Cele mai frumoase cuverturi de pat

Cele mai frumoase cuverturi de pat

Pentru a avea un somn odihnitor, textilele folosite pentru decorarea dormitorului trebuie alese cu grijă. Dacă ești în căutarea celor mai frumoase cuverturi de pat, cu un design deosebit și din materiale de cea mai bună calitate, află în continuare ce opțiuni de top ai.

Cele mai bune cuverturi de pat – Clasament TOP 3

Există nenumărate modele de cuverturi, realizate în diferite moduri și din materiale diverse, de aceea, te poate ajuta să știi care sunt produsele de top pe care să le iei în considerare:

ProdusCuvertură Descamps Sublime 2 240x260cm Bleu-Gri

Pled Sander Pasvik 125x150cm 34 graphite
Pled Tommy Hilfiger Twist Decos 130x170cm 
Caracteristicimaterial: bumbac satinat
densitatea materialului:110 fire/cm2
culori disponibile: alb, natur, gri, bleu-gri
umplutură din fibre de silicon cu densitatea de 200 g/m2
dimensiuni:240×260 cm sau 270×260 (pentru varianta de culoare natur)
material: lână
culori disponibile: graphite
dimensiuni: 125×150 cm
model diferit pe dos
material: bumbac
culori disponibile: albastru navy, gri deschis, dimensiuni: 130×170 cm
Pro elegantă
finisare de tip capucin
la fel pe ambele fețe
bumbac satinat pieptănat, cu fire lungi
se spală la mașină, la maximum 60 de grade
model inedit
fețe cu design diferit
100% lână
model împletit în relief
logo discret în partea de jos
Contrapotrivită doar pentru anumite tipuri de design interiorspălare manuală
dimensiune redusă
dimensiune redusă comparativ cu alte modele
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cele mai bune cuverturi de pat din bumbac

Bumbacul este un material versatil, care oferă condiții de confort în orice anotimp și care oferă o experiență tactilă ideală pentru un somn odihnitor. Iată cele mai bune opțiuni pe care să le iei în considerare:

Cuvertură Descamps Sublime 2 240x260cm Bleu-Gri

Această cuvertură cu dimensiuni de 240×260 sau 270×260 cm este țesută din bumbac satinat cu fire lungi și este disponibilă în mai multe variante clasice de culoare.

AvantajeDezavantaje
disponibilă în mai multe nuanțe
bumbac satinat pieptănat cu un plus de rafinament
dimensiune mare
la fel pe ambele fețe
se poate spăla la mașină
culoarea deschisă necesită o îngrijire atentă

Pled Tommy Hilfiger Twist Decos 130x170cm 

O altă recomandare este acest pled din bumbac și dimensiuni de 130×170 cm, care poate fi găsit în varianta gri deschis sau albastru navy.

AvantajeDezavantaje
model în relief atemporal
logo discret
două variante de culoare
dimensiune redusă, comparativ cu alte modele

Pled Sander Beat 130x170cm 4 albastru

Poți alege și acest pled cu țesătură albă și albastru navy, cu dimensiuni de 130×170 cm, care se remarcă prin aspectul elegant.

AvantajeDezavantaje
spălare la mașină (maximum 30 de grade, program pentru rufe delicate)
design plin de rafinament
dimensiune redusă, comparativ cu alte modele
trebuie uscată manual

Cele mai bune cuverturi de pat din lână

Lâna este, de asemenea, un material des folosit în crearea cuverturilor de pat de calitate. Acesta menține în mod optim căldura în sezonul rece, astfel că poți avea condiții de somn optime. Cele mai bune produse sunt:

Pled Sander Pasvik 125x150cm 34 graphite

Poți alege acest pled 125×150 cm, cu model diferit pe fiecare parte, realizat din 100% lână.

AvantajeDezavantaje
model geometric interesant
model diferit pe fiecare parte, astfel că ai două posiblități de decorare a patului
spălare manuală

Pled Sander Stuart 125x150cm 6 olive

O altă variantă este acest pled cu dimensiuni de 125×150 cm, realizat din lână, bumbac și poliester.

