AMENAJAREA BIROULUI – Idei originale pentru un design practic & Poze pentru a te inspira!

Dacă până de curând nu exista ideea de birou în propria locuință, de câțiva ani designerii de interior au început să pună tot mai mult accent pe această încăpere extrem de utilă în imobile. Pe lângă faptul că este o cameră ideală pentru proprietarii care dețin afaceri, ea oferă un aer modern și tineresc oricărui imobil.
În cazul în care nu dispui de suficient de mult spațiu pentru a amenaja un birou acasă, poți închiria o cameră într-o clădire sau poți găsi o încăpere în firma pe care o conduci, pe care să o amenajezi într-un birou directorial.

Idei de amenajare pentru biroul de acasă

Persoanele care lucrează de acasă sau cele care se ocupă cu diferite business-uri, trebuie neapărat să se gândească la amenajarea unui birou într-una din camerele din casă. Pe lângă faptul că un astfel de spațiu îți poate oferi șansa de a te concentra mai bine asupra lucrurilor pe care le ai de făcut pe plan profesional, este și un spațiu care oferă intimitate.
În momentul în care te hotărăști să amenajezi un birou de serviciu în propria locuință, trebuie să ții cont de foarte multe aspecte, dacă îți dorești ca aspectul final al camerei să fie unul inedit, spectaculos, care în același timp să exprime atmosfera serioasă a unui spațiu de lucru și să crească productivitatea.

Amenajarea biroului

Amenajare birou- Elemente esențiale

Întâi de toate, trebuie să afli care sunt elementele esențiale care compun un birou complet. Este important să te gândești la toate lucrurile de care ai nevoie pentru obținerea unui confort sporit, astfel încât să te simți relaxat și-n largul tău, pentru a avea parte de spor și randament.
Amenajarea biroului poate fi dificilă, însă dacă nu ratezi elementele care alcătuiesc această încăpere, poți considera că ești pe drumul cel bun. În cazul în care nu ai posibilitatea de a apela la un designer de interior iscusit, este ideal să urmezi pas cu pas lista de mai jos pentru a nu rata niciun obiect important.

Elementele care trebuie neapărat să se regăsească în amenajările birourilor moderne:

Birou

O astfel de încăpere nu poate exista fără un birou mare, din lemn masiv, care exprimă putere, siguranță și încredere. Este esențial să optezi pentru unul de calitate, realizat din materiale rezistente, deoarece produsele premium denotă în mod natural eleganță și rafinament, două caracteristici care trebuie să se regăsească în toate amenajările birourilor office.

Scaun de birou

Alege un scaun de birou confortabil, pe care să poți sta, lucra, ore în șir. Este foarte important să optezi pentru un scaun moale, care să nu cauzeze dureri în zona coloanei vertebrale și care să permită o poziție corectă a spatelui. Fii foarte atent la calitatea sa pentru că reprezintă una dintre cele mai importante piese dintr-un birou. În lipsa acestuia, nu ar mai putea fi realizată munca, nu cu același randament.

Amenajarea biroului

Fotolii

Ai nevoie și de două fotolii comode, pe care să le poziționezi pe partea opusă a biroului, pentru ca cei care vin să te viziteze să aibă unde să se așeze când este un meeting. Este recomandat să alegi fotolii cu perne moi, confortabile, pentru a trata oaspeții cu respect.

Bibliotecă

Dintr-un birou nu trebuie să lipsească biblioteca. Fie că ai de depozitat numeroase cărți de care ai nevoie la locul de muncă, fie lucrezi cu acte și strângi pe parcursul a câtorva zile teancuri imense de hârtii și dosare, cert este că ai nevoie de o bibliotecă spațioasă. În cazul în care amenajezi un birou mic, te poți folosi de câteva etajere, ideale pentru maximizarea spațiului disponibil.

Candelabru

Dacă îți dorești să luminezi camera în mod optim și în același timp să obții un design aparte, în stilul Art Deco, atunci renunță la clasicele aplice, în favoarea unui candelabru realizat din oțel și sticlă. Acest corp de iluminat se potrivește de minune în birouri, deoarece completează armonios atmosfera sobră, specifică acestor spații.

Lampă de birou

Ai nevoie și de o lampă de birou reglabilă, pe care să o folosești în serile în care petreci mult timp în birou. Acest element are o importanță covârșitoare pentru că te poate ajuta să te concentrezi mai bine, să vezi mai clar masa de lucru având mai multă lumină în cameră.

Amenajarea biroului

Veselă

Chiar dacă este o cameră destinată serviciului, așază într-un colț al biroului un set de pahare, lângă o sticlă de whisky de calitate. Poți avea nevoie de acest tip de veselă, în momentul în care iei o pauză de la lucru și dorești să te relaxezi, să uiți pentru câteva momente de stresul și agitația de pe planul profesional. Alege un set de pahare transparente, rafinate, care să se potrivească de minune stilului elegant al încăperii.

