Curățarea pielii: Ce să NU faci dacă vrei să-ți protejezi canapeaua

Curățarea pielii

Pielea este unul dintre cele mai pretențioase materiale, fapt ce aduce după sine și o serie de condiții speciale de curățat care sunt destinate acestor suprafețe. Chiar dacă pielea, în general, este foarte des întâlnită la fabricarea articolelor vestimentare, perechilor de încălțăminte sau accesoriilor pentru doamne și domni, există și numeroase elemente de mobilier care au ca finisaj acest tip de material calitativ. 

Dacă ai ales pentru locuința ta articole care să fie confecționate din piele, trebuie să acorzi mare atenție atunci când le cureți. Fiind plăcută la atingere, rezistentă și cu un aspect special, ștergerea suprafețelor din piele trebuie făcută cu atenție pentru a păstra toate caracteristicile și proprietățile, iar astfel, să te poți bucura de ea un timp îndelungat. 

Articolul prezent îți va expune câteva metode corecte de a îngriji canapelele și fotoliile din piele din living, dar și ce nu trebuie să faci dacă îți dorești să se mențină în timp și să aibă și un aspect plăcut.

Cum cureți canapeaua din piele corect?

Cu siguranță te bucuri atunci când vezi un aspect plăcut al unei canapele din piele naturală. Dacă ai ales un astfel de element de mobilier pentru casa sau apartamentul tău, trebuie să știi că are nevoie de curățare periodică. 

Indicat este să cureți canapeaua sau fotoliul din piele la cel puțin o lună sau două. 

Dacă te-ai întrebat cum și cu ce se curăță canapeaua din piele, iată care sunt pașii de urmat pentru un proces eficient și profesional, realizat chiar de tine:

  • Aspiră foarte bine suprafața înainte

Fiind vorba despre un material ușor sensibil atunci când intră în contact cu alte suprafețe abrazive, trebuie să te asiguri că, înainte să te apuci de curățatul propriu-zis al canapelei sau fotoliului, ai aspirat corect și profund suprafața ce urmează să fie ștearsă. Pentru a pătrunde și în cutele canapelei, o poți extinde și, cu capătul furtunului, insistă pe marginile ce strâng adesea praf. 

  • Folosește soluții speciale

Calitatea materialului trebuie întreținută cu soluții profesionale, special destinate acestui lucru. Poți căuta în comerț soluții cu care să ștergi suprafețele din piele, citind cu atenție indicațiile de pe ambalaj. Este foarte important să cauți aspecte referitoare la diluarea în apă, dar și la cantitatea de produs ce se recomandă a fi folosită, precum și alte indicații. 

  • Alege o lavetă moale

Pentru a te asigura că nu se va zgâria pielea, alege să utilizezi o lavetă specială pentru suprafețe sensibile, care să nu fie abrazivă. Fie că este vorba despre un prosop din microfibră, fie despre o lavetă din microfibră, acest material este fin și gentil cu suprafețele cu care intră în contact. 

  • Șterge surplusul

În cazul în care a rămas umedă canapeaua în urma curățării, este indicat să revii asupra zonelor umede cu un prosop sau o lavetă moale și să ștergi surplusul de apă, pentru a nu rămâne pete, dar și pentru a nu afecta pielea.

Ce să NU faci atunci când cureți suprafețe din piele?

Există și câteva aspecte pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să te bucuri de elementele tale de mobilier din piele, cât mai mult timp. Întreținerea canapelelor din piele naturală necesită răbdare și multă atenție. Astfel, iată ce să nu faci:

  • NU utiliza soluții prea puternice nediluate
  • NU folosi lavete prea dure, care pot zgâria pielea
  • NU utiliza prea multă soluție de curățat
  • NU uita să aspiri suprafața foarte bine înainte
  • NU neglija curățarea în detaliu a pielii
  • NU aștepta să treacă prea mult timp între curățări

Acordă atenție compușilor din soluțiile de curățat pe care alegi să le utilizezi și folosește întotdeauna cantitățile recomandate. Ține cont de cele prezentate în acest articol, dacă îți dorești un aspect plăcut și calitativ al pielii naturale sau sintetice a canapelei tale. 

Sursa foto: shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre curățarea pielii

Cum se curăță canapelele din piele?

Se poate curăța cu soluții special destinate acestui lucru. Înainte de a începe curățarea efectivă, trebuie să aspiri bine praful existent pe canapea. Ulterior, este nevoie să revii asupra zonelor încă umede cu o lavetă moale și uscată, pentru a șterge surplusul.

La cât timp trebuie curățată canapeaua din piele?

Canapeaua din piele poate fi curățată la o lună sau două, în funcție de cât de des este utilizată. În cazul în care observi pete sau depuneri de praf, trebuie să cureți în detaliu pielea canapelei înainte de utilizare, pentru a te asigura că eviți apariția zgârieturilor.

Cât durează să cureți o canapea din piele?

Dimensiunile sau tipul de piele influențează timpul dedicat curățării canapelei. La fel și complexitatea procesului de curățare pe care îl abordezi. În medie, un astfel de proces durează 15-20 minute.