Covoare living moderne: De ce să investești în ele și cum poți alege culoarea, textura și dimensiunile corecte?

Covoare living moderne

Pentru ca un living să fie complet, majoritatea designerilor sunt de acord că este nevoie de un covor. Acesta are puterea de a influența estetica unei camere. De aceea, este important să alegi cu grijă covoarele moderne pentru sufrageria ta. Dacă l-ai găsit pe cel potrivit, acesta ar putea să rămână în încăpere chiar și decenii întregi. Un model greșit, însă, va fi o mărturie zilnică a unor bani investiți eronat. Oricine apreciază luxul conștientizează și importanța selectării unui covor plin de rafinament. Iată de ce și cum să faci o alegerea potrivită.

Covoare living moderne – De ce să investești într-un covor de calitate?

Covoare living moderne

Pe lângă îmbunătățirea estetică majoră, pe care o pot aduce oricărei încăperi, covoarele sunt avantajoase și din alte puncte de vedere. De aceea, o astfel de investiție este total justificată. Iată ce beneficii îți mai pot oferi:

  • Garantează izolarea fonică – Atunci când ai covoare în casă, sunetul pașilor este neutralizat, deci devine mai puțin deranjant pentru vecini. În plus, acestea umplu spațiul, ceea ce înseamnă că vei scăpa de efectul de ecou care apare în camerele prea goale. Vei observa, de asemenea, că sistemele audio performante vor avea o rezonanță mai bună.
  • Optimizează temperatura – Atunci când folosești covoare, temperatura din interior rămâne constantă. Astfel, este mult mai puțin probabil să te confrunți cu problema unei camere prea călduroase sau prea răcoroase.
  • Asigură un confort sporit – Atunci când vei păși pe un covor de calitate, te vei simți extrem de confortabil. În plus, deoarece menține o temperatură plăcută, nu vei simți niciodată disconfort termic.

Covoare living moderne – Cum să alegi culoarea potrivită?

Alegerea culorii este un punct de pornire atunci când ești în căutarea unui covor modern pentru living. Dacă deja există multe elemente colorate sau cu imprimeuri în sufrageria ta, poate fi o idee bună să alegi un covor uni. Acesta poate avea o nuanță neutră sau una care să se potrivească cu restul textilelor din încăpere.

Dacă îți dorești un covor cu multe modele și culori vii, este bine să îl alegi mai întâi pe acesta și apoi mobilierul și celelalte accesorii, astfel încât să se armonizeze bine.

De asemenea, un covor va ocupa o suprafață mare. Din acest motiv, alege-l ținând cont de nuanța podelelor, a pereților, precum și a altor detalii decorative.

Covorul modern ideal pentru un living luxos – Selectează textura ca un profesionist

Acesta este, probabil, cel mai ignorat aspect atunci când se alege un covor, însă lucrurile nu ar trebui să stea așa. O cameră cu un mix de texturi diferite este mai bogată și completă.
Poți începe prin a studia mobila din încăpere. Finisajul acesteia ar trebui să fie în contrast cu textura covorului. De exemplu, dacă o canapea este tapițată într-un material moale, precum catifeaua, un covor cu o suprafață mai aspră se potrivește mai bine. În schimb, dacă aceasta este din piele, va arăta mai bine alături de un covor pufos.

Covoarele dintr-un living modern trebuie să aibă o dimensiune bine aleasă

Un covor ar trebui să acopere doar zona în care te așezi, deci nu neapărat toată podeaua. În mod ideal, tot mobilierul ar trebui amplasat pe acesta. Totuși, este în regulă și dacă doar picioarele din față ale unei piese de mobilier sunt plasate pe covor.

Ideea pe care trebuie să o ai în minte este aceea că, atunci când vei sta pe canapea sau pe fotoliu, picioarele ar trebui să atingă materialul, nu podeaua. Dacă este vorba de o zonă de servit cina de exemplu, masa și scaunele ar trebui să fie amplasate pe covor, chiar dacă pe acestea din urmă le tragi.

Forma camerei este un alt indiciu bun. De regulă, dacă aceasta este pătrată, și covorul ar trebui să fie la fel. În schimb, dacă pereții au o lungime mai mare, este bine să alegi unul dreptunghiular, care să fie așezat pe aceeași linie.


Așadar, atunci când amenajezi livingul, alegerea unui covor modern poate fi foarte înțeleaptă, acesta având un efect stilistic major, dar și alte avantaje. Pentru a păstra un echilibru estetic, de care să fii mulțumit, ține cont de culoare, textură și dimensiune.

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com, pexels.com, pinterest.com