Amenajare colț de cafea: idei spectaculoase pentru a aduce farmecul cafenelelor luxoase în propria casă

Amenajare colț de cafea: idei spectaculoase pentru a aduce farmecul cafenelelor luxoase în propria casă

Orice locuință are nevoie de un loc special de relaxare și de petrecere a timpului liber într-un  mod cât mai plăcut. Amenajarea unui colț de cafea reprezintă o idee minunată pentru a-ți începe ziua și pentru a te încărca de energie sau pentru a te odihni la sfârșitul unei zile lungi. Tonurile liniștitoare, pernele texturate sau măsuțele de cafea elegante sunt doar câteva dintre elementele ce compun un decor rafinat și confortabil. Descoperă câteva sfaturi de stil și inspiră-te pentru a crea cea mai spectaculoasă amenajare a unui colț de cafea în locuința ta.

De ce ar trebui să amenajezi un colț de cafea în locuință?

Ritmul alert și agitat de viață poate deveni uneori epuizant, de aceea oamenii încearcă să-și creeze în propriul cămin o oază de relaxare, în care să se refugieze după o zi obositoare. În timp ce unii preferă muzica, sportul sau filmele, alții aleg să savureze o cafea într-un spațiu interior cu totul și cu totul special. Prin urmare, amenajarea unui colț de cafea elegant și primitor reprezintă o modalitate perfectă de a-ți încânta simțurile și de a te răsfăța în orice moment al zilei.

colt de cafea - masa, canapea, vaza, flori, cesti de cafea, farfurii

Utilitatea unui colț de cafea

Pe lângă faptul că este un loc practic pentru toți iubitorii de cafea, o zonă special destinată pregătirii unei astfel de băuturi  poate recrea atmosfera unei cafenele veritabile chiar în propria casă. În plus, avantajul este că amenajarea unui colț de cafea nu necesită un spațiu foarte mare, pentru că poți crea cu ușurință un astfel de decor în bucătărie, în living, pe hol sau chiar pe o mică terasă. Piesele de mobilier nu trebuie să fie voluminoase, ci mai degrabă să îmbine perfect funcționalitatea, confortul și designul. Culorile potrivite și elementele de decor te vor ajuta să obții o atmosferă intimă și relaxantă. Micile detalii contează pentru a crea un ambient plăcut și deosebit, fără prea mult efort. Prin urmare, amenajarea unui colț de cafea în locuință își are utilitatea ei și poate deveni chiar locul perfect pentru a-ți întâmpina musafirii așa cum se cuvine.

Amenajarea unui colț de cafea în living

Colțul de cafea din living reprezintă un mic spațiu cu rol funcțional și decorativ, creat cu mare grijă de fanii celei mai consumate băuturi din lume. Înainte de a începe decorarea, este important să planifici cu mare atenție toate detaliile, să evaluezi bine spațiul și ceea ce îți dorești. Așadar, poți începe prin a te întreba cum, unde și în ce fel îți place să savurezi ceașca de cafea. Dacă acest obicei este o rutină zilnică, este bine să dotezi locul cu cești și căni potrivite sau cu alte accesorii pentru cafea indispensabile.  

O ceașcă de cafea din gama Amazonia de la Villeroy&Boch, inspirată din minunata lume a Amazonului, face parte dintr-o colecție extravagantă și reprezintă un mod plăcut de a savura băutura ta preferată.

amenajare colt de cafea - ceasca de cafea
Detalii aici 

O altă variantă plină de bun gust și rafinament este reprezentată de seturile complete de cești și farfurioare de espresso din colecția Spring Awakening, realizate din porțelan premium.

masuta colt de cafea - ceasca si farfurie de cafea
Detalii aici

În ceea ce privește locația colțului de cafea din living, singurul lucru de care trebuie să ții cont este ca acesta să nu blocheze trecerea. Mobilierul pentru un astfel de spațiu este foarte versatil și poate fi compus dintr-un dulap suspendat, o etajeră, o măsuță de cafea elegantă, un fotoliu cochet, un scaun sau o banchetă confortabilă. Amenajarea depinde foarte mult de spațiul disponibil, dar există o mulțime de soluții la îndemâna tuturor pentru a crea un loc perfect funcțional. 

Colț de cafea în bucătărie

Colt de cafea in bucatarie - masa, ceainic, cesti de cafea, zaharnita, farfurii

Indiferent că ești posesorul unui design de bucătărie spațios sau ai o încăpere mai micuță, există diverse soluții pentru a amenaja un colț de cafea în bucătărie, găsind un echilibru perfect între funcționalitate și estetică. Cel mai probabil camera este deja mobilată, așadar trebuie să găsești acea zonă ideală în care să amplasezi o măsuță elegantă, scaune sau fotolii de diferite dimensiuni, în funcție de spațiul disponibil. 