Amenajare birou- Decorațiuni

După ce ai ales toate piesele de mobilier, a venit timpul să oferi o atmosferă aparte acestui spațiu destinat lucrului. Ideile de decorare a biroului de serviciu trebuie să ofere o atmosferă plăcută încăperii sobre, astfel încât aspectul general să fie unul armonios, care să influențeze în mod pozitiv atenția și relaxarea de care ai nevoie, pentru a da randament maxim.

Idei de amenajare a biroului, astfel încât spațiul să devină unul primitor:

Covor

Te poți orienta spre un covor dreptunghiular cu forme geometrice sau spre unul rotund uni, care să fie amplasat în mijlocul încăperii. Este recomandat să te îndrepți doar spre nuanțe deschise, astfel încât să destinzi atmosfera apăsătoare a acestei camere. Orientează-te spre nuanțe de bej, alb sau baby blue și stai departe de negru, maro sau culorile puternice precum portocaliu ori roșu, deoarece ele sunt potrivite pentru celelalte încăperi din casă, în niciun caz pentru birou.

Amenajarea biroului

Ceas

Un ceas de perete mare este binevenit în biroul de acasă. Ideile de amenajare trebuie să cuprindă și decorațiuni nonconformiste, astfel încât este indicat să optezi pentru un ceas cu o formă aparte, modern și ușor de observat. La fel ca și în celelalte camere din casă și aici trebuie să existe câteva piese de rezistență, care să atragă atenția în mod inevitabil.

Flori în ghiveci

Florile redau un aspect fresh, tineresc, indiferent de cât de sobră este camera în rest. Astfel, alege să așezi în mod strategic, în locurile cele mai vizibile din cameră, câteva ghivece cu flori înalte și cu frunze mari și late, pentru a crea o atmosferă prietenoasă. Nu uita că și în birou trebuie să te simți relaxat și binedispus, indiferent de cât de serioasă este munca pe care o faci. În cazul în care nu te încântă amenajările birourilor cu flori la ghiveci, poți opta pentru o vază înaltă, pe care să o amplasezi lângă fereastră sau lângă ușa de la intrare.

Amenajarea biroului

Figurine din lemn

Se poartă foarte mult figurinele din lemn, fapt pentru care trebuie și tu să optezi pentru acest tip de decorațiune. Alege un set de figurine maro, pe care să le așezi riguros pe etajerele din camera sau printre cărțile din bibliotecă.

Idei de amenajare birou serviciu

În momentul în care conduci o firmă, este esențial să deții un birou, în care să onorezi întâlnirile cu partenerii și asociații, să porți discuții de mare importanță cu managerii și să îți desfășori activitatea cât mai liniștit, departe de zarva din birourile celorlalți angajați.
În momentul în care dorești să amenajezi un birou de director sau unul de avocat, este ideal să găsești un loc în firmă la un alt nivel față de cel al angajaților, pentru ca liniștea de care ai nevoie pentru îndeplinirea sarcinilor să fie pe deplin respectată.
Chiar dacă spațiul pe care îl găsești pentru amenajarea biroului la serviciu este mic, nu trebuie să-ți faci probleme, deoarece există numeroase idei pe care le poți pune în practică! De aceea, este cert că amenajarea biroului în firmă trebuie făcută doar cu ajutorul unui designer de interior, care cunoaște chiar și cele mai ascunse detalii, care pot face diferența dintre un birou banal, monoton și unul spectaculos, spațios și luminat.

Amenajare birou- Elemente componente

Dacă până acum ai aflat care sunt piesele de mobilier care alcătuiesc un birou situate în propria locuință, a venit momentul să cunoști elementele componente ale amenajării birourilor aflate chiar în incinta clădirii în care se desfășoară toată activitatea firmei. Indiferent dacă alegi amenajarea biroului în stil feng shui, retro, minimalist sau clasic, există câteva piese de mobilier, care trebuie să se regăsească în toate amenajările interioare ale birourilor.

Amenajarea biroului

Amenajarea biroului de la locul de muncă trebuie să cuprindă:

Birou spațios

Este indicat să optezi pentru birourile în colț pentru că acestea oferă mult mai mult spațiu pe masa de lucru. Poți situa biroul chiar lângă ușa de la intrare sau în fața sa, astfel încât vizibilitatea să fie mai bună asupra oamenilor care doresc să intre în birou pentru o discuție. Alege nuanțe de maro sau negru, iar cel mai important este să alegi doar piese de mobilier premium, ca cele de la SensoDays, realizate din materiale de lux, care oferă durabilitate și un aspect sofisticat al mobilei.

