Băi elegante – Povestea amenajării unei băi cu stil. Reguli de design și estetică care fac diferența

Băi elegante

Baia este sanctuarul casei, locul unde altarul răsfățului bucură toate simțurile. Omul modern trece des prin etape dificile care îl lasă fără energie, iar grijile sunt o realitate concretă. După o zi lungă, ce poate fi mai plăcut decât să vii acasă și să te bucuri de o baie fierbinte într-o atmosferă relaxantă? O baie elegantă reprezintă un cumul de senzații și îți poate oferi relaxare și armonie, confort și tehnologie performantă, indiferent de mărimea spațiului. 

Așadar, intră în povestea amenajării unei băi elegante și rafinate, în care te vei alege cu destule trucuri și idei de care poți să ții cont în viitoarele tale proiecte de design interior.

Ce presupune amenajarea unei băii elegante?

O baie elegantă se va distinge cel mai bine prin materialele folosite în amenajarea ei. Piatra naturală, marmura, ceramica sau cuarțul sunt câteva dintre materialele a căror calitate vor emana eleganță. Mai mult decât atât, folosirea materialelor de înaltă calitate oferă durabilitate în timp, o caracteristică necesară oricărei băi.

De asemenea, atunci când așterni pe foaie planul de amenajare a băii perfecte, ține cont de următoarele aspecte:

  • mărimea băii;
  • piesele de mobilier, obiectele sanitare și accesoriile care trebuie să fie organizate într-un mod cât mai eficient;
  • paleta de culori care iluminează spațiul, mai ales în cazul unei băi mici;
  • texturi de care este bine să ții cont datorită volumului creat în încăpere;
  • accesoriile care dau un plus de culoare și oferă o experiență vizuală inedită.

Amenajarea unei băi elegante în funcție de mărime

Când vine vorba de dimensiunea băii, trebuie să fii realist. Sunt anumite elemente de care trebuie să ții cont, altfel greșelile pot costa iluminarea, micșorarea spațiului vizual și aglomerare inutilă a băii.

Amenajarea unei băi mici și elegante

Dacă beneficiezi de o baie nu tocmai mare, nu trebuie să privești lucrul acesta ca pe un defavor. Din contră! Deși amenajarea unei băi mici te poate condiționa creativ, acest aspect poate fi evitat dacă vei ține cont de două aspecte esențiale. Dacă vei face acest lucru, imaginația te va însoți în tot acest proces. Ia aminte la dimensiunea mobilierului și la obiectele sanitare pe care le vei folosi.Într-o baie de mărime redusă, o cabină de duș este soluția ideală. De altfel, o baie elegantă susține cu farmec o cabină de duș walk-in, amplasată direct pe podea, cu sticlă transparentă. Aceasta oferă eleganță băii, iar aceasta va părea mult mai mare și armonioasă. Pentru un stil de amenajare modern sau minimalist, produsele elvețiene Sanswiss sunt deseori alegerea principală a designerilor de interior, pentru precizia liniilor și detaliilor fiecărui element.

În amenajarea unei băi elegante, totul trebuie să fie bine pus la punct, iar ordinea să reprezinte o constantă. De aceea, alege un mobilier de baie suspendat, care să se îmbine delicat cu restul încăperii. Optează pentru linii drepte și clare, de preferat mobilă de culoare deschisă, care se poate asorta cu tonuri de crem, bej sau maro. Mai mult, fiecare obiect sanitar trebuie să fie gândit corect și utilizat la potențialul maxim. Ideal Standard este o companie belgiană a cărei obiective sunt calitatea și ergonomia fiecărui obiect sanitar pe care îl creează.

Dacă folosești o schemă corectă de iluminat și adaugi ca element definitor o oglindă, senzația de spațialitate va fi garantată.

Amenajarea unei băi spațioase și elegante

În cazul amenajării unei băi elegante și spațioase, te vei putea juca cu imaginația. Cu toate acestea, nu folosi prea multe culori (maxim trei): una puternică și două moderate. Acordă atenție mobilierului și utilizează elemente curate și aerisite. Corpurile sau dulapurile suspendate se potrivesc excelent cu ideea de eleganță a încăperii, așadar alege piese versatile precum ale brandului Sanotechnik, renumit pentru mobilierul de baie și ceramica sanitară produsă cu finețe.

În amenajarea unei băi mari, trebuie să ții cont ca stilul de design ales să fie unitar. Nu încerca să îmbini elemente din shabby chic cu variațiuni ale stilului industrial, pentru că nu vei reuși decât să comprimi spațiul, iar estetica va fi complet dată peste cap. Deoarece spațiul îți permite să recreezi un adevărat sanctuar al răsfățului, alege să incluzi o cadă mare, de hidromasaj asimetrică sau ovală, perfectă pentru serile de relaxare pură.

Băile elegante sunt definiția luxului și a răsfățului pe care ți-l datorezi zilnic. Folosești culori deschise și mobilier ergonomic, nu aduce stiluri de decor diferite în aceeași loc, iar povestea unei amenajări elegante va fi scrisă chiar de către tine.

Sursă foto Shutterstock, Sensodays.ro.