De asemenea, este important să ai la îndemână câteva lucruri utile în pregătirea cafelei sau a ceaiurilor. Aparatul de cafea este punctul focal al acestei zone, prin urmare optează pentru cafetiere de cea mai bună calitate, care garantează un espresso perfect de fiecare dată. Finisează spațiul cu un espressor automat Bosch care prezintă funcții excelente, fiabilitate ridicată și maximum de aromă pentru fiecare ceașcă de cafea preparată.

colt de cafea - espressor
Detalii aici

În amenajarea unui colț de cafea în bucătărie, totul se rezumă la detalii care să-l pună cât mai bine în valoare. Păstrează zahărul, cafeaua și laptele în recipiente simple și frumoase, cum ar fi vasele de servire pentru cafea sau pentru lapte din gama French Garden Fleurence. Expune pe masă o zaharniță în stil rustic, din porțelan premium, pentru a accentua și mai mult decorul rafinat.

Amenajarea colțului de cafea pe hol

Dacă nu ai spațiul necesar pentru a amenaja un colț de cafea în living, bucătărie sau în oricare altă cameră din casă, te poți orienta către o mică zonă de pe hol. După alegerea locației perfecte, urmează partea de decorare. Păstrează locul cât mai simplu pentru a evita aglomerarea. Orientează-te către o măsuță de cafea cu un design fabulos, care va atrage atenția din prima clipă. Măsuța Kartell reprezintă o alegere excelentă, încadrându-se perfect în orice amenajare de lux. În combinație cu o lampă și o comodă modulară din aceeași gamă, vei obține o atmosferă unică și modernă. Datorită formelor deosebite pe care le au aceste produse, îți vei exprima creativitatea în materie de design interior cu ajutorul unor elemente estetice prețioase, funcționale și veritabile.

Ce tematică și culori să alegi pentru un colț de cafea?

Cu ajutorul mobilierului potrivit și a elementelor de decor, poți crea acasă ambianța perfectă a unui colț de cafea. Cromatica și stilul ales sunt foarte importante în toată această amenajare, având rolul de a pune cât mai bine în valoare spațiul.

colt cafea - aranjament masa, cesti, farfurii, pahare, suport de lumanari

Amenajarea unui colț de cafea în funcție de culori

Spațiul perfect pentru servirea cafelei trebuie să emane o atmosferă călduroasă și primitoare. În funcție de preferințe, dar și de ideile de decor și de piesele de mobilier pe care le ai, există mai multe variante în ceea ce privește culorile. Astfel, poți opta pentru tonurile neutre și calde, care elimină senzația de dezordine și mențin un spațiu curat și aerisit. Culorile reci se potrivesc cel mai bine cu un mobilier simplu, în stil minimalist, pentru a nu încărca prea mult atmosfera. Nuanțele foarte puternice se pretează mai bine spațiilor generoase, de aceea ar fi bine să eviți să le folosești în cazul în care colțul de cafea pe care îl amenajezi este de dimensiuni mici. 

Culorile neutre reprezintă probabil cea mai bună opțiune în majoritatea stilurilor de amenajare. Acestea sunt ideale deoarece dau senzația de luminozitate și permit folosirea culorilor mai intense pe obiectele de decor sau pe mobilier. De asemenea, nuanțele de bej, maro, taupe și caramel sunt liniștitoare, contribuind la o atmosfera relaxată. 

O măsuță pentru colțul de cafea din colecția Kartell Smart Wood este un element de mobilier din lemn, elegant și atemporal. Rotunjimile spectaculoase, frumusețea lemnului și formele ergonomice ale acesteia sunt atuurile puternice care te vor purta într-o ambianță plăcută și un decor de lux.

colt cafea bucatarie - masuta de cafea
Detalii aici

Amenajarea unui colț de cafea în funcție de tematică

Pentru a obține un decor armonios în întreaga locuință, amenajarea colțului de cafea trebuie să țină cont și de stilul pe care l-ai abordat. 

Aspectul modern poate fi foarte ușor completat cu ajutorul unui mobilier cu aceeași tematică.  Măsuțele, comodele și etajerele sau alte accesorii de mobilier pe care decizi să le instalezi trebuie să îmbine foarte bine aspectul estetic deosebit și funcționalitatea. Decorațiunile alese depind de gusturile personale, nefiind restricții în această privință. 

