Cea mai bună cabină de duș

Cea mai bună cabină de duș

Ești în căutarea cabinei de duș potrivite pentru baia ta? Aceasta este un element important al băii, pentru a crea o ambianță plăcută și pentru a te relaxa așa cum se cuvine. Există nenumărate modele din care poți alege, astfel că, indiferent de preferințe, poți găsi un produs ideal pentru a avea amenajarea mult dorită. Află în continuare care sunt cele mai bune opțiuni pentru echiparea băii tale.

Cea mai bună cabină de duș – Clasament TOP 3

Pentru că există numeroase branduri și modele de cabine de duș, se poate dovedi greu să iei o decizie. Pentru a avea un punct de reper, poți lua în considerare următorul top care conține produse ce se remarcă prin calitate:

ProdusCabină de duș tip Walk-in Radaway MODO
Cabină de duș SanSwiss Top-Line TOPAC
Cabină de duș tip Walk-in Sanotechnik Sanoflex
Caracteristicisticlă securizată cu grosimea de 8 mm
dimensiuni: 120, 130, 140, 150 și 160 cm
înălțime: 200 cm
elemente de fixare cromate
sticlă securizată cu grosimea de 6 mm
dimensiuni: 80×80 sau 90×90 cm
formă: pătrată
acces prin colț
sticlă securizată cu grosimea de 8 mm
elemente de susținere cu finisaj negru mat
înălțime: 190 cm
lățime: 100 cm
Pro tratament anti-calcar Easy Clean
stabilitate excelentă
tratament împotriva depunerilor de calcar Aquaperle
închidere magnetică
braț telescopic pentru prinderea în perete
tratament anti-calcar
reversibilă
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cea mai bună cabină de duș simplă

Cabinele de duș simple sunt o opțiune versatilă din punct de vedere al formei și al tipurilor de finisaje. Acestea oferă amenajării tale un element clasic, care mizează pe finisajele metalice destul de vizibile. Iată în continuare cele mai bune obiecte sanitare pentru o varietate de stiluri:

Cabină de duș SanSwiss Top-Line TOPAC

Cea mai bună cabină de duș

Această cabină de duș pătrată este realizată din sticlă securizată cu grosimea de 6 mm, fiind disponibilă în două variante de dimensiuni: 80×80 sau 90×90 cm. Accesul se face prin colț.

Vezi AICI preț

Avantaje
tratament anti-calcar
închidere magnetică

Cabină de duș semirotunda Ravak Pivot

Cea mai bună cabină de duș

Poți opta și pentru această cabină de duș semi-rotundă cu finisaje negre și cu ușă batantă. Variantele de dimensiuni sunt 100×100, 90×90 sau 80×80 cm.

Vezi AICI preț

Avantaje
tratament anti-calcar RAVAK AntiCalc
montaj reversibil

Cabină de duș semirotundă Ideal Standard Synergy

Cea mai bună cabină de duș

O altă recomandare de cabină de duș clasică este acest model încăpător, cu dimensiuni de 80×80, 90×90 sau 100×100 cm. Ușa este glisantă, iar finisajele au aspect argintiu.

Vezi AICI preț

Avantaje
tratament anti-calcar IdealClean
mâner placat cu crommontaj ascuns

Cea mai bună cabină de duș walk-in

Cabinele de duș walk-in sunt o variantă modernă de amenajare sau renovare a băii. Acestea pot fi instalate direct pe pardoseală sau cu cădiță, în funcție de preferințe. Ele mizează mai ales pe eleganța pereților de sticlă și pe aspectul minimalist al ansamblului.

Cabină de duș tip Walk-in Radaway MODO

Cea mai bună cabină de duș

Poți opta pentru acest model de cabină de duș cu finisaje cromate care constă într-un perete din sticlă securizată de 8 mm, cu înălțimea de 200 cm și lățimea de 160 cm. 

Vezi AICI preț

Avantaje
design versatil
tratament anti-calcar

Cabină de duș tip Walk-in Sanotechnik Sanoflex

Cea mai bună cabină de duș

O altă variantă este această cabină walk-in cu finisaje negru mat, din sticlă securizată de 8 mm și cu dimensiuni de 130×195 cm.

Vezi AICI preț

Avantaje
elemente de fixare subțiri
braț de stabilizare extensibil
reversibilă

Cabină de duș tip Walk-in Radaway Furo

Cea mai bună cabină de duș

Poți alege și această cabină de duș cu lățimea de 100, 110 sau 120 cm, cu finisaje cromate și sticlă securizată cu grosimea de 8 mm.

