege, așa că poate fi dificil să alegi cea mai bună variantă. În continuare, poți afla mai multe detalii despre cum să alegi lustrele care se vor îmbina perfect cu design-ul locuinței tale.

Cele mai bune lustre – Clasament TOP 3

Există nenumărate tipuri de lustre dintre care poți alege. Varietatea este atât de mare, încât poate fi dificil să găsești cea mai potrivită variantă pentru interiorul pe care-l amenajezi. Ca să iei o decizie mai ușor, iată care ce opțiuni să iei în seamă:

ProdusSuspensie Ideal Lux Oracle Square D50 




Suspensie Artemide Logico Mini 3 in linea design Gerhard Reichert, Michele De Lucchi
Suspensie Kartell Kabuki design Ferruccio Laviani


Caracteristicitehnologie LED

material: aluminiu

ajustabilă pe înălțime

becuri LED incluse cu durata de până la 30.000 de ore

dimensiuni: 50 x 50 x 16.5/210 cm
material: metal + sticlă

ajustabilă pe înălțime

dimensiuni: 66 x 22 x 28
material: polimer termoplastic și fibră de carbon

ajustabilă pe înălțime

diametru: 50 cm
Pro design modern

tehnologie de ultimă generație

se potrivește ușor în combinație cu orice alte lustre
realizată de designeri

sticlă suflată manual
realizată printr-o tehnologie specială de modelare prin injecție

realizată de designeri

aspect dantelat
Contra
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune lustre din metal

Lustrele cu structură de metal sunt o opțiune bună pentru cei care vor să amenajeze un interior modern. Nuanțele argintii dau formelor geometrice simple un aspect deosebit. Iată trei variante interesante:

Suspensie Ideal Lux Oracle Square D50 

Cele mai bune lustre

Această lustră are tehnologie LED și este realizată din aluminiu. Poate fi ajustată pe înălțime, dimensiunile fiind de 50 x 50 x 16.5/210 cm.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
design simplu și de efect

tehnologie inovativă

disponibilă cu mai multe culori și grosimi

Suspensie Artemide Pirce design Giuseppe Maurizio Scutella

Cele mai bune lustre

O altă recomandare este și această lustră din aluminiu cu un design uimitor realizat de către Giuseppe Maurizio Scutellà. Funcționează pe bază de becuri LED.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
designul unic

bec LED inclus

ajustabilă pe înălțime

Pendul Ideal Lux Konse SP1 1x60W

Cele mai bune lustre

Poți lua în considerare și această lustră aurie, cu un design pe cât de simplu, pe atât de neobișnuit. Aceasta se potrivește în cadrul mai multor tipuri de amenajări, dând un aer vintage oricărei încăperi.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
culoarea aurie

designul ce îmbină elementele clasice cu cele moderne

 Cele mai bune lustre din sticlă sau cristal

Dacă dorești o lustră din sticlă sau cristal, te poți orienta după opțiunile de mai jos. Acestea mizează pe prelucrarea sticlei albe sau transparente într-un mod inedit, pentru crearea unor efecte delicate de material textil sau elemente sculptate. Poți să iei în considerare următoarele modele:

Suspensie Artemide Logico Mini 3 in linea design Gerhard Reichert, Michele De Lucchi

Cele mai bune lustre

Acest corp de iluminat este făcut din metal și sticlă și are dimensiunile de 66 x 22 x 28 cm. Materialul este prelucrat avându-se în vedere crearea unui efect de material vaporos.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
realizată de designeri

sticlă albă suflată manual

Suspensie Ideal Lux Audi-80 SP8 8x40W

Cele mai bune lustre

O altă opțiune interesantă constă în această suspensie pe structură de metal, cu elemente de sticlă. Conține opt surse de iluminat, ceea ce face ca atmosfera din camera unde o amplasezi să fie deosebită, prin filtrarea luminii în globurile transparente.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
corp din metal cromat

abajur din sticlă

tehnologie halogen

Lustra Ideal Lux Swan SP3 3x40W

Cele mai bune lustre

Lustra de mai sus îmbină elementele clasice cu cele moderne în mod armonios. Abajurul din textil organza creează un efect luminos delicat, iar elementele din sticlă și cristal adaugă un plus de eleganță corpului din metal cromat.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
aspect clasic și totodată modern

eleganța detaliilor

materialele diverse și de calitate

Cele mai bune lustre din plastic

Lustrele din plastic pot fi amplasate cu succes în orice interior în amenajarea căruia se mizează pe modernitate și formele simple, cu o geometrie accentuată. În realizarea unor corpuri de iluminat s-au folosit cele mai noi tehnologii pentru a crea detalii interesante, precum fațetele de cristal sau caracteristicile dantelei. Iată trei variante:

