Trucuri de curățat cabina de duș pentru a avea întotdeauna o baie elegantă

Trucuri de curățat cabina de duș cover

Baia reprezintă spațiul dedicat ritualurilor zilnice de înfrumusețare, de relaxare și de recăpătare a energiei. După o zi obositoare și plină de activități, ne dorim câteva momente de răsfăț, în care să ne regăsim calmul. Însă, poți beneficia de astfel de momente, numai dacă ai în locuință o baie elegantă, îngrijită și aranjată cu stil. Din această cauză, din articolul următor vei descoperi câteva trucuri utile și informații esențiale privind curățarea cabinei de duș, unul dintre elementele de bază în baia ta!

Trucuri de curățat cabina de duș: sfaturi esențiale

Trucuri de curățat cabina de duș

Dacă sunt utilizate frecvent, cabinele de duș sunt expuse murdăriei și pot fi afectate de calcar. Pe termen lung, există riscul ca baia să-și piardă eleganța de odinioară, și în același timp, își poate pierde funcționalitățile necesare unei băi moderne și organizate.

De aceea, dacă vrei să beneficiezi de un spațiu în care să te relaxezi în voie, este esențial să urmezi un ritual de curățare a băii. În acest sens, poți organiza un plan simplu și eficient pentru îngrijirea băii și a cabinei de duș:

  • curăță cabina frecvent, mai exact după fiecare utilizare. Astfel, micșorezi riscul depunerilor de calcar, iar pe geamuri nu vor mai rămâne urme inestetice de la picăturile uscate;
  • încearcă să utilizezi produse cu acțiune blândă pentru curățenia de zi cu zi. Soluțiile de curățare și igienizare sunt potrivite pentru a menține o baie elegantă;
  • în afară de soluțiile lichide, utilizează bureți care să nu fie abrazivi ori produse realizate din materiale textile moi, pentru a evita zgârierea suprafețelor din cabina de duș. Prin mișcări circulare, vei îndepărta urmele de murdărie și de mucegai;
  • la sfârșit, nu uita să clătești cu apă toate componentele pe care le-ai curățat și nu uita să aerisești baia în tot acest timp. Cabina de duș va fi curată și îngrijită, oferind băii un aspect elegant.

Cu ce se curăță calcarul de pe cabina de duș: inamicul principal în orice baie

Cu  ce se curăță calcarul de pe cabina de duș

Pentru a prelungi durata de funcționare și pentru a păstra eleganța cabinei tale de duș, în mod periodic este recomandat să optezi pentru produse profesionale de igienizare și întreținere a băii. O dată la câteva luni este suficient să utilizezi o substanță specială împotriva depunerilor de calcar.

Aspectul pe care nu trebuie să-l uiți e acela că, în funcție de cât de frecvent utilizezi cabina de duș și de cât de dură este apa folosită, ușile, geamurile și paravanele pentru duș sunt predispuse la formarea de calcar, ce le afectează pe termen lung.

De aceea, după o curățare generală a cabinei de duș, la două sau trei luni poți aplica un strat protector, special creat împotriva calcarului. După 10 minute, vei clăti cabina cu apă, după care vei folosi o spatulă de cauciuc pentru a șterge restul urmelor. Pentru a beneficia de cea mai bună cabină de duș, este important să urmezi pașii necesari ca să o păstrezi în cea mai bună condiție!

Cine nu-și dorește o cabină de duș în care totul strălucește și arată impecabil, chiar și după mai multe utilizări? Există diferite branduri care oferă cabine de duș impresionante, având linii care se integrează perfect în estetica locuinței, astfel încât să ofere un anume stil inspirat de creativitatea și personalitatea ta. Însă, pentru a obține un efect desăvârșit, acest lucru este posibil numai prin folosirea în permanență a produselor special create pentru îngrijirea, curățarea și igienizarea cabinei de duș și a băii, în general.

Trucuri de curățat cabina de duș concluzie

În concluzie, pentru a avea o locuință în care să-ți găsești echilibrul și liniștea interioară, dar care, în același timp, să-ți definească stilul unic, este necesar să ai o zonă de relaxare, un spa personal în care să meditezi și să te regăsești după o zi obositoare de muncă. Pentru a avea mereu acea încăpere care să-ți inspire relaxare, este esențial să aplici trucurile și sfaturile prezentate în ceea ce privește cele mai potrivite metode de îngrijire a cabinei de duș, care este, până la urmă, sanctuarul în care gândurile tale sunt puse în ordine!

Sursa foto: Unsplash.com