Baie bej cu maro: cum să decorezi cu stil și eleganță

Baie bej cu maro cum sa decorezi cu stil si eleganta

De multe ori, atunci când te gândești la decorarea unei băi, îți vin în minte tot felul de combinații de culori și poate de prea puține ori sunt luate în calcul variante mai puțin întâlnite, precum bejul cu maro. 

Vei afla din acest articol cum să amenajezi o baie în aceste culori, păstrând astfel eleganța pe care o poate oferi clasicul alb-negru. Vei putea citi cum să combini mobilierul și care ar trebui să fie proporția între cele două culori pentru a obține un rezultat echilibrat și sofisticat.

Baie bej cu maro: ce aduce această combinație de culori în casa ta?

Baie bej cu maro ce aduce aceasta combinatie de culori in casa ta

Chiar dacă poate nu este pe lista de preferințe pentru amenajarea băilor, maroul este o culoare deosebită. Este sofisticat, modern și tradițional în același timp, iar aceste caracteristici se potrivesc de minune pentru designul unei băi. Poate fi folosit pentru a crea orice stil de amenajare, de la o baie retro sau una rustică până la cele moderne, amenajate în stil industrial sau scandinav.

Maroul poate avea o mulțime de nuanțe dintre care poți să alegi cele mai bune combinații. De la maroul ciocolatiu până la bej, cafeniu sau modernul taupe (un amestec de gri cu maro închis), le poți folosi prin îmbinare cu o schemă de culori deschise. În acest fel, vei obține un design rafinat, cu mult contrast elegant între elementele sale. Dacă ești mai degrabă adeptul unui stil elegant și fabulos, dar clasicul alb-negru ți se pare plictisitor, atunci alegerea acestei scheme de culori va aduce rafinament și bun gust băii tale.

Baie bej cu alb cum sa folosesti aceste culori in amenajare

Baie bej cu alb – cum să folosești aceste culori în amenajare?

În zilele noastre, tendințele în amenajare interioară se îndreaptă tot mai mult spre minimalism și linii simple, culori neutre și mobilier funcțional. Tocmai de aceea, maroul, bejul și albul au ajuns să ocupe un loc preferențial în multe dintre stilurile de decorare. Deși sunt suficient de spectaculoase pentru a crea finețe prin simpla lor îmbinare, aceste culori funcționează perfect și cu o întreagă gamă de culori pastelate sau, dimpotrivă, cu unele strălucitoare. 

Dacă prin culori deschise și blânde precum bejul, albul și nuanțele pastelate se permite crearea unei atmosfere shabby chic în baia ta, prin adăugarea unor pete de culori strălucitoare precum verdele sau albastru poți să personalizezi spațiul conform gusturilor tale îndrăznețe. 

Dacă tonurile de maro pot fi mai grele, bejul este o culoare mai caldă decât albul, dar în același timp suficient de neutră pentru a se adapta oricărei încăperi și stil. Oferă o notă care amintește de țesăturile naturale și creează o atmosferă de relaxare și liniște. Ce poți să îți dorești mai mult în propria baie?

Baie bej cu maro: ce alte culori se potrivesc în această schemă cromatică?

Baie bej cu maro ce alte culori se potrivesc in aceasta schema cromatica

Culorile neutre, precum griul, pot funcționa bine cu maro și alb. De asemenea, în funcție de stilul tău personal, poți avea opțiuni îndrăznețe pentru pete de culoare albastru intens, bronz sau alamă; poți alege chiar nuanțe de verde mentă sau roz deschis. Având în vedere originile sale pământii, utilizarea culorii maro în amenajarea unei băi poate reprezenta un punct interesant de plecare pentru orice stil și personalitate. 

De exemplu, dacă ești pasionat de tot ce ține de natură, va fi de-a dreptul simplu să introduci în planul de design elemente naturale precum lemnul, precum și elemente care amintesc de vegetație. Este unul dintre acele cazuri în care o baie plină de plante luxuriante, cu frunze mari și spectaculoase va crea o atmosferă de vis. 