AvantajeDezavantaje
nuanță de verde deosebită
amestec de materiale care conferă o textură interesantă
spălare manuală

Cele mai bune cuverturi de pat cu poliester

Unele modele de cuverturi au în compoziție sau sunt realizate din 100% poliester. Acest material este durabil, are o greutate redusă și se șifonează mai greu. Poți lua în considerare următoarele produse care îl conțin:

Pled Sander Fellini 140x170cm 19 nisipiu

O recomandare este acest pled realizat din 100% poliester, disponibil într-o varietate de nuanțe, printre care nisipiu, roz prăfuit, albastru aqua și kaki.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
textură deosebită
confortabil, dar și rafinat
varietate mare de culori
spălare manuală

Pled Tommy Hilfiger Jacquard Decos 130x170cm

Acest pled are dimensiuni de 130×170 cm, fiind realizat din bumbac (pe partea din față) și poliester (pe partea din spate).

AvantajeDezavantaje
spălare la mașină la maximum 30 de grade
țesătură Jacquard pe o parte și fleece din poliester pe cealaltă
dimensiuni reduse, comparativ cu alte modele

Pled Tommy Hilfiger Grant Deco 150x200cm

Acest pled cu dimensiunile de 150×200 cm este realizat din 58% bumbac, 35% poliacril și 7% poliester. Se caracterizează prin modelul elegant cu logo de dimensiuni mari.

AvantajeDezavantaje
două fețe: albastru navy și gri
cusături decorative roșii
logo-ul de dimensiuni mari poate fi deranjant pentru unele persoane

Cum aleg o cuvertură de pat bună?

La fel ca în cazul celorlaltor produse pentru casă, trebuie să ții cont de caracteristicile fiecărui model, pentru a le compara cu ușurință și pentru a afla care este cea mai bună variantă pentru tine. Iată la ce să fii atent, pentru a face cea mai bună alegere pentru odihnă și relaxare din plin, dar și pentru a obține cel mai bun aspect al dormitorului tău:

Material

În primul rând, trebuie să iei în considerare materialul. Principalele sunt bumbacul, lâna, poliamida și poliesterul. Bumbacul oferă condiții optime pentru somn în orice condiții de temperatură, în timp ce lâna este mai potrivită pentru sezonul rece. Poliesterul și poliamida, fiind materiale sintetice, au anumite avantaje, precum greutatea scăzută, rezistența mare în timp și stabilitatea termică.

Dimensiuni

Un alt aspect important constă în dimensiunile cuverturii. Poți alege cuverturi pentru două persoane, cu mărime de aproximativ 250 cm, dar și cuverturi pentru o persoană, cu lățimi ce variază de la 120 la 140 cm și lungimi cuprinse între 150 și 170 cm.

Culoare

Culoarea trebuie aleasă cu grijă, pentru că aceasta trebuie să se armonizeze cu restul elementelor decorative și cu mobilierul din încăpere. Poți opta pentru nuanțe clasice, precum gri, alb sau crem, dar și pentru variante neobișnuite, care adaugă un element contrastant în cadrul amenajării dormitorului tău (de exemplu roz, roșu sau galben).

Modelul

Tot de design și de echilibru stilistic ține și modelul. Poți opta pentru cuverturi și pleduri simple sau cu modele geometrice discrete, care se remarcă mai degrabă la nivel tactil, decât vizual. Dacă preferi contrastele de culoare accentuate și îți place să adaugi elemente neașteptate atunci când decorezi locuința, poți alege modele complexe, realizate din culori care se impun privirii.

Modalitatea de curățare

Nu în ultimul rând, și modalitatea de curățare este un element important pentru a determina dacă o anumită cuvertură este varianta potrivită pentru tine. Unele modele se pot spăla numai manual, ceea ce poate reprezenta un inconvenient dacă nu ai o mașină de spălat rufe  cu funcție de spălare manuală. Există, însă, și pături care se pot spăla automat până la temperaturi de 30 sau 60 de grade Celsius.

Marci recomandate de Sensodays.ro

Pe lângă cele mai bune produse și criteriile de alegere a cuverturii, este important să știi și brandurile cu prestigiu în materie de textile decorative. Astfel, poți avea mai multe detalii despre calitatea materialelor și a procesului de realizare a păturii pe care iei în considerare să o achiziționezi. Iată mărcile recomandate:

Marca Descamps

Descamps are o tradiție îndelungată, de peste două secole. În 1802, Auguste Descamps a deschis la Lille un atelier de fire pentru cusut, care a început rapid să se ocupe cu țeserea bumbacului și a inului. 

În crearea fiecărui produs, este important modul în care acesta se integrează la nivel vizual și tactil în cadrul unei atmosfere ce favorizează emoțiile pozitive și starea de bine. Direcția stilistică a companiei pune accentul pe liniile clare, moderne și pe varietatea culorilor.