Vezi AICI preț

Avantaje
tratament anti-calcar
sistem inovator de încetinire a mișcării ușii

Cum aleg o cabină de duș bună?

Pentru a cumpăra cabina de duș potrivită pentru tine, trebuie să ții cont, ca în cazul celorlaltor obiecte sanitare pentru baie, de anumite caracteristici. Știind care sunt acestea, poți face mai ușor comparații între produse și poți decide care este cel mai bun pentru necesitățile tale. Iată de ce să ții cont:

Dimensiuni

Un prim aspect căruia să-i acorzi atenție sunt dimensiunile. Dacă ai o baie mică, mărimea cabinei trebuie aleasă ca atare. Astfel, menții proporțiile amenajării, iar pereții nu par supraîncărcați. În cazul încăperilor mici, în plus, trebuie să alegi culori deschise, pentru ca nivelul de luminozitate să se păstreze la un nivel optim.

Culoarea finisajelor

În al doilea rând, trebuie să te gândești la nuanța finisajelor și cum se potrivește aceasta în cadrul designului tău. Poți alege suprafețe metalice cromatice, aurii sau argintii sau finisaje mate, negre, gri sau în alte nuanțe interesante.

Sticla securizată

Sticla trebuie să fie securizată, pentru ca materialul să reziste mai bine la temperaturile ridicate din baie și la diversele șocuri. 

Forma

În cazul cabinelor de duș simple, poți alege ca acestea să aibă formă pătrată, rotundă sau semi-rotundă, pentru a avea confortul dorit în încăperea ta. Cabinele semi-rotunde oferă o oază de relaxare mai ales dacă sunt de dimensiuni mai mari, ocupând o latură mai generoasă a peretelui. Cabinele pătrate sunt elegante și se potrivesc pentru o varietate de stiluri.

Tipul ușii

Un alt amănunt căruia să-i acorzi atenție este tipul ușii: glisantă sau batantă. Indiferent de tipul ales, multe modele au sisteme de închidere lentă, astfel că zgomotul nu este deranjant în clipele de relaxare.

Existența tratamentului anti-calcar

Este recomandat să verifici și dacă tratamentul anti-calcar este folosit pentru tratarea sticlei, pentru că, astfel, vei putea să menții curățenia mai ușor, iar lumina se va filtra mai bine pentru un timp mai îndelungat.

Grosimea sticlei

Grosimea sticlei este, în general, de 6 mm sau 8 mm. Grosimea acesteia nu influențează decât foarte puțin la nivel de aspect, pentru că diferența este insesizabilă. Totuși, pot apărea avantaje la nivelul rezistenței la șocuri și la temperaturile înalte.

Mărci recomandate de Sensodays.ro

Pentru a face alegerea potrivită pentru tine, marca de la care vine cabina de duș este încă un aspect important. Iată cele trei branduri de top pe care să le iei în considerare:

Marca Radaway

Radaway este o marcă specializată în cabinele de duș realizate de designeri, care au drept caracteristici de bază confortul și calitatea. Acest brand este prezent pe piață din 2002, de când produsele au fost dezvoltate continuu, pentru a fi adaptate nevoilor clienților și pentru a preîntâmpina problemele apărute în amenajarea băii. Întotdeauna se caută, la nivel de design și producție, cele mai bune soluții care aduc în prim-plan ideile inovatoare din domeniul obiectelor sanitare pentru baie. Astfel, an de an sunt lansate cabine de duș noi, care aduc îmbunătățiri semnificative la nivelul aspectului și al tehnicii. 

Un alt punct forte este comunicarea eficientă cu clienții, care sunt sfătuiți pentru a găsi cu ușurință cele mai bune soluții pentru amenajarea sau pentru renovarea băii lor.

Marca SanSwiss

SanSwiss se specializează, de asemenea, în producția de cabine de duș, la care se adaugă cădițele de duș. Brandul este parte a Ronal Group, companie înființată în 1969 de către un pionier la nivel mondial în domeniul jantelor din aliaj ușor. Coordonatele definitorii pentru SanSwiss sunt relația solidă cu clienții, calitatea produselor și a inovațiilor oferite, precum și a service-ului oferit la fața locului.

