Băi gri cu alb – o combinație reușită pentru diferite stiluri moderne

Băi gri cu alb

Albul și griul sunt o combinație de culori apreciată atât printre designeri, cât și printre persoanele care doresc să-și amenajeze locuința. Acesta se pretează mai ales pentru designurile moderne, care pun accent pe simplitate și eleganță, dar și pe atemporalitate.

În baie, poți crea o amenajare de efect folosind doar obiecte în aceste două culori discrete, care, împreună, dau impresia de dinamism și formează contrasturi inedite. Printre stilurile care presupun folosirea din plin a acestor nuanțe se numără cel minimalist, cel industrial, dar și cel contemporan. 

În continuare, poți afla cum să alegi mobilierul și obiectele sanitare albe sau gri pentru o amenajare bicoloră reușită.

Amenajarea băii gri cu alb – modele de mobilier perfecte pentru acest tip de design

Griul este o culoare populară pentru amenajările din toate încăperile casei, dar mai ales în cadrul băii. Aici, poți crea un design plin de rafinament și o atmosferă relaxantă, folosind doar două culori. În continuare poți afla care este mobilierul de baie potrivit, în funcție de nuanța aleasă dintre cele două. 

Baie gri cu alb cu mobilier gri

O modalitate de a include această culoare în amenajarea băii tale este să alegi mobilier gri. Este foarte ușor să faci acest lucru, pentru că există o mulțime de dulapuri remarcabile din punct de vedere al nuanței și al designului. Iată mai jos câteva modele de piese de mobilier pentru această zonă a casei:

Dulapuri bază

Dacă dorești un dulap suspendat bază, poți alege din varietatea de piese de mobilier Geberit, în diferite nuanțe de gri, astfel că este ușor să alegi ceva ce se potrivește în cadrul designului tău. Acestea pot avea unul sau mai multe compartimente, potrivindu-se în încăperi de diferite dimensiuni. Aspectul simplu și elegant și suprafețele mate sau lucioase pot crea un ansamblu vizual modern plin de rafinament.

Băi gri cu alb
Detalii aici

Dulapuri de baie cu oglindă

Mai ales dacă ai puțin spațiu la dispoziție pentru depozitare în baie, poți să alegi un dulap de baie cu oglindă. Modelele gri Duravit sunt o opțiune elegantă pentru băile moderne. Acestea au mai multe compartimente, oglinda fiind simplă sau divizată în două sau trei părți.

Dulapuri suspendate verticale
Dulapurile suspendate pe verticală sunt o soluție bună atât pentru băile mari, cât și pentru cele mici, pentru a obține un plus de spațiu pentru depozitare. Pentru o baie gri cu alb, poți alege modele gri sau gri deschis Ideal Standard, care se caracterizează prin discreția formelor și prin calitatea materialelor.

Baie gri cu alb cu mobilier alb

Dacă alegi să integrezi nuanțe de gri prin intermediul gresiei, a faianței sau a obiectelor sanitare, mobilierul poate fi alb. De asemenea, albul poate fi culoarea predominantă în cadrul amenajărilor minimaliste, în cadrul cărora este recomandat să adaugi accente mai discrete de gri. Iată ce piese de mobilier poți lua în considerare:

Dulapuri bază

Dacă dorești dulapuri de baie cu design realizat cu mare atenție la detalii și cu linii clare, poți lua în considerare piesele de mobilier Villeroy & Boch de culoare albă, cu finisaj lucios, care adaugă un element de rafinament cert.

Dulapuri cu oglindă

Poți alege dulapuri cu oglindă elegante Roca, realizate din MDF de calitate, potrivit pentru condițiile de umiditate din baie. Oglinda are integrat un sistem de iluminare și rafturi de sticlă ajustabile, astfel, poți schimba modalitatea de depozitare în funcție de necesități.

Dulapuri verticale suspendate

Există o mulțime de modele de dulapuri suspendate tip coloană din care poți alege. Cele Ravak din MDF au design variat – simplu, cu mâner supradimensionat sau cu decupaje pe ușă.

Dulapuri pe pardoseală

Dacă dorești un dulap cu picioare pe care să fie amplasată chiuveta și preferi un stil mai degrabă ornat, cu orientare clasică, poți alege mobilierul pe pardoseală Globo din lemn, de culoarea stejarului alb.

