Protecție pentru saltea – cum să alegi o protecție de calitate pentru saltea?

Protecție pentru saltea - cum să alegi o protecție de calitate pentru saltea?

Salteaua este folosită pentru o perioadă lungă de timp. Odată aleasă, ea trebuie întreținută pentru a-i mări durata de utilizare. 

Oricât ai proteja-o, accidentele se întâmplă și sunt inevitabile. Lichide de tot felul ajung pe suprafața saltelei, praful se adună în cusături, mirosurile intră și se păstrează în straturi. Cu cât este mai puțin îngrijită, cu atât poate fi folosită pentru mai puțin timp.

Protecția pentru saltea – cum protejează husa salteaua de pat?

protectia pentru saltea saltea protejata in timpul somnului

Husa de protecție îmbracă salteaua de pat de jur-împrejur și o ține departe de umezeală, lichide, praf și bacterii. Protecția pentru saltea vine să salveze jumătate sau chiar mai mult din timpul în care salteaua s-ar putea irosi degeaba.

O husă bună de pat este prevăzută cu bandă elastică pe margini și este potrivită tuturor înălțimilor de saltea (sunt saltele care ajung și la 35 cm în înălțime). Husa de protecție trebuie să îi acopere perfect marginile. Altfel, o mare parte din saltea rămâne expusă, iar protecția nu își îndeplinește pe deplin rolul.

 
O husă de protecție pentru saltea bună nu alunecă. Dacă alunecă, protecția este cu mult scăzută. La fel și durata de utilizare a saltelei. Alunecă husa de pe pat și alunecă și cearceaful de pat pe husă. Devine incomod și deloc practic. Sunt importante stratul inferior, care intră în contact cu salteaua, și stratul superior, care intră în contact cu lenjeria de pat. iSleep este un brand producător de protecții pentru saltele premium. Natura Eucalypt și Comfort sunt huse de protecție pentru saltea marca iSleep, 100% impermeabile, confecționate din material textil Tencel și bumbac/poliester 80/20%. Sunt potrivite tuturor înălțimilor de saltea, sunt prevăzute cu bandă elastică de jur-împrejur și strat impermeabil care previne alunecarea așternutului, sunt moi și catifelate. Se pot curăța ușor, în mașina de spălat, la o temperatură de până la 60°C.

Cum alegi o husă calitativă pentru a proteja salteaua?

protectie pentru saltea calitativa somn bebelus

O husă de protecție bine aleasă va proteja salteaua și va menține prospețimea patului. Când o alegi pentru saltea, alege calitatea. 

Protecția pentru saltea trebuie să fie 100% impermeabilă, cu atât mai mult dacă îmbracă salteaua de pat a copiilor ori salteaua bunicilor. O husă de pat impermeabilă protejează împotriva petelor, lichidelor și mirosurilor neplăcute, care ajung să pătrundă în saltea dacă este neprotejată. 

Protecția pentru saltea trebuie să fie prevăzută cu bandă elastică pe margini și la colțuri, pentru a nu se strânge sau ridica de pe pat în timpul somnului. La fel de importantă este și mărimea husei, care trebuie să fie aceeași cu mărimea saltelei. Nici mai mare, nici mai mică. Dacă este mai mică, va lăsa salteaua expusă prafului și murdăriei. Dacă este mai mare, rămâne loc suficient ca ceva ce nu ar trebui să ajungă pe suprafața ei să pătrundă și să afecteze salteaua. 

Husele de protecție pentru saltea au fost create pentru a extinde durata de viață a saltelei, dar și pentru confort. În mai toate cazurile, protecția pentru saltea trebuie să fie blândă cu pielea. Să o lase să respire pe timp de vară și să îi țină de cald pe timp de iarnă. Bumbacul este materialul recomandat în sezonul cald, în special vara, când pielea transpiră mai mult. De asemenea, protecția pentru saltea cu fire naturale din bambus este alegerea persoanelor care transpiră mult în timpul somnului. Fibrele din bambus în umplutură reglează transpirația și absorb umezeala în exces. Lâna merinos este un material moale și călduros, folosit chiar și în hainele bebelușilor, datorită modului unic prin care menține o temperatură constantă a corpului. Este,  în mod natural, antibacteriană și confortabilă în orice anotimp. În huse de protecție pentru saltea, lâna merinos îndepărtează umiditatea și reglează temperatura corpului. 

În caz de alergii, la praf sau mucegai, protecția pentru saltea trebuie să asigure un mediu igienic și anti-alergic, ferit de bacterii și microorganisme. Husele de protecție antialergice se pot spăla și la temperaturi ridicate, de până la 95°C, pentru a distruge alergenii și bacteriile. 

O husă de protecție bună nu lasă umezeala, praful, lichidele și bacteriile să treacă mai departe, la saltea. Verifică întotdeauna mărimea, materialul, caracteristicile speciale și felul în care se întreține. Ține cont de sfaturile de mai sus și te vei bucura de un somn liniștit și odihnitor și de o saltea în stare perfectă de utilizare pentru mai mult timp!

Sursa foto: Sensodays.ro, Unsplash.com