Somnul liniștit – piatra de temelie a unei vieți echilibrate

Somnul liniștit

Omul contemporan are de înfruntat o mulțime de provocări în fiecare moment al zilei. Din nefericire, numărul celor care își pierd controlul de sine și abordează un stil de viață haotic și nesănătos este în creștere. Acest fenomen apare ca urmare a unei proaste prioritizări a aspectelor importante pentru fiecare. 

Bineînțeles, cariera poate fi una dintre cele mai mari priorități ale tale, însă ceea ce va face diferența este poziția pe care o așezi pe aceasta față de starea ta de bine. Specialiștii din domeniul psihologiei au spus-o în repetate rânduri, iar practica a demonstrat-o de fiecare dată: o persoană aflată în armonie cu sine poate ajunge la performanțe inimaginabile în orice domeniu își propune să activeze. 

Acest concept de ,,stil de viață sănătos”  este văzut de mulți ca fiind un ideal intangibil, iar această reacție este complet justificată, date fiind numeroasele direcții în care trebuie să te organizezi. Alimenația sănătoasă, odihna suficientă și activitatea fizică practicată constant sunt doar trei dintre numeroșii piloni pe care se sprijină o persoană cu adevărat echilibrată fizic și emoțional. Dintre acestea, sursa primară de energie și liniște interioară este, fără îndoială, odihna.

Un somn liniștit, o viață mai bună

Ai observat, cu siguranță, care este diferența dintre a dormi mult și a dormi bine. Multe persoane se confruntă cu dezechilibre interne atât de profunde, încât pot spune cu ușurință că dorm foarte mult, dar resimt oboseala din primele ore ale zilei.

 În condițiile acestea, întreaga existență este la un pas de a deveni un calvar. Gândește-te constant la calitatea somnului tău: s-a îmbunătățit față de ultima dată când ai reflectat asupra subiectului sau, din contră, a devenit ușor mai precară? Dacă ajungi la concluzia că orele pe care le petreci în lumea viselor ar merita niște schimbări în bine, atunci nu mai aștepta și ia inițiativă numaidecât. 

Un prim pas către un somn odihnitor este investiția într-o saltea de calitate. Echipa noastră îți pune la dispoziție o gamă variată de saltele potrivite pentru orice dorință. Dacă preferi o variantă mai fermă, saltelele din colecția DuoSense oferite de brandul italienesc Isleep sunt, cu siguranță, potrivite pentru tine. Acestea oferă corpului poziția corectă de somn și garantează un sprijin stabil pentru întregul corp.

 Dacă, din contră, ești în căutarea unei saltele cu o textură moale, atunci cea mai potrivită cerințelor tale este colecția Incanto Gel, produsă tot de un brand italienesc, Magniflex. 

Somnul liniștit

Saltea Incanto Gel – vezi aici detalii.

Orice dorință în materie de calitate a somnului poate fi îndeplinită cu puțin ajutor. Noi vă punem la dispoziție saltele de lux și lenjerii fine, pentru ca ție și familiei tale să vă rămână de îndeplinit doar sarcina mai frumoasă: să dormiți bine.

Metode naturale de îmbunătățire a calității somnului

Uneori, chiar și cu toate instrumentele potrivite la dispoziție, somnul tot nu reușește să ajungă la profunzimea necesară pentru a te trezi a doua zi odihnit. Gândurile te pot copleși cu ușurință și se poate întâmpla să insiste să te deranjeze și pe tărâmul viselor, transformându-le pe acestea din urmă în coșmaruri.

Medicamentele anxiolitice și somniferele pot da dependență și pot determina, de asemenea, apariția multor efecte adverse nedorite. Înainte de a apela la un medic pentru a-ți prescrie o medicație potrivită cu problemele pe care le întâmpini, încearcă să pui în practică un set de trucuri 100% naturale și fără vreun posibil efect advers:

  • Aromaterapia: investește într-un difuzor de parfum și într-un set de uleiuri care să te încânte și să te îndemne să te relaxezi. Cele mai eficiente parfumuri pentru inducerea unei stări de profundă relaxare și chiar de somnolență, sunt cele pe bază de lavandă.
  • Consumul de ceaiuri: eficacitatea ceaiurilor poate fi surprinzătoare. Caută în special amestecurile care conțin lavandă, mușețel și valeriană.
  • Meditația: odată ce te-ai așezat în pat, deconectează-te de tot ce înseamnă lumea din exterior și urmărește-ți cu atenție respirația. Concentrează-te pentru doar cinci minute exclusiv pe ritmul în care inspiri și expiri și vei observa cum o stare de profundă relaxare va pune stăpânire pe întregul tău trup.

Așadar, refuză să mai primești stresul excesiv și oboseala în viața ta și tratează-ți corpul ca pe un adevărat templu. Începe călătoria către pacea interioară cu pași mici, reglându-ți, în primul rând, somnul. Mult succes și odihnă plăcută!

Sursa foto: unsplash.com, sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente

Câte ore trebuie să doarmă un adult pe noapte?

Adulții cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte. Cei cu vârste mai mari de 65 de ani necesită doar 7-8 ore de somn în fiecare noapte pentru a se putea trezi odihniți.

Cu cât timp înainte de culcare trebuie să închid telefonul mobil?

Specialiștii recomandă întreruperea oricărui contact cu telefonul mobil cu cel puțin 30 de minute înainte de a adormi.

Somnul de prânz afectează calitatea celui de noapte?

Depinde. Dacă limitezi durata somnului de prânz la 20-30 de minute, atunci acesta nu va interfera cu cel de noapte. Dacă, din contră, depășești această durată recomandată, este posibil ca somnul tău de noapte să fie mai puțin calitativ. Poti incerca utilizarea unor parfumuri pentru difuzoare pentru a facilita un somn odihnitor.