Suspensie Kartell Kabuki design Ferruccio Laviani

Cele mai bune lustre

Poți lua în considerare și această suspensie dintr-un timp special de masă plastică, lucrată printr-o tehnologie specială ce vizează obținerea unui efect de dantelă.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
realizată prin tehnologia de modelare prin injecție

aspect delicat de dantelă

realizată de designeri

Suspensie Kartell E design Ferruccio Laviani

Cele mai bune lustre

Această lustră de tip suspensie este realizată din policarbonat colorat în masă. Poate fi achiziționată în două versiuni, pentru tavan sau perete.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
versatilitatea posibilităților de amplasare

design simplu și elegant

Suspensie Kartell Planet design Tokujin Yoshioka

Cele mai bune lustre

Aceasta este o lustră ce funcționează prin tehnologia LED, fiind alcătuită din tehnopolimer termoplastic transparent modelat într-un mod inedit.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
design creat de Tokujin Yoshioka

aspect fațetat de cristal

disponibilă în mai multe nuanțe: negru, auriu

Cum aleg o lustră bună?

Când alegi lustra, te poate ajuta să iei în considerare câteva aspecte esențiale, prin intermediul cărora poți face mai ușor o clasificare a opțiunilor. Iată care sunt acestea:

Stilul

În primul rând, trebuie să decizi dacă vrei un corp de iluminat care se încadrează în stilul modern sau clasic sau care împrumută elemente din ambele. Apoi, poți să faci anumite departajări suplimentare, precum alegerea lustrelor moderne care înclină mai degrabă către un aspect industrial, retro sau de alt tip care te interesează.

Materialul

Materialul este un aspect cheie după care să te orientezi când alegi lustra potrivită. Multe produse au cadru de metal, care poate fi argintiu sau auriu. Altele sunt realizate din elemente de sticlă și cristal, în timp ce alte lustre au la bază plasticul inovator modelat prin tehnologii speciale.

Culoarea

Există lustre în orice nuanță, dar alegerea ta trebuie să fie strâns legată de ideile de amenajare pe care le ai pentru restul încăperii. De obicei, nuanțele clasice precum albul, cremul, auriul sau albastrul sunt cele mai întâlnite, însă poți adăuga un accent interesant alegând o culoare inedită precum verdele.

Numărul surselor de iluminat

Un alt aspect la care să te gândești este și numărul surselor de iluminat. Lustrele de tip suspensie sau pendul au de obicei una singură, dar există și corpuri de iluminat cu până la opt becuri, care creează efecte interesante de lumină. Ia în considerare mărimea camerei unde urmează să fie amplasat produsul și modul cum alegerea ta influențează atmosfera din încăpere.

Durata de viață a becurilor

Unele lustre au becuri incluse, mai ales când folosesc o tehnologie diferită față de cea a becurilor clasice. Astfel, poate fi mai dificil să schimbi sursele de iluminat când durata de viață a acestora se termină. Majoritatea modelelor durează timp de 30.000 ore de utilizare, dar este indicat să consulți numărul exact în cazul fiecărui corp de iluminat avut în vedere.

Mărci recomandate de Sensodays.ro

După cum modelele sunt foarte multe, și mărcile producătoare de lustre sunt foarte variate, astfel că trebuie să iei în considerare și istoria firmei, pentru a-ți da seama de calitatea produsului. Iată brandurile recomandate:

Marca Ideal Lux

Ideal Lux a fost fondată în 1974, la început fiind o companie mică, pe care întemeietorii au dorit să o stabilească în domeniu drept un brand care să dezvolte produse potrivite pentru un public cât mai larg. În prezent, se are în vedere alcătuirea unui catalog cât mai larg, care să conțină o varietate cât mai mare de stiluri și design-uri.

Firma produce atât corpuri de iluminat pentru interior, cât și pentru exterior, inspirându-se atât din stilul modern, cât și din cel clasic. Întâmpinarea nevoilor clienților este esențială, fiecare produs fiind gândit în relație cu aceștia, având în vedere nu doar funcționalitatea, ci și crearea unui stil de viață armonios.

