Baie în stil grecesc: cum să creezi o atmosferă de vacanță în casa ta?

Baie in stil grecesc cum sa creezi o atmosfera de vacanta in casa ta

Grecia este o țară fascinantă, plină de culoare și energie bună. Dacă vrei să aduci această atmosferă specială în casa ta, baia poate fi cel mai bun loc din care să începi. Vei putea găsi în acest articol cum să-ți amenajezi o baie în stil grecesc, cum să alegi mobilierul și accesoriile, precum și ce culori și materiale să folosești pentru a transpune magia mediteraneană chiar la tine în casă.

Baie în stil grecesc: de ce elemente trebuie să ții cont în amenajare?

Baie in stil grecesc de ce elemente trebuie sa tii cont in amenajare

Băile în stil grecesc au două caracteristici inconfundabile care le oferă acea esență mediteraneană: este nevoie de simplitate și mobilier în tonuri deschise sau din lemn natural. Dincolo de culori sau de elementele alese, stilul grecesc este unul elegant și funcțional, cu puțin mobilier și elemente de decor, fără a fi însă o baie minimalistă.

Folosește albul pentru a vopsi pereții și tavanul, iar dacă îți permite spațiul, poți adăuga grinzi de lemn lăsate la vedere. Le poți finisa cu un strat de lac special pentru a rezista în mediul umed sau le poți vopsi tot în alb pentru a se integra. Pentru a aduce în baia ta căldura Greciei în orice anotimp, soluția perfectă este un sistem de încălzire în pardoseală


Indiferent de elementele pe care le alegi pentru baia ta, stilul grecesc se caracterizează prin lumină. În cazul în care nu poți alege ferestre mari pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă, alege corpuri de iluminat deosebite. De exemplu, o aplică Ideal Lux cu mai multe becuri rotunde va da o atmosferă specială.

Aplica Ideal Lux sensodays.ro baie in stil grecesc
Detalii aici.

Culori și materiale pentru o baie în stil grecesc

Culori si materiale pentru o baie in stil grecesc

Multe culturi se disting prin paleta de culori predominantă, dar pentru Grecia este cu atât mai evident că albul și albastrul sunt în centrul atenție. Sunt culori solare care te duc cu gândul la zilele lungi de vară și relaxare. Aceste culori sunt destul de accesibile atât pentru mobilierul de baie, cât și pentru materialele folosite. 

Dacă albul ar trebui să fie predominant, poți folosi accente de albastru în diferite nuanțe precum albastru deschis, albastru indigo sau așa-numitul albastru grecesc. O altă opțiune foarte bună este contrastul de alb cu galben, ocru și alte tonuri pământii.


Pardoseala este un element important care poate fi personalizat pentru a se potrivi stilului grecesc. Se pot folosi plăci de marmură în cele două culori sau chiar în model de tablă de șah. Atât pentru gresie, cât și faianță, poți utiliza plăci mari de culoare albă și să adaugi elementele de albastru în dreptul căzii de baie sau cabinei de duș. În acest fel, va deveni un punct de atracție pentru întreaga încăpere și va aduce culoarea mării în baia ta. Brandul Iris Ceramica are în colecția Maiolica nuanțe incredibile de albastru pe care le poți combina.

În ceea ce privește mobilierul de baie, echilibrează alegerea culorilor în funcție de ce ai optat pentru gresie și faianță. Utilizarea nuanțelor de albastru ar trebui să fie cu multă măsură, prin mici tușe pentru a crea un contrast plăcut. Un mobilier din lemn natural va aduce un aer deosebit întregii încăperi, iar un lavoar tip bol se va potrivi de minune, cum este cel de la brandul Ravak.

Lavoar tip bol Ravak Uni sensodays.ro baie in stil grecesc
Detalii aici.

Accesorii și elemente de decor într-o baie în stil grecesc

Accesorii si elemente de decor intr-o baie in stil grecesc

Când vine vorba de accesoriile de baie, alege piese argintii și delicate care să se integreze ușor în spațiu. Ceramica sau bambusul pot fi, de asemenea, materiale care se potrivesc stilului grecesc. Pentru a păstra un stil mai minimalist, adaugă o poliță tip scară pentru prosoapele de baie. Poți adăuga oglinzi de baie rotunde pentru zona chiuvetei cu rama din ratan sau combină pe un perete oglinzi de dimensiuni diferite, fără ramă sau cu aceasta în tonuri de alb sau albastru deschis. 

Folosește elemente de decor simple, dar de efect, cum sunt coșurile de răchită sau vazele de inspirație mediteraneană. Dacă vrei să ai perdele la ferestre, materiale precum bumbacul și inul sunt foarte populare în Grecia și contribuie la această identitate naturală. Un alt element important într-o baie în stil grecesc sunt plantele luxuriante sau cu flori în culori deschise, cum sunt orhideele. De asemenea, poți folosi lumânări parfumate cu arome florale, cum sunt cele de iasomie sau lavandă. 

O baie în stil grecesc poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le poți face pentru locuința ta și pentru starea ta de bine. Păstrând o atmosferă simplă și rafinată, vei avea parte de relaxarea și atmosfera incredibilă a unei vacanțe mediteraneene. 

Surse foto: Sensodays.ro, Pexels.com, Pixabay.com.