AMENAJARE TERASĂ – Cum o aranjezi dacă stai la CASĂ? Dar dacă stai la BLOC? Idei + imagini

Amenajare terasa

Amenajarea terasei a devenit un subiect tot mai discutat în ultima vreme, deoarece oamenii au început să-și dorească tot mai mult case cu grădini mari, perfecte pentru crearea spațiilor destinate relaxării, dar și apartamente cu terase spațioase, în care să-și petreacă timpul liber, la aer curat și soare.

Unele persoane optează pentru terase moderne acoperite, iar altele pentru construcțiile deschise, în care razele soarelui pătrund din plin. Indiferent de varianta pe care o alegi pentru căminul tău, cert este că ideile pentru terase sunt numeroase, fapt pentru care tot ce-ți rămâne de făcut este să alegi designul preferat, piesele de mobilier potrivite și modalitatea de iluminare a terasei.

Idei de amenajare terasă la curte

Dacă te numeri printre norocoșii care locuiesc la casă, atunci nu trebuie să ratezi ocazia de a transforma o mică parte din grădină într-un colț de Rai, în care să-ți găsești de fiecare dată liniștea și pacea, mai ales când te simți agitat sau debusolat. În plus, amenajarea unei terase exterioare poate reprezenta soluția perfectă pentru petrecerea unui timp de calitate împreună cu copiii și pentru întâlnirile cu prietenii, de la sfârșitul săptămânii.

Prin urmare, chiar dacă adori florile exotice și vegetația de orice fel și-ți dorești ca grădina ta să impresioneze prin frumusețea plantelor crescute și îngrijite cu multă răbdare, trebuie să iei în calcul și crearea unei terase din lemn lipite de casă, de exemplu, deoarece un astfel de spațiu te poate ajuta să elimini oboseala și stările anxioase și contribuie substanțial la închegarea unor relații puternice și armonioase cu membrii familiei.

Modelele de terase la case sunt numeroase, însă trebuie să ții cont în mare parte de preferințele și gusturile tale, după care să ai în vedere un anumit design. Dacă, spre exemplu, iubești stilul rustic, te poți îndrepta spre categoria teraselor moderne din lemn, însă dacă ești adeptul stilului industrial sau minimalist, poți alege o terasă închisă, cu geamuri mari, cât peretele.

Cu toate acestea, interiorul, piesele de mobilier folosite, decorațiunile și corpurile de iluminat pentru terase sunt cele mai importante elemente ale unui astfel de spațiu. Dacă îți dorești ca amenajarea terasei exterioare a casei să fie una primitoare, caldă, care să încarce cu multă bună dispoziție și bucurie, atunci trebuie să te orientezi spre anumite produse, care au capacitatea de a crea o atmosferă liniștitoare, perfectă pentru timpul petrecut împreună cu cei dragi.

Astfel, dacă îți dorești ca momentele petrecute în acest spațiu să fie unice, de neegalat, trebuie să iei în considerare următoarele idei de amenajare a unei terase la casă:

Terasă verde

Ce spui de o terasă încărcată cu foarte multe plante verzi, care se preling pe pereți, pe jos și deasupra mesei de luat cina? Dacă te numeri printre iubitorii teraselor amenajate în mod cât mai original și atipic, atunci trebuie ca acest tip de amenajare a terasei la curte să fie prima dintre opțiunile tale.

Amenajare terasa

Tot ce trebuie să faci este să alegi câteva tipuri de flori cățărătoare pe care să le amplasezi în mod strategic în câteva colțuri ale acestui spațiu. Design-ul terasei va fi unul spectaculos, greu de trecut cu vederea, iar momentele petrecute aici vor fi de neprețuit, deoarece starea bună de dispoziție, armonia și pacea interioară vor fi cele care vor cuprinde fiecare persoană.

Cu toate acestea, dacă îți dorești ca spațiul să fie complet, trebuie să adaugi câteva piese de mobilier, care să creeze confortul de care ai nevoie pentru serile lungi și distractive. Prin urmare, pe lângă plante, este necesar să adaugi:

 • o canapea cu trei sau mai multe locuri, într-o nuanță deosebită precum galben, portocaliu sau baby blue, pentru a obține un contrast cromatic spectaculos între nuanța florilor și cea a mobilierului ales;
 • o masă cu blat cu finisaj din marmură, pentru un aspect luxos, modern;
 • patru sau mai multe scaune cu modele nonconformiste, dar în același ton cu masa, pentru a nu se crea o discrepanță grotească între cele două elemente complementare;
 • lumini pentru terasă sub formă de pendul sau suspensie, deoarece aceste două corpuri de iluminat sunt adesea recomandate de specialiștii pentru amenajarea terasei la casă;
 • în ceea ce privește servire mesei trebuie să se regăsească pe masa de dining pahare de apă, de vin și de whisky, boluri și farfurii cu imprimeu de flori sau frunze, pentru a se potrivi de minune decorului și tacâmuri;

Dacă te-a cucerit această amenajare pentru terasă, nu mai trebuie să stai pe gânduri, ci să te apuci chiar acum de plănuit totul pentru construirea sa. Terasele verzi sunt adesea cele mai complimentate tipuri de terase, deoarece te pot introduce cu ușurință în atmosfera plăcută a vacanțelor din destinații exotice.