Băi gri cu alb
Detalii aici

Baie de culoare alb cu gri – obiectele sanitare moderne prin care poți realiza această combinație

Nu doar prin mobilier poți să creezi o amenajare ce are drept culori principale albul și griul, ci și prin intermediul obiectelor sanitare. Află în continuare ce variante ai, în funcție de nuanța pe care vrei să o aibă acestea.

Obiecte sanitare gri, funcționale și decorative, pentru o baie alb cu gri

Această culoare este neobișnuită când vine vorba de obiectele sanitare, pentru că există mai puține modele și pentru că este nevoie de mai multă atenție pentru integrarea acestora în design. Iată ce opțiuni ai, pentru a obține un aspect insolit:

Lavoare

Deși majoritatea modelelor de lavoare sunt albe, pentru că aceasta este culoarea cel mai des aleasă pentru amenajarea băii, poți da o turnură neobișnuită designului tău, apelând la lavoarele bol în diferite nuanțe de gri.

Lavoarele Globo rotunde redau aspectul pietrei naturale prin ceramica sanitară modelată cu atenție pentru fiecare detaliu. De aceea, este o variantă optimă pentru orice tip de amenajare, indiferent dacă conține elemente clasice sau moderne. Adaugă un plus de naturalețe mai ales băilor cu orientare eco sau minimalistă.

Băi gri cu alb
Detalii aici

O altă opțiune interesantă sunt lavoarele bol Ideal Standard cu forme și dimensiuni variate. Acestea pot fi rectangulare, cu colțuri rotunjite sau accentuate, sau rotunde. Nuanțele de gri variază de la cele care redau aspectul cimentului, până la cele asemănătoare cu ardezia. Modelajul lavoarului este ultra-subțire, dar acest lucru nu compromite durabilitatea produsului în cazul folosirii intense, pentru că materialul este unul inovator.

Căzi

Pentru a integra culoarea gri în designul tău prin intermediul căzii, poți apela la cada freestanding Besco cu aspect argintiu glam. Aceasta se inspiră din obiectele sanitare vintage și este realizată dintr-un material patentat, cu un strat antibacterian la suprafață. 

Băi gri cu alb
Detalii aici

Poți alege pentru baia ta și o cadă încastrabilă, cu decor din faianță gri Iris Ceramica cu aspect de marmură, ciment (mai ales pentru designurile în stil industrial), cărămidă sau alte elemente naturale. De asemenea, poți lua în considerare și plăcile decorative cu aspect mozaicat de această culoare. Orice variantă ai alege, finisajele pentru cada ta se caracterizează prin rezistență la șocuri și umiditate și prin calitatea detaliilor.

Cabine de duș

În cazul cabinelor de duș simple, elementele gri metalice cu vizibilitate mare sunt ideale pentru o baie în aceste două culori. Cabinele Ravak se disting din acest punct de vedere prin accentul pus pe finisajele cromate, concepute pentru a reprezenta în sine o decorațiune în baie. În afară de finisajele de calitate, aceste obiecte sanitare se caracterizează prin sticla cu tratament anti-calcar și cu rezistență mare.

Tot finisajele cromate sunt cea mai bună opțiune în cazul în care preferi, mai degrabă, o cabină de duș walk-in. Pereții de sticlă ai acestora sunt încadrați de elemente metalice mai discrete, dar poți găsi și modele cu cadre metalice mai vizibile, precum unele dintre cele SanSwiss. În afară de finisajele cromate și de sticla anti-calcar specială, acestea pot avea și decoruri incizate în suprafața vitrată, care fac ca dușul să fie totodată un element decorativ.

Baterii pentru cadă, duș și lavoar

În cazul bateriilor, nuanțele de gri variază de la cea cu aspect de crom și argint, până la cea magnetică. Varianta din urmă creează un aspect inedit, care se răsfrânge asupra întregii băi. 

Modelele de baterii pentru lavoar Ideal Standard de această culoare au designuri variate, venind în întâmpinarea diferitelor necesități de design. Acestea au fie corp aparent, fie corp îngropat, fiind potrivite, de aceea, atât pentru lavoarele clasice, cât și pentru cele bol.

Același brand îți pune la dispoziție baterii pentru cadă sau pentru duș de o culoare gri magnetic, care pot fi minimaliste, cu rezervor îngropat sau cu sistem clasic de montare. Acestea se remarcă prin designul atemporal, care integrează elemente clasice și moderne. 

Alternativ, poți alege și modele de baterii cromate, care sunt mai numeroase și adaugă un element metalic binevenit în orice amenajare modernă sau contemporană care pune accent pe amestecul de materiale.

