Dormitor cu birou – Cum să creezi un design inedit și original?

Dormitor cu birou – Cum să creezi un design inedit și original?

Biroul reprezintă un spațiu extrem de important, care poate fi folosit la numeroase activități: scris, citit, învățat, etc. Acesta este necesar atât pentru copii, cât și pentru adulți, însă nu întotdeauna poți avea o cameră special creată pentru acest scop. Dacă dormitorul este mai generos în ceea ce privește dimensiunile sale, poți folosi o parte pentru a crea un colț destinat amenajării unui birou. Însă, în cazul în care îți dorești să alcătuiești un design unitar, care să impresioneze prin unicitate, este bine să pui în practică o serie de sfaturi utile, care te vor ajuta să obții amenajarea pe care ți-o dorești!

Dormitor cu birou pentru adulți – Idei de design

Pentru a amenaja un birou în dormitorul tău, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. În primul rând este important să te gândești care este scopul unui astfel de locșor. Acest detaliu poate influența, în mod major, direcția estetică a designului. De pildă, dacă activitatea ta profesională necesită o organizare temeinică a unor documente, cărți, agende, sau materiale, trebuie să ai în vedere și acest lucru atunci când optezi pentru mobilierul ideal. În aceste condiții, poate fi necesar să gândești un birou care să aibă spații de depozitare adiacente (rafturi, bibliotecă, comode și etajere, etc.). Dacă vei petrece mult timp la calculator, cu siguranță vei avea nevoie de un birou suficient de încăpător, care să permită atât amplasarea laptopului sau a PC-ului tău, cât și depozitarea tuturor instrumentelor și accesoriilor de care ai nevoie (precum o lampă de birou. În plus, tot în funcție de specificul activității tale vei opta pentru scaune de birou și mese care să îți ofere confortul dorit.

Așadar, atunci când pornești în căutarea biroului ideal, trebuie să ții cont de nevoile tale. În al doilea rând, este recomandat să acorzi o atenție deosebită echilibrului estetic. Din acest motiv, trebuie să ai în vedere și designul întregului spațiu din dormitor, pentru a te asigura că totul este complementar. Prin urmare, ia în calcul următoarele amănunte:

  • Simetria

Obiectele masive de mobilier trebuie să creeze o simetrie optimă, dacă îți dorești ca designul încăperii să fie unul unitar. Bineînțeles, dacă stilul de amenajare presupune o asimetrie asumată, atunci va fi necesar să pui în aplicare acest concept, într-o manieră bine pusă la punct. 

  • Gama cromatică

Culorile folosite în amenajare sunt foarte importante în orice fel de cameră. Și în acest caz, biroul trebuie să aibă o nuanță care să se potrivească în contextul cromatic existent deja în cameră. În cazul în care începi munca de la zero, iar procesul de decorare este la început, nu uita să ții cont de acest aspect atunci când alegi finisajele și mobilierul din dormitor. 

  • Materialele

Materialele folosite trebuie să fie, de asemenea, complementare. Fie că este vorba despre texturi, fie că este vorba despre aspectul lor, este esențial să te asiguri că acestea se potrivesc unele cu altele. Fii atent atât la piesele mari de mobilier, cât și la accesorii – toate au un efect considerabil asupra designului final!

Birou integrat în dormitor – Ce branduri să alegi?

Indiferent de produsele pe care vrei să le cumperi, este recomandat să te orientezi către branduri premium, care pun calitatea pe primul loc. De exemplu, dacă vrei să achiziționezi un scaun confortabil și rezistent, care să poată fi ajustat în funcție de preferințele tale, îți poți îndrepta atenția către producători precum Stressless. În ceea ce privește lămpile de birou, Artemide este o companie cu experiență, care creează doar modele calitative și ingenioase.

De asemenea, etajerele modulare de la Kartell pot fi folosite în multiple tipuri de design, fiind ideale ca spații de depozitare ce pot fi îmbinate în diferite moduri originale. Tot de la acest brand poți achiziționa o masă potrivită pentru biroul tău.

În concluzie, dacă vrei să pui un birou în dormitor, trebuie să ai în vedere diverse detalii care pot face diferența. Studiază diverse metode de integrare a tuturor elementelor și cu siguranță vei afla cum este cel mai bine să le îmbini. În mod cert vei reuși să creezi un design inedit, mai ales dacă te orientezi către produse aparte, care să dea o notă specială întregului design. 

Sursă foto: sensodays.ro, pixabay.com