Marca Kartell

Kartell este o companie producătoare de diferite tipuri de obiecte pentru casă: mobilă, corpuri de iluminat și decorațiuni. Istoria acesteia începea în urmă cu 70 de ani, pe parcursul căruia coordonatele de bază au rămas legăturile cu istoria și cultura, accentul pus pe design-ul inovator, precum și folosirea continuă a noilor tehnologii și materiale pentru a inova în domeniul amenajărilor de interior. 

Colaborarea cu designerii renumiți este deosebit de importantă, pentru că nu se are în vedere doar modul de funcționare perfecționat al produselor, ci și aspectul, pentru obținerea celor mai înalte calități estetice.

În prezent, Kartell se poate defini drept o sinteză perfectă între trecut și perspectivele de viitor, îmbinând parcursul companiei de-a lungul timpului cu dorința de a explora noi posibilități și experiențe ce au la bază pasiunea pentru creație.

Marca Artemide

Artemide se poate defini prin dorința de a găsi mereu noi posibilități de a pune în valoare lumina. În filosofia companiei, design-ul plin de distincție se îmbină armonios cu tehnologia inovatoare. Prin produsele oferite nu se are în vedere doar luminarea unor spații propriu-zise, ci luminarea experiențelor oamenilor, trăite la nivel psihic cu cea mai mare intensitate. 

Tot procesul de realizare a corpurilor de iluminat pornește de la ideea că lumina poate influența stilul de viață și modul în care este percepută lumea din jur. Acest scop trebuie îndeplinit folosind cât mai multe resurse, conform unei concepții ecologice pe care produsele firmei o transmit prin toate caracteristicile lor, de la aspect până la dezvoltarea tehnică.

Pentru companie este importantă colaborarea neîncetată cu designeri internaționali, dar și cu tineri cu potențial din domeniu, în scopul de a găsi cele mai bune metode creative de a explora posibilitățile pe care le oferă lumina în relație cu experiența umană.

Cum se amplasează o lustră bună

Chiar dacă alegi un model interesant de lustră, amplasarea rămâne elementul cel mai important când vrei să-i pui în valoare design-ul. Dacă vrei să te bucuri de efecte inedite de lumine, gândește-te în ce parte a încăperii acestea vor avea un aspect amplificat.

Unele lustre de tip pendul pot fi amplasate la înălțime joasă chiar lângă canapea, pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă. Altele se potrivesc mai bine în apropierea tavanului, la o înălțime mai mare față de podea, pentru ca design-ul lor să fie pus în valoare și să obții un efect de mărire pe verticală a camerei.

În general, când alegi lustre voluminoase, acestea nu trebuie să se afle prea aproape de mobilă, pentru că riști ca amenajarea ta să aibă un aspect încărcat.

Acestea fiind zise, când vine vorba de alegerea lustrelor potrivite, ai o mare libertate de a-ți alcătui lista de opțiuni. Ia în considerare efectul pe care corpul de iluminat avut în vedere îl are în ansamblul amenajării și modul în care este redată lumina.

Sursă foto: Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre lustre

Din ce materiale poate fi făcută o lustră?

Există mai multe materiale din care pot fi realizate lustrele. Multe au structură din metal, dar pot exista și unele alcătuite exclusiv din sticlă, cristal sau materiale plastice.

Ce fel de lustră să aleg?

Alegerea lustrei depinde de mai mulți factori. Stilul este deosebit de important, fiind în principal vorba de stilul modern sau clasic. De asemenea, există corpuri de iluminat cu aspect de candelabru, de tip suspensie sau pendul.

De ce să aleg o lustră din sticlă?

Lustrele din sticlă filtrează lumina în mod deosebit, mai ales când elementele care le formează au un aspect deosebit și un design unic. Poți alege, de exemplu, lustre cu părți din cristal sau din sticlă albă, cu aspect sculptat.

Câte surse de iluminat poate avea o lustră?

Lustrele de tip pendul sau suspensie au de obicei o singură sursă de iluminat, dar există și modele care ajung chiar și la 10. Cele clasice, cu aspect de candelabru, tind să aibe mai multe elemente pentru becuri, dar există și unele corpuri de iluminat cu tehnologie LED cu un sistem mai complex.

Ce lustră pendul să cumpăr?

Există o varietate foarte mare de lustre pendul. Acestea pot avea aspect modern, vintage sau clasic. Culorile variază de asemenea, de la nuanțele clasice precum auriul, negrul sau albul, până la variante neconvenționale precum verdele, violetul sau portocaliul.