Ia în considerare bateriile de lavoar Kludi, cu sistem clasic sau cu rezervor îngropat, care poate fi instalat în perete. Acestea au integrate tehnologii inovatoare pentru controlul cantității de apă, a temperaturii acesteia, precum și a tipului de jet. O alternativă sunt bateriile pentru duș, cadă sau lavoar de culoare argintie, caracterizate de eleganța culorii și a formelor. 

Idei de obiecte sanitare albe pentru o baie alb cu gri

Întrucât ceramica sanitară albă este cea mai des întâlnită în echiparea băii, ai la dispoziție o mulțime de variante, care vin în întâmpinarea preferințelor tale. Totuși, în cazul în care mobilierul, gresia sau faianța sunt gri, mai ales gri închis, este de preferat ca obiectele sanitare să aibă un aspect cât mai simplificat. Astfel, eviți impresia de supraîncărcare a spațiului care poate apărea din pricina culorilor închise. Iată ce variante poți lua în considerare:

Lavoare

Lavoarele bol cu pereți subțiri sunt o opțiune optimă pentru o baie predominant gri. Cele Ravak reprezintă o combinație echilibrată de eleganță și funcționalitate. Formele delicate asigură un aspect echilibrat oricărei încăperi cu această orientare cromatică.

O altă variantă sunt lavoarele Besco cu amplasare pe pardoseală, cu corp cu aspect de piedestal. Spre deosebire de cele menționate anterior, aceste lavoare se impun în cadrul designului și oferă un plus de luminozitate încăperii prin ceramica albă.

Căzi

La fel ca în cazul lavoarelor, poți alege căzi cu pereți subțiri, mai ales freestanding. Îți pot fi de ajutor obiectele sanitare Riho, rotunde sau asimetrice, fabricate din compozit. Dacă dorești mai degrabă o cadă simplă, modelele Duravit îți oferă combinația optimă între funcționalitate și eleganță.  

Cabine de duș

Cabinele de duș pot avea finisaje albe, o alegere inedită care asigură contrast în cadrul amenajării tale în două culori. Acestea se potrivesc mai ales alături de faianța gri cu aspect de marmură, pentru o îmbinare armonioasă modernă. Poți alege o cabină walk-in cu chenar complet SanSwiss.

Băi gri cu alb
Detalii aici

Aceasta asigură încă un element geometric rafinat într-o amenajare modernă.

Acestea sunt, prin urmare, câteva idei de design al băii tale gri cu alb. Indiferent de stilul ales, poți crea o ambianță rafinată prin intermediul acestor două culori care nu se demodează.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre băile gri cu alb

Ce stil de amenajare poate avea o baie gri cu alb?

Gri cu alb este o combinație modernă potrivită pentru o varietate de stiluri. Printre acestea se numără cel industrial, cel minimalist sau cel contemporan. În cadrul stilului industrial, poți alege gresie și faianță cu aspect cimentat, iar în cadrul amenajărilor minimaliste și contemporane, poți opta pentru accente de gri deschis în cadrul unui design preponderent de culoare albă.

Ce lavoar să aleg pentru o baie gri cu alb?

Ai două opțiuni de culoare, în funcție de restul elementelor amenajării. Dacă alegi gresie și faianță gri, lavoarele albe cu pereți subțiri sunt cea mai bună alegere. Poți alege, în caz că majoritatea obiectelor din încăpere sunt albe, un lavoar gri, pentru a crea contrast.

Ce fel de mobilă să pun într-o baie alb cu gri?

În ceea ce privește culoarea, o poți alege pe oricare dintre acestea două. Este potrivit mai ales mobilierul pentru baie gri, pentru că acesta dă tonul unei amenajări în aceste două nuanțe. Optează pentru dulapuri cu oglindă, suspendate, de tip coloană sau bază, în funcție de nevoile tale de depozitare.

Care sunt bateriile potrivite pentru o baie gri cu alb?

Bateriile cu aspect de crom sunt varianta clasică, pe care o găsești în majoritatea băilor. Bateriile pentru cadă, duș și chiuvetă argintii sunt o opțiune mai neobișnuită, potrivită mai ales pentru băile gri cu alb. Poți alege chiar și baterii mate gri.

Ce faianță să pun într-o baie alb cu gri?

Poți alege faianță în diferite nuanțe de gri, pentru a crea un design interesant. Aceasta poate avea aspect de ciment, marmură sau mozaic, în funcție de preferințe și de stilul ales. Nu vei da greș nici cu faianța albă, în special dacă încăperea nu are dimensiuni mari.