Baie hygge: amenajarea unei băi luxuriante care te invită la relaxare

Baie hygge: amenajarea unei băi luxuriante care te invită la relaxare

Cunoscut în întreaga lume, conceptul danez hygge reprezintă o nouă perspectivă asupra vieții, în care te bucuri de micile plăceri de care ai parte în fiecare zi. Cu alte cuvinte, ai oportunitatea de a găsi noi metode prin care să oferi locuinței tale un aspect elegant și primitor în același timp.

Baia este zona în care te poți relaxa după o zi obositoare, iar prin adoptarea stilului hygge, vei beneficia, chiar la tine acasă, de un spa în care toate grijile și oboseala se vor evapora. De aceea, din articolul următor, vei descoperi câteva detalii importante de care să ții cont dacă vrei să ai o baie hygge.

Baie în stil hygge: elementele esențiale pentru un spațiu relaxant

Baie în stil hygge

Dacă îți dorești să te relaxezi și să te simți răsfățat într-o baie inspirată de stilul hygge, există câteva elemente de bază de care trebuie să ții cont, cum ar fi:

  • Mobilier de baie elegant

Atunci când pășești în baie, primul lucru care îți atrage imediat atenția este design-ul mobilierului. Un spațiu în care te poți odihni în tihnă este o încăpere elegantă, care îți încântă toate simțurile, inclusiv cel vizual. Așadar, mobila cu linii simple, dar elegante, oferă întotdeauna efectul dorit.
În acest sens, brand-ul Ideal Standard oferă elemente deosebite, bazate pe echilibrul perfect dintre funcționalitate, confort și eleganță. Atât piesele de mobilier, cât și lavoarele, bateriile ori obiectele sanitare, impun un design simplu, însă de bun gust, care impresionează prin rafinament. Fără îndoială, sistemele avansate și plăcute din punct de vedere estetic, oferă confortul necesar stilului de viață hygge!

  • Culori armonioase

Într-o baie hygge ai nevoie, de asemenea, de culori care se armonizează perfect, fiind specifice unei zone de relaxare. În funcție de preferințele tale, poți opta pentru o combinație de culori care te invită la meditație și relaxare. O schemă cromatică rafinată este un truc esențial pentru o baie primitoare, în care te poți răsfăța în orice anotimp și moment al zilei. Culorile potrivite te vor ajuta să obții acea stare de bine care îți este necesară pentru a face față provocărilor vieții.

  • Iluminare discretă

Baia este o oază de relaxare, iar pentru a accentua acest fapt, ai nevoie de iluminarea potrivită. Astfel, în afară de corpul de iluminat ce răspândește o lumină puternică, nu uita că este important să ai elemente care te ajută să obții o atmosferă intimă și reconfortantă.
De exemplu, brand-ul SLV oferă diferite modele de aplice necesare unui cadru confortabil și plăcut. Lumina blândă este plăcută din punct de vedere vizual și reprezintă o călduroasă invitație pentru vis și relaxare! Iluminatul băii este un aspect deosebit de important pentru un cadru reconfortant, celebrat în stilul hygge!

Amenajarea băii în stil hygge: detalii pentru încântarea simțurilor

Amenajarea băii în stil hygge

În afară de aspectele generale care sunt foarte importante atunci când îți dorești o amenajare a băii în stil hygge, este recomandat să ții cont și de acele detalii care pot crea, instantaneu, un ambient plăcut și deosebit:

  • Parfumuri care îți rămân alături pentru mult timp
Parfumuri

O baie elegantă și confortabilă trebuie să-ți răsfețe toate simțurile. De aceea, în afară de elementele plăcute din punct de vedere estetic, este ideal să optezi și pentru detaliile care îți încântă simțul olfactiv. În acest sens, lumânările parfumate oferite de brand-ul Maison Berger, reprezintă o adevărată încântare a simțurilor. Notele calde și proaspete, care pot fi intense ori delicate, îți vor aminti de cele mai frumoase momente din viața ta și te vor ajuta să intri în acea stare de meditație necesară pentru a-ți găsi pacea interioară!

  • Prosoape și halate delicate la atingere

Fie că îți dorești băi călduroase în timpul iernilor geroase, fie că preferi dușuri rapide în timpul verilor dogoritoare, prosoapele și halatele delicate au grijă de pielea ta și îți oferă senzația unei experiențe trăite la spa. Este recomandat să optezi pentru accesorii realizate din bumbac de înaltă calitate ori textură de catifea pentru a trăi pe pielea ta experiența hygge!

  • Baie călduroasă chiar și în cele mai friguroase ierni

Conceptul de hygge este popular în țările scandinave, unde climatul rece este o obișnuință, și din acest motiv, în băile hygge se pune accentul pe amenajarea unui spațiu confortabil din punct de vedere termic. De aceea, pentru a beneficia de o baie plăcută, în care să-ți desfășori ritualul de frumusețe și relaxare, este esențial să optezi pentru sisteme de încălzire a locuinței. Elementele de încălzire prin pardoseală, împreună cu foliile de dezaburire a oglinzilor sunt micile detalii care îți vor face viața mai simplă și plăcută. Astfel, în orice moment, baia din locuința ta va avea o înfățișare deosebită, asemenea fotografiilor publicate în revistele dedicate celor mai elegante locuințe!

Baie hygge concluzie

În concluzie, prin aplicarea acestor sfaturi, vei beneficia de o baie rafinată și confortabilă, în care conceptul hygge este perfect aplicat. În plus nu uita că hygge reprezintă o întreagă viziune asupra vieții, așa că nu uita să apreciezi elementele frumoase și elegante din casa ta!

Sursa foto: Sensodays.ro, Unsplash.com