Ce înseamnă baterie pentru baie cu termostat și de ce să o incluzi într-o amenajare plină de confort

Ce înseamnă baterie pentru baie cu termostat

Bateriile pentru baie sunt un element important al amenajării, chiar dacă poate părea că în această privință ai o mai mare libertate de alegere, pentru că bateriile au dimensiuni reduse și nu sunt atât de vizibile precum obiectele sanitare.

Cu toate acestea, bateriile trebuie alese cu grijă, având în vedere atât aspectul, cât și caracteristicile tehnice. O opțiune ideală pentru băi moderne, cu tehnologie de ultimă generație, sunt bateriile cu termostat, care permit economisirea resurselor și aduc un nivel crescut de confort. În continuare, poți afla mai multe amănunte despre acestea.

Ce înseamnă o baterie termostatată?

Bateriile de baie termostatate oferă avantaje considerabile în ceea ce privește confortul atunci când te bucuri de relaxare în cadă sau la duș. Acestea păstrează constantă temperatura apei, fără să fie nevoie să faci reglaje intermediare, care pot duce la irosirea apei și la răcirea bruscă a acesteia. Bateria reglează de una singură debitul de apă rece și caldă, pentru a ajunge la temperatura setată. 

Un alt avantaj este și faptul că centrala consumă mult mai puține resurse pentru încălzirea apei, astfel că se reduce uzura acesteia și impactul asupra mediului.

Bateriile sunt livrate deja setate la o temperatură de aproximativ 40 de grade Celsius, acesta fiind nivelul optim pentru îngrijirea pielii. 

Pentru a alege produsul potrivit, este recomandat să consulți caracteristicile bateriilor individuale, pentru a decide dacă modelul vizat este conform așteptărilor și nevoilor tale. Este de menționat și faptul că bateriile de lavoar nu au termostat, această opțiune fiind disponibilă doar pentru cadă și duș.

Ce modele de baterie termostatată să alegi pentru duș și cadă?

Pentru cadă, poți alege o baterie Hansgrohe cu termostat, care se remarcă atât prin funcționarea impecabilă, cât și prin aspectul modern și foarte elegant. Această baterie rămâne rece chiar și în timpul folosirii și există un sistem ajustabil de blocare a temperaturii apei, astfel că este limitat riscul rănirii. 

Acest model de baterie este folositor și pentru economisirea apei, mai ales dacă adopți un stil de viață eco, care presupune folosirea cât mai puținor resurse. Acest lucru este posibil prin limitarea volumului de apă la 9 litri pe minut. Un alt avantaj este și includerea unui filtru pentru impurități.

Ce înseamnă baterie pentru baie cu termostat
Detalii aici

Pentru duș, o opțiune bună este următorul model de baterie Kludi cu finisaje negre mate, cu sistem de instalare încastrată. La fel ca cea pentru cadă, și aceasta oferă o presetare de siguranță pentru 40 de grade Celsius, iar temperatura poate fi setată doar prin acționarea unui buton. Designul este discret și modern, potrivindu-se pentru amenajările în diferite stiluri.

Bateria cu termostat este o soluție ideală pentru economisirea gazelor naturale și a apei în cadrul unui stil de viață axat pe soluții sustenabile, precum și pentru un nivel crescut de confort la duș sau în cadă. Poți alege, cu ușurință, dintr-o varietate de modele cu diferite designuri și caracteristici, în funcție de preferințe.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre ce înseamnă bateria pentru baie cu termostat

Ce este bateria termostatată?

Bateria termostatată are integrată o tehnologie specială pentru menținerea temperaturii constante a apei, care ajunge la nivelul dorit fără etape intermediare de reglare. Acest lucru îți asigură confortul necesar și sunt reduse, de asemenea, resursele pe care le folosește centrala termică pentru încălzirea apei.

Ce baterie pentru cadă cu termostat să cumpăr?

Poți consulta diferite tipuri de produse, pentru a-l alege pe cel cu caracteristicile care vin în întâmpinarea necesităților tale. Este recomandat ca bateria de baie aleasă să aibă un sistem de siguranță care nu permite schimbarea temperaturii decât prin acționarea unui buton, acest lucru fiind important mai ales pentru siguranța copiilor.

Care sunt cele mai bune baterii cu termostat pentru duș?

În cazul bateriilor pentru duș, pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să existe un sistem de siguranță și o presetare a temperaturii la 40 de grade Celsius. În ceea ce privește aspectul, ai la dispoziție diferite tipuri de finisaje: mate sau metalice, cromate, negre, albe sau în alte nuanțe.