Dacă în casa ta predomină stilul clasic, amenajarea unui colț de cafea va trebui să țină cont de un principiu esențial:  eleganța. Decorurile rustice sunt pline de farmec, deoarece prezintă piese confecționate manual cu atenție rafinată la detalii. Poți opta pentru mobilier din lemn masiv, cum ar fi comode sau măsuțe de cafea, scaune și alte piese atractive. 
Decorul vintage presupune anumite elemente specifice precum tapetul, decorațiunile cu printuri florale, lumânări pentru ambient sau alte piese care să armonizeze foarte bine spațiul.  Cu adevărat surprinzătoare sunt lumânările La Francaise, care se remarcă prin finisajul decorat cu motive grafice florale.

Amenajarea minimalistă constă în realizarea unui spațiu luminos, simplu și aerisit. Decorațiunile și mobilierul nu trebuie să iasă foarte mult în evidență. O vază decorativă de la brandul LSA International, în culori delicate, reprezintă o idee rafinată pentru amenajarea unui colț de cafea, indiferent de camera în care este situat acesta.

colt de cafea - vaza si boluri decorative
Detalii aici

Mobilierul și decorațiunile potrivite în amenajarea unui colț de cafea

În amenajarea unui colț de cafea, există o mulțime de elemente implicate, astfel încât decorul să fie perfect, atât pe timp de zi, dar și pe timp de seară, cu perdelele trase și lumânările aprinse. Mobilierul, decorațiunile cu tablouri și alte ornamente, covoarele moderne, fiecare dintre acestea are rolul ei în completarea ansamblului.

masuta colt cafea - canapea, masute de cafea

Măsuța pentru colțul de cafea – modele spectaculoase

Mesele de cafea se regăsesc într-o gamă diversă de culori, modele și materiale. Indiferent de stilul de amenajare sau de dimensiunea spațiului disponibil, există ceva care se pliază pe dorințele fiecăruia. Ideal este să faci alegeri inspirate și să te orientezi către măsuțe ușoare, elegante și multifuncționale care pot fi folosite în multiple decoruri. 

Un exemplu este modelul Kartell Blast a designerului Philippe Starck, cu blat din cristal stratificat și cu picioare din metal. Aceasta se remarcă prin calitatea de necontestat și prin formele sale unice.

colt cafea - masa cafea
Detalii aici

O altă opțiune este setul de 3 măsuțe cu bază din metal și blat din sticlă. Acestea au un design modern și se regăsesc în multiple opțiuni de dimensiuni și culori. 

amenajare colt de cafea - set de 3 masute de cafea
Detalii aici

Atunci când spațiul este limitat, o masă de colț practică reprezintă alegerea ideală, putând fi așezată lângă fotolii sau canapele, în funcție de situație. Brandul Stressless este lider în crearea pieselor de mobilier ergonomice, punând accentul pe funcționalitate și confort maxim. În gama lor vei găsi măsuțe, taburete, fotolii și scaune, perfecte pentru relaxarea pe care vrei să o întâmpini în colțul tău de cafea.

masuta colt cafea - masa de cafea pe colt
Detalii aici

Accesorii de lux pentru colțul tău de cafea

Colțul de cafea poate fi completat de fotolii și șezlonguri sau de ottoman-uri și taburete pline de stil și rafinament.

Decorul perfect poate fi obținut doar prin intermediul unor accesorii spectaculoase, rafinate, de calitate premium. Decorațiunile de masă, lumânările sau parfumurile de ambient, scrumierele și suporturile de lumânări și sfeșnice întregesc atmosfera reconfortantă și primitoare.

Așadar, colțul de cafea reprezintă un spațiu foarte important, iar decorul ales trebuie să îmbie la relaxare. De asemenea, această zonă poate fi un loc minunat pentru a-ți primi musafirii la o ceașcă de cafea, pentru a citi sau pentru alte activități plăcute și reconfortante. În funcție de dimensiuni, există numeroase opțiuni de amenajare, care să impresioneze prin unicitate și prin designul unitar. În mod cert, dacă te orientezi către elemente deosebite, cu detalii care pot face diferența, vei obține o ambianță caldă, primitoare, care va îmbina perfect funcționalitatea cu aspectul fabulos. Efecte deosebite pot fi create prin intermediul seturilor de servire, a ceainicelor sau a ceștilor și cănilor de cafea creative și moderne. Găsește stilul care subliniază cel mai bine personalitatea ta și bucură-te de o oază personală de relaxare. 

Sursa foto: sensodays.ro, unsplash.com.