Curățarea căzii din fontă și a celorlalte obiecte sanitare – Renovarea băii și sfaturi practice pentru o mentenanță simplă și rapidă!

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Renovarea băii se impune imediat ce proprietarul a observat că au apărut diferite probleme estetice în încăpere. Toată lumea este de părere că acest obiect sanitar poate fi numit vedeta camerei, atrăgând ochii tuturor celor care îi trec pragul. În ziua de astăzi, cei mai mulți preferă obiectele sanitare de lux, elegante, dorind ca băile să pară desprinse din reviste, așa că abia așteaptă să achiziționeze produse inovatoare, moderne și sofisticate. Îngrijirea și mentenanța lor devin operațiuni prioritare, mai ales când proprietarii vor să se bucure cât mai mult de ele.

Curățarea căzii

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Imediat ce cada de vis a fost montată, începe îndelungatul proces de menținere într-o stare perfectă o lungă perioadă de timp. Dacă obiectul nu strălucește de curățenie, atunci aspectul băii are de suferit. Din fericire, există diferite metode prin care să se readucă frumusețea și eleganța încăperii, mai ales că nu e nevoie de foarte multă muncă, ci doar de puțin timp liber, câteva informații în acest sens și de produse de calitate superioară.

Cu ce se curăță cel mai bine cada de la baie? Aceasta este o întrebare la care toată lumea așteaptă cu nerăbdare răspunsul!

Curățarea căzii din fontă, un element de eleganță de necontestat

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

O astfel de cadă presupune, de multe ori, existența murdăriei și a unor urme de rugină. În acest caz, deși proprietarul și-ar dori să scape repede de probleme și să frece bine cu bicarbonat de sodiu, obținând prin curățare o cadă din fontă strălucitoare, adevărul este că nu se va întâmpla acest lucru.

Căzile din fontă au o durată mare de viață și pot fi recondiționate perfect. Câteva metode sunt următoarele:

  • acoperirea petelor cu o vopsea specială;
  • utilizarea unui smirghel care poate îndepărta toate problemele fără să zgârie;
  • o idee bună poate fi și aplicarea unei soluții de curățare anticalcar, care poate fi pulverizată pe întreaga suprafață.

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Bicarbonatul de sodiu este una dintre substanțele care ajută necondiționat la curățenie, dar care nu trebuie să fie utilizat în cazul suprafețelor de cadă, care ar putea fi atacate într-un fel sau altul. Aici trebuie folosite doar soluții de curățare indicate de producător, realizate din substanțe care reușesc să păstreze intactă suprafața căzii.

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Curățarea căzii de baie din acril

Acest tip de cadă este unul modern, dar asta nu înseamnă că este ferit de apariția murdăriei și a petelor. Într-adevăr, este mult mai ușor de întreținut, dar curățarea căzii din acril trebuie realizată periodic, la fel ca în cazul celorlalte. Cum se curăță o cadă din acril îngălbenită de trecerea timpului?

  • e nevoie de un burete ușor abraziv, care nu zgârie cada;
  • se poate albi cu ajutorul unui detergent de vase, dar nu este indicat pentru că acesta poate conține diferite substanțe care ar putea să atace suprafața căzii;
  • pentru scoaterea petelor galbene este indicată soluția de curățare profesională, care ajută la obținerea rezultatelor mult dorite fără zgârieturi, nu conține substanțe caustice sau diferite particule care ar pune în pericol integritatea suprafeței și se poate folosi în mod regulat.

Curățarea căzii de baie cu hidromasaj

Acest tip de cadă este un must-have al timpurilor de astăzi pentru cei care doresc confort sporit și eleganță. Curățarea căzii cu hidromasaj poate da unele bătăi de cap dacă proprietarul nu cunoaște câteva trucuri utile:

  • ștergerea și uscarea imediat după folosire;
  • aplicarea unei soluții speciale pentru dezinfectare, diluată cu apă caldă (o formulă creată special, care îndepărtează mirosurile neplăcute, nu conține clor și care, folosită regulat, întârzie formarea depunerilor);
  • se pot utiliza și soluțiile clasice de curățare, dar nu au efect complet.

Curățarea accesoriilor de cadă – soluții de curățare

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Întreținerea căzii de baie din fontă sau din orice alt material trebuie realizată permanent pentru a se păstra aspectul intact cât mai mult timp. De asemenea, accesoriile nu pot fi uitate și au nevoie de o curățare temeinică și de o igienizare ca la carte pentru a feri de boală sănătatea proprietarului și a membrilor familiei.

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Dezinfectanții sunt foarte importanți în acest proces, așa că fiecare trebuie să cerceteze cu atenție compoziția lor și să utilizeze doar produse de calitate superioară, care nu au efecte negative asupra sănătății oamenilor. Produsele cele mai bune sunt cele create special, ținându-se cont de materialul din care este fabricată cada:

  • soluțiile universale pentru suprafețe din sticlă și inox sunt ideale pentru că reușesc să ofere luciu, să protejeze de picăturile de apă, dar și de calcar;
  • pentru împrospătarea stratului protector poate fi utilizată o soluție la fiecare șase luni, care îngreunează depunerea de murdărie și de piatră pe geam;
  • soluția de igienizare este indicat de utilizat la fiecare sfârșit de săptămână, fără niciun fel de grijă, ea conținând și un parfum suav, care va împrospăta întreaga încăpere.

Bureți

Pentru obținerea unor rezultate bune în curățarea căzilor de baie confecționate din fontă, acril sau alt material, trebuie să se utilizeze diferite tipuri de bureți, ținându-se cont tocmai de acest aspect. În general, nu trebuie să fie din sârmă pentru a împiedica zgârierea căzii, ci dintr-un material mai moale. Periile de plastic pot fi utilizate și ele în acest proces, la fel și lavetele.

Mănuși de plastic

Mâinile sunt instrumente importante în această operațiune, așa că trebuie protejate de acțiunea diferitelor substanțe, care pot duce la afectarea pielii sau a unghiilor. Mănușile reușesc cu brio să le apere și să le mențină sănătoase.

În final, renovarea unei băi poate fi realizată foarte ușor prin recondiționarea căzii, a chiuvetei sau a vasului de toaletă și prin menținerea curățeniei, constant. Deși poate părea stresant să se depună acest efort la sfârșitul fiecărei săptămâni, adevărul este că doar așa baia va arăta mereu ca proaspăt redecorată!

surse foto:
pixabay.com
shutterstock.com
unsplash.com
pinterest.com

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Poze și detalii aici

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Poze și detalii aici

Curatarea cazii si a celorlalte obiecte sanitare

Poze și detalii aici