Terasă din lemn

Nu trebuie să te numeri printre iubitorii amenajărilor teraselor în stil rustic pentru a construi un spațiu din lemn, ci este suficient să adori atmosfera caldă și liniștitoare pe care o oferă acest material oricărui spațiu. Dacă ești unul dintre fanii ideilor de terase din lemn, atunci trebuie să știi că acest tip de amenajare se realizează cu foarte multă ușurință, fiind adesea recomandat de designeri pentru persoanele care se află la început de drum în ceea ce privește decorarea locuinței.

Amenajare terasa

Astfel, pe lângă acoperirea podelei cu parchet sau chiar bucăți de lemn, stâlpii de susținere ai acestui tip de terasă trebuie să fie din butuci. De cele mai multe ori terasele exterioare din lemn sunt deschise, au doar acoperiș, ceea ce le face de două ori mai impresionante și frumoase.

Amenajarea terasei din lemn trebuie să cuprindă următoarele elemente:

 • o canapea mare sau câteva fotolii din piele
 • o măsuță de cafea din lemn, suficient de mare cât să încapă o tavă de servire, câteva cești și pahare cu picior
 • covor de exterior țesut sau cu model traditional
 • iluminarea terasei din lemn poate fi făcută atât cu lampadare cu picioare din lemn, cât și cu aplice de perete cu aspect antichizat
 • poți adaugă un napron pe masă sau alte textile viu colorate
 • în ceea ce privește decoratiunile, ele trebuie să fie din piatră sau din lemn, cu forme cât mai simple, pentru a nu încărca inutil aspectul amenajării terasei din lemn

Nu trebuie să-ți faci griji dacă nu ai foarte mult spațiu pentru a crea acest loc special de relaxare. Amenajările teraselor mici pot fi concepute cu ajutorul ideilor prezentate mai sus. Tot ceea ce contează nu este spațiul de desfășurare de pe terasă, ci modalitățile prin care alegi să-ți imprimi personalitatea și gusturile în decorarea sa.

Terasă de lux

Deseori, amenajările teraselor la vile reflectă avuția și capacitatea locuitorilor de a crea spații de lux, demne de aprecierea trecătorilor. Aceste persoane pun foarte mare accent pe tehnologie, originalitate, creativitate și pe obținerea unei zone unice, deosebite, fapt pentru care ideile de amenajare a unei astfel de terase sunt adesea nonconformiste, atipice și extravagante.

Dacă te numeri printre acest tip de oameni, trebuie să te îndrepți spre amenajarea unei terase deschise, pentru ca confortul și relaxarea să fie la cote maxime. Pe lângă statul la plajă pe șezlong, privitul cerului înstelat pe timp de noapte, trecătorii au ocazia în acest fel de a admira și aprecia bunul gust și eleganța terasei.

Amenajare terasa

Pe lângă podeaua din marmură, într-un astfel de loc trebuie să se regăsească piese de mobilier de înaltă calitate, decorațiuni deosebite, cu totul aparte față de ceea ce se regăsește în mod normal într-o terasă oarecare și idei pentru amenajarea terasei ce sunt știute doar de către marii designer de interior.

Idei de obținere a unei terase exterioare moderne, de lux:

 • Canapea de colț, din piele, extrem de încăpătoare și de înaltă calitate, cu un aspect rafinat și luxos dat de materialul din care este creată
 • Masă de dining lungă, poziționată pe mijlocul terasei sau într-un colț, pentru a rămâne mai mult loc de distracție, de dans și de stat la plajă
 • O astfel de terasă poate curpinde o mica piscină, o zonă speciale cu șezlonguri, un grătar cu diferite accesorii pentru grill de la Villeroy & Boch sau o zonă pentru videoproiector, ideal pentru serile relaxante petrecute cu cei dragi la un film de comedie
 • Corpurile de iluminat pentru terasele de lux pot fi candelabre sau aplice de exterior realizate din cupru antic
 • Covoare din blană artificială așezate strategic în fiecare loc în care se prevede mai multă activitate
 • În ceea ce privește decorațiunile nu trebuie să lipsească tablourile de artă, vazele înalte, mari cu diferite flori exotice, lumânările ambientale și pledurile care trebuie așezate ușor haotic pe marginea canapelei

Acestea fiind spuse, dacă stai la curte și te încântă aceste idei de terase, ia legătura cu un specialist, ascultă sfaturile acestuia, propune-i alte idei de amenajare a terasei mult dorite și bucură-te pe deplin de rezultatul final.