Un alt lucru important de știut este faptul că SanSwiss creează cabinele folosind propriile unelte de producție. Există, în toată Europa, numeroase puncte de vânzare, astfel că, se îmbină filosofia corporate cu serviciile locale profesionale. Vânzările de cabine de duș ajung, la nivel anual, la câteva sute de mii, o dovadă a prestigiului de care se bucură expertiza brandului.

Marca Sanotechnik

Sanotechnik este o companie din domeniul obiectelor sanitare pentru baie, în principal căzi cu sau fără hidromasaj, mobilă și saune. Plăcile din acril folosite în crearea produselor sunt de cea mai înaltă calitate, certificate la standarde europene. Dușurile, în particular, sunt confecționate pentru a permite flexibilitatea în amenajare. 

Clienții își pot alege variante clasice de cabine sau le pot configura special pentru baia lor. Linia de cabine Quick Line pune accent pe montarea rapidă, fără șuruburi sau folosirea uneltelor. Ceea ce unește toate produsele companiei este calitatea finisajelor și inovația, prin intermediul cărora se pot crea designuri de lux ale băii. 

Cum se montează o cabină de duș

Montarea cabinei de duș include numeroase operațiuni, pentru care îți trebuie multe unelte, de aceea, este indicat ca montarea să fie făcută de către un specialist, care cunoaște modul exact de a monta fiecare tip de duș, indiferent că este o cabină de duș walk-in sau simplă.

Mai întâi, trebuie să te asiguri că sistemul de scurgere este bine pus la punct, mai ales în cazul renovărilor. Dacă dorești să înlocuiești o cabină simplă cu una walk-in, este indicat să amplasezi noul obiect sanitar în locul celuilalt, pentru a putea păstra sistemul de evacuare deja existent.

Trebuie să programezi instalarea cabinei de duș devreme în cadrul proiectului de amenajare, pentru că montarea acesteia este o parte esențială, de care depind alte părți ale designului. Dacă nu se poate acest lucru, dușul trebuie construit cel puțin în același timp cu celelalte, dar niciodată după, pentru că riști să apară probleme la nivelul repoziționării.

Acestea au fost principalele lucruri pe care este bine să le știi atunci când vrei să achiziționezi o nouă cabină de duș pentru baia ta. Indiferent dacă este o parte a unei amenajări noi sau a unei renovări, prioritizează alegerea cabinei de duș.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cea mai bună cabină de duș

Ce cabină de duș e mai bună, simplă sau walk-in?

Fiecare dintre aceste tipuri de cabine de duș este potrivit pentru diferite gusturi și necesități. Cabinele de duș simple au diferite forme (pătrată, rotundă, semi-rotundă), astfel că pot fi adaptate în funcție de preferințe. Acestea pot fi amplasate pe colț și, pentru că au diferite dimensiuni, pot fi adaptate dimensiunilor băii.

De ce să aleg o cabină de duș fără cădiță?

Cabinele de duș fără cădiță sau cabinele de duș walk-in aduc avantaje din punct de vedere al experienței de relaxare, pentru că poți păși direct pe pardoseala băii. De asemenea, pereții au un design ce pune accent pe minimalism și eleganța detaliilor. La nivel de montare, poți să adaptezi forma și mărimea dușului în funcție de spațiul de care dispui și de forma încăperii tale.

Ce fel de finisaje poate avea cabina de duș?

Există nenumărate tipuri de finisaje ale cabinei de duș. Poți alege finisaje mate, gri, negre sau albe sau poți apela la nuanțe metalice aurii, argintii sau cromate. Acestea trebuie alese  în funcție de stilul amenajării tale. Cromul este varianta clasică pentru o varietate de direcții stilistice moderne, în timp ce argintiul sau auriul se pretează mai ales la designuri cu tentă vintage. De asemenea, pentru stilul minimalist poți alege finisaje mate discrete.

Care sunt dimensiunile optime ale cabinei de duș?

Dimensiunile optime ale cabinei de duș țin de cât de mult spațiu ai la dispoziție pentru amenajare. Lățimea variază de la aproximativ 80 cm, până la 130 cm, atât în cazul celor simple, cât și în cazul celor walk-in. Înălțimea, în cazul majorității modelelor, este de circa 190-200 cm.

Pentru ce are cabina de duș tratament anti-calcar?

Tratamentul anti-calcar integrat în multe modele de cabine de duș aduce avantaje din punct de vedere al curățării. Va trebui să ștergi pereții mai rar și vei putea avea o experiență mai plăcută la duș, pentru că sticla filtrează lumina în mod corespunzător.