Iluminat vintage pentru sufrageria ta: care sunt avantajele iluminatului sofisticat într-un living spațios?

Iluminat vintage pentru sufragerie

Dorești să oferi casei tale o atmosferă vintage? Corpurile de iluminat sunt răspunsul! Deși iluminatul este esențial pentru activitățile întreprinse după lăsarea serii, corpurile de iluminat au și un alt rol, cel decorativ. Ele pot deveni componente elegante ale sufrageriei tale, care vor fi apreciate, cu siguranță, de toți cei care vor trece pragul locuinței tale. 

Luminile vintage și rolul lor în amenajarea unui living elegant

Sufrageria este, în general, cea mai mare încăpere din casă și centrul unde se desfășoară o varietate de activități zilnice. Un living bine luminat ar trebui să fie, în mod ideal, stratificat, pentru a crea echilibru și o atmosferă plăcută în toate colțurile camerei. Poate include un amestec de iluminare ambientală, precum candelabre și lustre, aplice de perete, lămpi de masă, veioze și chiar lumânări, pentru a te bucura de activități alături de familie, cine cu prietenii sau de un moment liniștit de lectură pe sofa.

Există câteva beneficii pe care iluminatul vintage le poate aduce livingului tău, printre care:

  • Susține starea de bine

Iluminatul ambiental este foarte important într-o încăpere de mari dimensiuni, deoarece îmbunătățește starea de spirit, creând o atmosferă caldă și primitoare. Pentru a oferi o notă de lux, modelele de acest tip pot completa ambianța plăcută prin designuri unice și cu iz retro. Luminile vintage includ veioze, lampadare, candelabre, pendule și suspensii

O cantitate sănătoasă de lumină solară va juca un rol important în crearea unor spații relaxante și vesele. Cu toate acestea, lumina soarelui nu va putea ajunge în toate colțurile unei case și nu este întotdeauna disponibilă. De aceea, amplasarea corectă a iluminatului electric este necesară pentru atmosfera generală a livingului.

  • Permite iluminarea eficientă pentru activități specifice

Iluminatul vintage destinat anumitor activități este foarte important, mai ales atunci când citești o carte, te uiți la un film sau lucrezi de acasă. Mai mult, corpurile cu accent pe iluminarea locală, pun în evidență elemente specifice ale sufrageriei tale, cum ar fi culoarea pereților, o pictură preferată sau marginile pieselor de mobilier.
Un exemplu în acest sens sunt luminile cu halogen care pot fi focalizate pe un anumit obiect sau cele cu șiruri, care se aliniază la marginea unei piese de mobilier. Mai mult decât atât, pe lângă lumina pe care o oferă, corpurile vintage cu accent pot fi o parte a designului interior în sine. Lămpile de podea elegante și plafonierele excentrice pot oferi livingului mai multă personalitate.

  • Poate ajuta la protejarea mediului

Importanța iluminatului depășește valorile estetice și funcționale pe care le oferă. Proprietarii de case cu suprafețe mari, care aleg iluminatul eficient, pot contribui la protejarea mediului prin alegerea becurilor potrivite. Așadar, echipează-ți corpurile de iluminat vintage cu becuri LED, care generează lumină fără căldură și necesită mult mai puțină energie electrică, având o durabilitate de aproximativ 50 de ori mai mare decât becurile cu incandescență.

Iluminare vintage – clasificare și recomandări

Un design sofisticat și elegant poate fi realizat cu ajutorul corpurilor de iluminat alese cu înțelepciune. Acestea creează o atmosferă confortabilă și caldă în cameră. Corpurile de iluminat de epocă, de pildă, recreează atmosfera altor vremuri și vor aduce un plus de eleganță decorului interior. Iată care sunt cele mai interesante modele de iluminat vintage pentru sufrageria ta:

  • Candelabre 

Luminile candelabrului sunt reflectate în cristalele și sticla acestuia, ceea ce oferă mai multă lumină camerei. Candelabrele Ideal Lux oferă spațiului o strălucire caldă și sunt disponibile în diferite modele vintage. Ele reușesc să aducă o notă elegantă, dar și îndrăzneață oricărui living spațios, prin nuanțele opulente de auriu sau argintiu și materialele de calitate. 

