Recliner – Confort, calitate și design!

Recliner - Confort, calitate și design

Atunci când îți amenajezi locuința, adăugarea unor piese cu mecanism recliner ar putea fi o modalitate excelentă de a optimiza spațiul din punct de vedere al functionalității, dar și al esteticii. Scaunele recliner sunt recomandate pentru relaxare. Însă, pe lângă confort, acestea ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și la menținerea posturii corecte, ambele fiind premise ale unei vieți sănătoase. 

Citește în continuare pentru a afla mai multe despre ce presupun aceste piese de mobilier, care sunt beneficiile lor și cum le poți integra în locuința ta.

Recliner - Confort, calitate și design

Ce înseamnă recliner?

Recliner - Confort, calitate și design

Reclinerul este mecanismul încorporat într-un fotoliu sau într-o canapea, care îi permite utilizatorului să coboare spătarul și să ridice partea din față în momentul utilizării.

Obiectele de mobilier care folosesc acest sistem au un spătar care poate fi înclinat și un suport pentru picioare care se poate extinde, fie prin intermediul unei manete, de obicei poziționată pe partea laterală, fie în mod automat, odată cu spătarul.

Recliner - Confort, calitate și design

Modelele noi au adesea o tetieră reglabilă, suport lombar și un taburet independent pentru picioare, care se ajustează în funcție de greutatea și de unghiul picioarelor, pentru a maximiza confortul. 

De asemenea, pot exista și facilități suplimentare, precum încălzirea electrică și funcția de masaj.

 Cum încorporezi în amenajarea casei piesele de mobilier cu sistem recliner?

Indiferent de stilul casei, fotoliile și canapelele recliner sunt potrivite pentru orice locuință. Astfel de obiecte pot fi așezate în oricare dintre încăperi, pentru a garanta relaxare și confort în orice moment. 

  • Dining 
Recliner - Confort, calitate și design

Zona de luat masa este inima casei tale, un loc în care te bucuri de compania prietenilor și a familiei în fiecare zi, pentru cateva ore. Deși aceste momente sunt plăcute, orele lungi petrecute pe scaunul nepotrivit vor fi resimțite de corpul tău și, în mod natural, acesta îți va cere să te miști. 

Pentru a evita astfel de probleme, răspunsul este un scaun cu spătar de tip recliner, care urmărește mișcările corpului și care îți permite să stai în diverse poziții. Modelele în linii simple, din materiale de calitate, precum pielea, care este și ușor de întreținut, se potrivesc oricărui stil, de la clasic la modern.

  • Living
Recliner - Confort, calitate și design

Atunci când alegi o canapea nouă, vei fi tentat să te gândești mai întâi la aspect, culoare, țesătură și dimensiune. Felul în care arată este important, dar nu este esențial. 

Canapelele și fotoliile de tip recliner sunt mai mult decât ce se vede la suprafață. În cazul acestora, producătorii știu că un produs perfect pune la fel de mult accent pe funcționalitate și confort. Un astfel de obiect poate fi atât modern, putând fi integrat cu ușurință în liniile simple ale futurismului, cât și clasic, caz în care se poate integra printre piesele elegante.

  • Biroul de acasă
Recliner - Confort, calitate și design

Diferența dintre un scaun bun de birou și unul perfect este că în cazul primului vei fi nevoit să te ridici pentru a te mișca. În schimb, cel de-al doilea are suport lombar, perne moi și îți permite să te relaxezi în timp ce lucrezi. Muncește mai eficient cu un fotoliu recliner, care se integrează perfect în decor.

Beneficiile unui recliner

Recliner - Confort, calitate și design

După o zi lungă și obositoare, singurul lucru de care ai nevoie este un fotoliu sau o canapea pentru a-ți odihni capul și picioarele. Obiectele de mobilier cu mecanism recliner îndeplinesc ambele funcții și chiar mai multe. Îți vor face serile mai confortabile și mai relaxante. Vezi care sunt beneficiile acestora: 

  • Sănătate fizică

Reclinerele te ajută să stai într-o poziție confortabilă și corectă, asigurându-i suport coloanei vertebrale. În perioade de disconfort general sau chiar de dureri acute, aceste fotolii și canapele se pot ajusta în funcție de nevoile tale specifice. 

Spre exemplu, așezarea picioarelor în poziție ridicată poate atenua disconfortul din timpul sarcinii, inclusiv pe cel provocat de gleznele umflate, de durerile de spate și chiar de arsurile de la stomac sau de durerile de cap. 

  • Sănătate psihică

Obiectele de mobilier cu astfel de mecanisme sunt cunoscute pentru confortul lor, dar mulți nu realizează că bunăstarea fizică aduce beneficii și psihicului. Un pui de somn rapid într-o canapea de acest tip este o modalitate excelentă de a diminua anxietatea și depresia, ajutându-te să te concentrezi mai bine în restul zilei.

  • Stil și design personalizat 

Un recliner nu trebuie să schimbe linia amenajării și a decorului dorite. Cu o mulțime de mărci și o varietate de stiluri, culori și modele, alegerea unuia care să se potrivească în casa ta nu este foarte dificilă. 

Dacă îți dorești un efect wow, piesele de la Stressless nu te vor dezamăgi. Fabricate în Norvegia, din materiale de cea mai înaltă calitate, acestea sunt inspirate din stilul scandinav, având un design minimalist. Liniile fine ale produselor create inspiră rafinament și relaxare maximă.

  • Confort 

Posibilitatea de a ajusta poziția fotoliului are avantajul de a-ți susține postura corectă. Întrucât reclinerele sunt create pentru a-ți susține corpul, poți rămâne în aceeași poziție pentru o perioada lungă de timp fără a resimți disconfort.

Prin urmare, o piesă de mobilier de tip recliner este o investiție în confort, relaxare și bunăstare. În plus, pe lângă beneficiile aduse, aceasta poate fi obiectul perfect pentru a completa decorul din orice încăpere.

Surse foto: unsplash.com, shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre recliner

Merită investiția într-un recliner?

Reclinerele sunt create pentru confort și relaxare, beneficiile unei astfel de piese fiind nenumărate, iar cel mai important este menținerea sănătății fizice și psihice.

Cât de greu de întreținut este un scaun recliner?

Dacă ții cont de instrucțiunile de utilizare și de întreținere ale producătorului, nu ar trebui să ai probleme. Ca regulă generală, scaunele trebuie plasate la distanță de surse de căldură și de lumina directă a soarelui. Se șterg de praf cu o lavetă moale și uscată. Trebuie evitată utilizarea produselor chimice de curățare și a celor agresive, precum și a celor făcute în casă.

La ce trebuie să fiu atent când aleg un scaun recliner?

În primul rând, trebuie să iei în considerare materialele din care este fabricat produsul, cât de moi și rezistente sunt pernele, dar și sistemul de înclinare, care ar trebui să fie durabil și de înaltă calitate. De asemenea, trebuie să ai în vedere și funcțiile suplimentare, precum cea de încălzire și de masaj.