Idei de amenajare terasă la bloc

Amenajarea terasei locuinței tale trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine, mai ales atunci când locuiești la bloc, iar un spațiu în aer liber sau o zonă destinată exclusiv relaxării este greu de creat în interiorul unui apartament bine compartimentat și delimitat.

Amenajare terasa

Dacă îți surâde ideea de amenajare a unei terase la bloc, atunci trebuie să ai în vedere faptul că aceasta trebuie să fie acoperită, mai ales dacă îți dorești să îți transformi balconul într-un astfel de loc minunat. O terasă la bloc nu este mai prejos decât una de la curte, chiar dacă este cu mult mai mică și îngustă.

Cu toate acestea, nu trebuie să te sperii, deoarece ideile pentru terase acoperite sunt de-a dreptul uimitoare. Astfel, dacă adesea te plângi de faptul că stai la bloc și nu ai un loc în care să te relaxezi și să uiți de toate, a venit momentul să-ți transformi banalul balcon într-o terasă de vis.

Idei de amenajare a unei terase închise:

 • Amenajările teraselor acoperite pot avea podele din parchet, deoarece intemperiile nu pot ajunge pe ea, pentru a-l degrada;
 • Două fotolii minimaliste, cu forme atipice, dar extrem de simple, pot face diferența dintre un balcon anost și o terasă minunată. Este recomandat să alegi ca aceste piese de mobilier să fie în nuanțe orecum galben, verde, roșu sau mov, pentru a ieși în evidență cu ușurință și pentru a aduce un plus de culoare și veselie acestui spațiu;
 • O măsuță de cafea multifuncțională, pentru că ajută la economisirea spațiului utilizat, mai ales când amenajezi o terasă mică;
 • În cazul în care nu te încurcă o masă normală de terasă, orientează-te spre un astfel de model, pe care să ții mereu așezată o scrumieră, un ceainic, două cești și un bol pentru fructe;
 • Adaugă într-un colț al balconului o comodă în care să depozitezi atât cărțile preferate, o boxă portabilă, cât și câteva ghivece de flori. Orientează-te doar spre culorile jucăușe, pentru a acorda o notă optimistă și veselă balconului. Dacă pui în aplicare această idee, vei vedea că aspectul terasei se va schimba radical;
 • Iluminatul terasei poate cuprinde ghirlande cu becuri atârnate dintr-un capăt în altul al tavanului, dar și veioze cu picior înalt și aplice de perete. Totul depinde de gusturile tale;
 • Prinde de perete câteva etajere pe care să așezi riguros cele mai atipice decorațiuni, o lampă de veghe și câteva lumânări parfumate, pe care să le aprinzi, atunci când și dorești o atmosferă romantică;
 • Câteva perne decorative aruncate la întâmplare pe jos sau pe fotolii te vor ajuta să obții un aspect primitor și cald, indiferent de vremea de afară;

Prin urmare, ideile de terase acoperite sunt numeroase, însă tu trebuie întotdeauna să găsești un echilibru între ceea ce se poartă, ce este în vogă și ceea ce te face pe tine să obții o stare bună de dispoziție.

În cazul în care locuiești la ultimul etaj și poți face o terasă pe bloc, spațioasă, exact așa cum îți dorești, atunci te poți considera un norocos, deoarece poți uita de ideile de amenajare ale unei terase mici. În aceste condiții, te poți inspira din amenajările de la curte, deoarece dispui de suficient de mult spațiu.

Amenajare terasa

Amenajarea unei terase pe bloc îți oferă o gamă variată de alegeri pe care le poți face, foarte multe idei creative pe care le poți pune în practică și spațiu pentru toate dorințele și preferințele tale, în materie de piese de mobilier sau decorațiuni. Mai mult decât atât, îți oferă posibilitatea de a alege dintre modele de iluminat exterior pentru terasă, creșterea unor pomi precum magnolia, bradul și lămâiul, amplasarea unei piscine gonflabile, a două, trei șezlonguri și crearea unui mic cinema în aer liber.

Amenajare terasă – Imagini cu cele mai spectaculoase terase

Pentru a înțelege mai bine cum poate arăta amenajarea unei terase la apartament sau a uneia de la curte, este recomandat să privești imaginile de mai jos și să te inspiri cu încredere. Preia orice idee ți se pare minunată, adaugă și puțin din personalitatea ta în design și vei obține un spațiu parcă rupt din Rai.

Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa
Amenajare terasa

În cele din urmă, cu ajutorul acestui articol ai aflat multe informații valoroase despre modalitățile în care poți amenaja o terasă acoperită sau una situate la curte, fapt pentru care trebuie chiar acum să demarezi noul proiect pentru casa ta. Apelează la ajutorul unui specialist dacă nu te simți pregătit să faci pe cont propriu schimbarea și bucură-te din plin de această zonă destinată relaxării și bucuriei.

Sursa foto: Unsplash.com, Pinterest.com