Ca certificat al expertizei acumulate în domeniu timp de secole stă lansarea, în 2016, a gamei Luxury, care reunește produse luxoase, realizate cu grijă pentru fiecare detaliu.

Marca Sander

Sander este o marcă din domeniul textilelor decorative creată în urmă cu peste patru decenii. Afacere de familie, aceasta s-a impus prin originalitatea stilului produselor pentru casă, îndeosebi prin rafinamentul fețelor de masă și a celorlaltor decorațiuni textile pentru masă, creând o adevărată cultură a aranjării mesei.

Produsele de diferite tipuri au drept numitor comun atenția acordată calității materialelor, modului de realizare a țesăturilor și fiecărui detaliu, din punct de vedere stilistic.

Marca Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger este o marcă cu numeroase tipuri de produse de lux, recunoscută pentru faptul că pune accent pe stilul american. Fondată în 1985, compania se axează pe originalitatea stilului, calitatea produselor și pe comunicarea impecabilă cu clienții. Tommy Hilfiger rămâne principalul designer al brandului, conducând procesul de alegere și punere în aplicare a designurilor.

Cum se curăță o cuvertură de pat bună

Pentru a curăța cuvertura în mod optim și pentru a îndepărta riscul de deteriorare, trebuie să urmezi cu exactitate instrucțiunile de pe eticheta produsului. Unele cuverturi pot fi spălate doar de mână, mai ales când vine vorba de cele din lână, astfel că poate fi util dacă mașina ta de spălat rufe are o funcție de spălare manuală. Unele cuverturi permit spălarea la mașină cu programul pentru rufe delicate, la temperaturi de cel mult 30 de grade, în timp ce altele pot fi curățate chiar și la 60 de grade.

De asemenea, același lucru este valabil și în cazul procesului de uscare. Unele cuverturi pot fi uscate la uscătorul de rufe, până la o temperatură de 50 de grade, în timp ce altele nu pot fi introduse deloc în acest aparat și trebuie uscate manual.

Diferențele apar și în cazul curățării chimice, atunci când ai nevoie să îndepărtezi anumite pete rezistente la detergentul obișnuit. Unele cuverturi suportă acest proces, în timp ce altele vor fi deteriorate iremediabil.

Temperatura de călcare, în cazul celor mai multe produse, este cuprinsă între 110 și 200 de grade Celsius, dar este de reținut că unele modele de pleduri și cuverturi nu trebuie călcate deloc (mai ales dacă sunt din poliester, material care este rezistent la șifonare și cute).

Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi pentru a alege cuvertura de pat potrivită pentru tine. Ține cont de ce produse sunt în top, de caracteristicile acestor textile pentru dormitor, precum și de mărcile recomandate.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune cuverturi de pat

Ce cuvertură de pat din bumbac să aleg?

Poți alege cuverturi din bumbac clasic sau satinat, în funcție de preferințele de design. Diversele modele pot fi în nuanțe clasice (gri, albastru, alb etc.) sau de o culoare mai neobișnuită, de exemplu roz sau galben.

Care este diferența între bumbac și bumbac satinat?

După cum arată și denumirea, bumbacul satinat are în compoziție satin, integrat prin țesere în cuvertură. Acesta are o mai mare rezistență în timp și este mai moale la atingere. De asemenea, aspectul este diferit, mai lucios și cu reflexii ale luminii interesante.

De ce să aleg o cuvertură din lână?

Lâna este un material potrivit mai ales pentru iarnă, întrucât menține bine căldura și oferă confortul necesar în timpul somnului. În schimb, nu este recomandată pentru nopțile de vară, când temperaturile sunt crescute.

Care sunt avantajele cuverturilor din poliester?

Cuverturile care au în compoziție poliester sau sunt realizate complet din acest material au o greutate mai mică și sunt mai rezistente în timp. De asemenea, ele se spală mai ușor și nu se șifonează repede, de aceea nu trebuie călcate des.

Ce dimensiuni trebuie să aibă cuvertura de pat?

Dimensiunea cuverturii depinde de mărimea patului, dar și de modul în care preferi să dormi. Poți alege o pătură pentru două persoane de dimensiuni mari, dar dacă ai un pat mai mic, poți alege una dintre păturile individuale, pentru a avea confortul termic necesar.