  • Suspensii

Reînvie atmosfera anilor ‘70 prin alegerea suspensiilor vintage de la Kartell. Acestea sunt realizate din materiale de calitate, sub îndrumarea unor designeri de top, care îmbină elementele sofisticate ale trecutului cu cele moderne, fiind ideale pentru un decor glam.

Atunci când vine vorba de un living amenajat într-un stil eclectic, care îmbină elementele vintage cu cele industriale, suspensiile premium de la Ideal Lux sunt special concepute pentru un astfel de design. În combinație cu alte piese de mobilier, precum scaune și mese cu aspect nefinisat, acest brand de lux poate deveni vedeta încăperii. 

Suspensiile de la Artemide, în schimb, se potrivesc mai degrabă într-un spațiu vintage minimalist, în care designul dominant să fie caracterizat prin simplitate, ordine și cât mai mult spațiu de mișcare.

  • Lampadare

Lampadarele au rol foarte important într-un living, deoarece oferă un miraj sporit al spațiului, ceea ce deschide camera și o face să pară mai luminoasă. Lămpile de podea iluminează, de asemenea, zona la nivelul ochilor, echilibrând luminozitatea celorlalte corpuri amplasate prin sufragerie. 
Când vine vorba despre tipul de lampă care oferă cea mai mare lumină, modelele curbate de la SLV sunt cele mai potrivite, deoarece vor străluci din mai multe direcții, ceea ce ajută la realizarea mai eficientă a anumitor sarcini pe timp de noapte.

Lampadarul trepied de la Ideal Lux intră, de asemenea, în categoria corpurilor care emit lumină în toată camera sau care pot fi reglate după bunul plac, în funcție de activități. 

Iluminat vintage pentru sufragerie
Detalii aici

Investiția în iluminatul potrivit poate adăuga acele detalii finale pentru un mediu ambiental relaxant și elegant. Așadar, modelele vintage sunt ideale dacă dorești să ai parte de o experiență plăcută în sufragerie, alături de familie, prieteni sau chiar în momentele de solitudine. De la un interior minimalist, la o temă mai brută și industrială, corpurile de iluminat vintage din magazinul nostru vin într-o varietate de modele și culori, perfecte pentru o sufragerie spațioasă și rafinată. 

Surse foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com, Pexels.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre iluminatul vintage

Când poți alege iluminatul vintage pentru sufragerie?

Poți alege iluminatul vintage pentru sufrageria ta în momentul în care ai decis că îți dorești o încăpere cu aspect elegant și rafinat. Corpurile de iluminat vintage vor aduce o atmosferă caldă și primitoare în living și te vei putea bucura de aceasta împreună cu familia și prietenii tăi.

De ce să alegi corpuri de iluminat cu aspect vintage?

Principalele motive pentru care merită să alegi corpuri de iluminat cu aspect vintage sunt reprezentate de faptul că acestea vor oferi încăperii un aer mult mai rafinat și vor transforma atmosfera într-una primitoare. De asemenea, poți obține un design unic, radical diferit de cel al cunoscuților tăi, care optează pentru corpuri de iluminat geometrice sau minimaliste.

Care sunt cele mai recomandate corpuri de iluminat cu aspect vintage?

Cele mai recomandate corpuri de iluminat cu aspect vintage sunt candelabrele, suspensiile și lampadarele, întrucât, cu ajutorul acestora vei putea obține o lumină stratificată, potrivită pentru orice activitate ai întreprinde. Spre exemplu, lumina generală va fi asigurată de candelabru, iar lumina ambientală de un lampadar plasat în colțul încăperii.