Scaun directorial

Din pricina faptului că într-un birou îți petreci majoritatea timpului, este indicat să te orientezi spre un scaun directorial, comod, moale, care să te țină departe de durerile de spate, cauzate de regulă din cauza poziției neadecvate a coloanei vertebrale. Alege un scaun de birou cu brațe, într-o nuanță închisă, de preferat negru, pentru a aduce un plus de rafinament imaginii de ansamblu.

Canapea

Dacă se întâmplă adesea să porți discuții cu mai mulți angajați ai firmei, alege și o canapea special concepută pentru birou, astfel încât să oferi mai multe locuri de ședere pentru vizitatori. Sunt indicate cele de două locuri, cu brațe și cu perne moi, într-o nuanță care să se potrivească de minune cu restul încăperii.
Cu alte cuvinte, dacă ideile biroului se învârt în jurul stilului minimalist, poți alege o canapea galbenă sau portocalie, însă dacă amenajarea se îndreaptă spre stilul Art Deco este mai bine să alegi nuanțe închise, care să denote lux și opulență.

Amenajarea biroului

Măsuță de cafea

Chiar dacă ești directorul afacerii, trebuie să fii ospitalier atât cu angajații, cât și cu partenerii care te vizitează în scop profesional. Din acest motiv, este ideal ca biroul tău să dețină o măsuță pentru cafea, de unde să-ți servești vizitatorii atât cu cafea, cât și cu apă sau ceai. O poți poziționa în fața canapelei, pentru a oferi tot confortul celor care calcă pragul biroului tău.

Comodă

Chiar dacă amenajezi un birou de contabilitate sau unul de director, trebuie neapărat ca în cameră să se regăsească o comodă cu două sertare, unde să fie depozitate lucrurile uzuale, precum foi, mape și alte lucruri ce țin de papetărie. Alege un model în colț, care să poată fi amplasat cu ușurință lângă birou.

Lampadar

Dacă în biroul de acasă este necesară o veioză pentru birou, aici este indicat să te orientezi spre lampadare, care sunt extrem de elegante și utile în zilele întunecate, ploioase sau în serile târzii, în care munca de la serviciu nu se mai termină. Acestea pot fi găsite în diferite forme și culori, fapt pentru care te poți juca un pic cu aspectul acestui obiect atât de necesar.

Amenajare birou- Ornamente

Dacă clădirea în care lucrezi ți-a oferit șansa de a amenaja biroul într-un spațiu mic, nu trebuie să-ți faci griji, deoarece există numeroase variante de a lărgi în mod vizual mărimea camerei. Pe lângă faptul că trebuie să alegi o nuanță de alb pentru pereți, ideile de amenajare a birourilor mici se axează pe ornamentele colorate, care sunt menite să distragă atenția de la lățimea camerei.

Amenajarea biroului

În cazul în care te bucuri de un birou de dimensiuni mari, trebuie să ai în vedere următoarele ornamente:

Covor

Amenajarea unui birou mic presupune alegerea decorațiunilor mici și colorate, însă în momentul în care te bucuri de spațiu, te poți bucura de cele mai mari ornamente, astfel încât să umpli spațiul gol din încăpere. De aceea, poți să te lipsești de covoarele mici și pufoase și să alegi simplitatea prin neacoperirea pardoselii sub niciun fel.

Lumânări parfumate

Orice birou trebuie să miroasă bine, să încânte vizitatorii cu un parfum plăcut, astfel încât este ideal ca biroul să conțină și câteva lumânări parfumate. În plus, o mireasmă dulce și delicată sporește pofta de muncă și redă optimismul necesar pentru alungarea stresului și a stărilor de nervozitate.

Perne pentru canapea

Poți adaugă pe canapea câteva perne decorative, cu imprimeuri cât mai jucăușe, astfel încât atmosfera sobră și încordată a încăperii să fie echilibrată de ornamentele colorate și vesele. Este recomandat să alegi perne care să se potrivească cu celelalte obiecte din cameră, atât din punct de vedere al nuanțelor, cât și a stilului ales.

Scrumieră

Foarte mulți afaceriști fumează, iar dacă vrei să oferi tot confortul partenerilor și a celor cu care colaborezi pentru succesul afacerii, este indicat să le pui la dispoziție și o scrumieră. Poți așeza scrumiera pe măsuța de cafea, în cazul în care și tu fumezi, sau poți amenaja în proximitatea exterioară a biroului un loc special pentru fumat.

Amenajare birou- Imagini cu cele mai spectaculoase birouri

Este foarte important să acorzi multă atenție tuturor detaliilor, fără a neglija imaginea de ansamblu a biroului. Indiferent dacă acesta este amenajat în propria locuință, ori într-un spațiu special, acest loc trebuie să sporească productivitatea și să protejeze sănătatea, în mod special când în această încăpere se petrec zeci de ore săptămânal.

Sursa foto: Pinterest.com, Unsplash.com