Într-o baie în care maroul este culoarea principală, toate celelalte alegeri țin de echilibru și stil. Pentru o baie în care vrei să lași lumina naturală să intre, te vei concentra pe mobilierul din lemn și pe elemente în alb și nuanțe deschise.

Modele de băi bej – cum să alegi mobilierul și obiectele sanitare într-o baie bej cu maro?

Cum sa alegi mobilierul si obiectele sanitare inttr-o baie bej cu maro

Culorile influențează, fără îndoială, decorul întregii încăperi, aducând o personalitate aparte spațiului și aducând armonie și contrast compoziției. De aceea, este important felul în care se reflectă aceste alegeri cromatice atât în mobilier, cât și în obiectele sanitare și în accesorii de baie.

Obiectele sanitare intr-o baie bej cu maro

Obiectele sanitare într-o baie bej cu maro

Alegerea unor astfel de culori pentru decorarea băii poate fi o provocare dacă nu iei în calcul toate aspectele, încă de la începutul procesului de amenajare. Astfel, trebuie să te gândești la felul în care o să folosești obiectele sanitare, elementare pentru orice baie, în stilul de design interior. Și în acest caz, echilibrul și bunul gust va face diferența în tabloul final. 

De exemplu, dacă optezi pentru gresie sau plăci decorative în nuanțe de alb, poți lua în calcul un lavoar mai spectaculos, fie prin forma sa, fie prin culoare, cum sunt cele de la brandul Ideal Standard. Acestora li se pot adăuga baterii de baie de calitate care să întregească o alegere sofisticată.

Un alt aspect unde poți crea un colț spectaculos în baia ta este reprezentat de cada de baie sau cabina de duș, în funcție de preferințe și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. În cazul în care poți opta pentru amândouă, pune totuși accentul doar pe unul dintre aceste obiecte.


De exemplu, poți alege pentru peretele cabinei de duș faianță în nuanțe de maro sau bej, cum sunt cele de la Iris Ceramica. De asemenea, poți alege sisteme de duș argintii sau maro pentru a obține un aspect unitar.

Pentru vasul de wc, alege un model simplu și modern, în culori deschise și mate care să se integreze în amenajarea întregii încăperi.

Mobilierul intr-o baie bej cu maro

Mobilierul într-o baie modernă bej

Mobilierul de baie reprezintă unul dintre punctele centrale ale oricărei băi, cu atât mai mult într-una în care vrei să folosești nuanțe de maro și/sau bej. Mobilierul de baie de culoarea lemnului oferă un aspect primitor, cu un aer mai natural. Poți găsi o gamă largă de modele moderne și interesante la Sanotechnik, fie că vrei să optezi pentru un corp suspendat, pentru dulapuri pe pardoseală sau corpuri cu oglindă.

Având în vedere faptul că nuanța lemnului poate fi destul de puternică, alege să păstrezi un echilibru din punct de vedere al numărului de elemente de mobilier. De exemplu, dacă pentru o piesa centrală cum este dulapul pentru lavoar ai ales un lemn într-o nuanță închisă, îmblânzește atmosfera prin alte elemente de decor în nuanțe deschise – alb, bej, ecru, gri deschis.

Mobilierul intr-o baie bej cu maro accesorii oglinda cu rama argintie

De asemenea, poți aduce nuanțe de bej și prin alte accesorii sau elemente de decor cum sunt ghivecele plantelor, cuierul pentru prosoape, savonierele sau lumânările parfumate. Dacă ți se pare, însă, că maroul nu este neapărat prima ta alegere, poți încerca să vezi dacă te inspiră ideea de baie gri cu alb. Vei rămâne în aceeași notă deosebită și rafinată.

Concluzii Baie bej cu maro cum sa decorezi cu stil si eleganta

Amenajarea unei băi în culori precum maroul și bejul este o alegere îndrăzneață și rafinată care spune multe despre personalitatea proprietarului. O astfel de schemă de nuanțe se poate dovedi a fi foarte versatilă pentru atât pentru mobilierul de baie, cât și pentru toate elementele de decor alese. Rezultatul final va fi, fără îndoială, unul care va impresiona pe oricine! 

Surse foto: Sensodays.ro, Pexels.com.