Decorațiuni pentru masa din living- idei de amenajări pline de rafinament și menite să impresioneze

Decorațiuni pentru masa din living

După ce ai ales masa pentru living potrivită preferințelor tale în materie de design interior, următorul pas este să cauți decorațiunile care să o pună în valoare. Poți să apelezi la elementele de decor textile sau la cele cât mai apropiate de natură, pentru a obține un efect de simplitate și rafinament. 

Ornamentele pentru masa din sufragerie pot schimba complet aspectul întregii încăperi, creând o atmosferă specială, în echilibru cu direcția în materie de design interior înspre care te-ai îndreptat. Acestea pot constitui un centru de interes vizual, care întregește impresia de ansamblu. În cele ce urmează, poți descoperi idei de decorare interesante, care vor impresiona, cu siguranță, toți invitații.

Decor pentru masa din living – fețe de masă și naproane potrivite pentru orice ocazie

Pentru un efect de decorare discret, dar în același timp interesant, poți să optezi pentru ornamentarea mesei din living doar prin intermediul elementelor din materiale textile. Acestea se remarcă prin varietatea design-ului – fețele de masă și naproanele pot fi monocrome sau inspirate din bogăția naturii. 

Alegerea trebuie să se coordoneze cu atmosfera de ansamblu a sufrageriei. Dacă ai ales, în alte laturi ale acesteia, soluții de decorare cu aspect bogat, masa trebuie să contrabalanseze o eventuală impresie de supraîncărcare.

Pentru a crea o atmosferă plină de eleganță la mesele de zi cu zi sau atunci când primești invitați, poți să apelezi la fețele de masă Sander Basics, de o singură culoare. Prin aspectul monocrom, accentul cade pe materialele de calitate și pe modul de realizare deosebit.

De asemenea, poți împodobi masa din living cu naproane care poartă semnătura aceluiași brand, cu design inspirat din natură, pentru a obține un aspect lejer și plin de culoare al mesei. Aceste decorațiuni se încadrează cu ușurință în orice tip de amenajare interioară, prin modelele de pe țesături, care păstrează elemente clasice, armonizându-le cu cele moderne.

Naproanele pot fi utilizate împreună cu suporturile pentru farfurii textile Sander. Poți alege același model vegetal pentru ambele obiecte de decor sau poți îmbina o decorațiune textilă ornată cu elemente florale cu una monocromă, complementară.

Decorațiuni pentru masa din sufragerie care exprimă apropierea față de natură

O altă variantă, în afară de ornamentele textile, este și includerea de decorațiuni care se remarcă prin design și funcționalitate, oferind, în același timp, efectul de gingășie și echilibru al elementelor cadrului natural. Iată ce variante poți lua în considerare:

Vaze și boluri decorative

Pentru a crea o impresie de naturalețe atunci când iei masa sau ceaiul, poți alege vaze și boluri decorative, cu un design potrivit pentru gusturile tale.


Dacă pui preț pe simplitate și discreție, o variantă interesantă este reprezentată de vazele Villeroy & Boch. Fiind realizate din materiale de înaltă calitate, precum ceramica sau sticla, acestea se remarcă prin formele simple, puse în valoare în cadrul unui design unic și plin de distincție.

De asemenea, dacă îți place să amplasezi cât mai multe plante în sufragerie și în celelalte încăperi ale locuinței, poți apela, pentru decorarea mesei, și la vazele Kartell, care se potrivesc mai ales pentru persoanele care doresc să adauge accente de originalitate, ce atrag atenția prin culorile inedite și formele interesante.


În afara vazelor și a bolurilor decorative, pot fi puse pe masa de sufragerie, pentru a o înfrumuseța, platouri din sticlă LSA International, în care pot fi așezate diferite tipuri de gustări, perfecte pentru momentele în care servești ceaiul invitaților. Acestea se detașează prin eleganța formelor transparente, care pun în valoare preparatele, oferind totodată un plus de rafinament amenajării întregii încăperi.

Lumânări parfumate, lămpi catalitice și difuzoare de parfum

Poți îmbina aranjamentele florale cu lumânările parfumate de calitate, care pot fi utilizate nu doar pentru proprietățile lor olfactive, ci și vizuale. Ceara lumânărilor Maison Berger este turnată manual în vase de sticlă cu aspect elegant, care aduc în prim-plan specificul aromatic al ingredientelor folosite.
De asemenea, o alternativă este amplasarea pe masa din sufragerie a unei lămpi catalitice sau a unui difuzor de parfum semnat de același brand, al căror design creat de artiști renumiți este inspirat din diferite curente arhitecturale.

Acestea sunt câteva variante de decorațiuni rafinate pentru masa din living, pe care le poți lua în considerare. Alege doar una dintre opțiuni sau îmbină elemente ale amândurora, pentru a crea un întreg armonios.

Sursă foto: Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri despre decorul pentru masa din living

Ce față de masă să aleg pentru masa din living?

Alegerea trebuie să se raporteze la aspectul sufrageriei și la celelalte decorațiuni. Dacă alegi o ornamentare bogată, ar fi indicat ca fața de masă să fie monocromă, în nuanțe discrete. În caz contrar, poți alege variante cu modele inspirate din natură.

Ce platou este potrivit pentru decorarea mesei din living?

Alege platouri din sticlă transparentă cu picior, pentru a expune într-un mod interesant gustările pe care invitații le pot consuma atunci când servești ceaiul sau cafeaua. Poți alege și tăvițe cu efect decorativ, cu modele florale bogate.

Ce decorațiuni inspirate din natură pot fi puse pe masa din living?

Poți alege naproane cu țesături inspirate din lumea vegetală sau vaze cu forme interesante, cu ajutorul cărora să creezi aranjamente florale deosebite. O altă opțiune sunt și lumânările parfumate sau lămpile catalitice cu arome proaspete.