Decorațiuni de primăvară – Care sunt tendințele sezonului și ce elemente NU ar trebui să lipsească din design-ul casei și grădinii tale

Decoratiuni de primavara

Cum primăvara își intră în drepturi, e destul de greu să stai departe de ornamente și decorațiuni, când grădina ta parcă renaște, iar plantele îți transmit o energie pozitivă și te motivează să decorezi acest spațiu. Iar dacă nu ai una, devine și mai tentant să aduci un strop de prospețime în interiorul locuinței tale.

Există o mulțime de modalități prin care îți poți transforma grădinița și încăperile în spații ideale pentru petrecerea timpului alături de cei dragi. Cea mai simplă metodă este să umpli casa cu ghivece sau vaze cu modele deosebite, pline cu flori multicolore. Dacă îți dorești un design deosebit, consultă acest articol și lasă-ți imaginația să zboare.

Ornamente de primăvară: cum poți decora livingul

Nu există un moment mai bun pentru a-ți decora casa în culori vibrante decât sezonul de primăvară. De la flori proaspete până la ornamente cu imprimeuri chic, acest anotimp îți oferă ocazia perfectă pentru a-ți pune în valoare creativitatea și iubirea față de natură.

Există o mulțime de decorațiuni de primăvară, cu care îți poți împodobi locuința, pentru a obține un aspect luxos, care să-ți dea și o stare de bine. Vezi mai jos cu ajutorul căror ornamente poți aduce primăvara în livingul tău.

Vază cu flori proaspete

Pentru un decor de primăvară, florile proaspăt tăiate sunt un must have. Nu există o modalitate mai bună de a întâmpina acest anotimp decât să așezi peste tot vaze cu un design nonconformist, pline cu aceste minunății ale naturii. Ideal este să folosești obiecte cu diferite modele și dimensiuni, pentru a crea un decor unic. Rezultatul va fi și mai spectaculos dacă alegi un singur tip de plantă, astfel încât să existe și consecvență. Pentru a crea textură, adaugă fețe de masă din mătase sau din țesături fine.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Ghivece cu flori și lumânări

În lunile de primăvară, florile în ghiveci nu trebuie să îți lipsească de pe hol. Orhidee albe așezate în boluri strălucitoare sau ghivece interesante pot lumina orice cameră. O tavă lăcuită, într-o culoare vie, alături de câteva cărți și sculpturi din sticlă, va completa paleta de culori.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Covoare și oglinzi

Un strop de culoare, adus de covoarele moderne de calitate și oglinzile care reflectă lumina, sunt trendul acestui sezon. În acest fel, locuința va căpăta un aer fresh, iar nuanțele vibrante ale covorului vor aduce în prim plan cromatica specifică acestui anotimp colorat.

Perne decorative

Schimbă pernele decorative obișnuite cu unele care au un model deosebit, classy. Natura este dovada vie că unele culori ce, la prima vedere, par atât de diferite, se pot combina cu succes. Și care sunt primele care semnalează sosirea primăverii? Verdele proaspăt, galbenul și albastrul se numără printre favorite. Acestea, la fel ca florile, pot trezi la viață o încăpere, așa că folosește-le cu încredere.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Decor de primăvară pentru grădiniță: elementele care NU trebuie să-ți lipsească

Simți în aer primăvara care aduce cu ea și dorința de schimbare? Te inspiră să faci ordine, să-ți organizezi locuința și să-ți redecorezi grădina? Nu este nimic mai plăcut decât să-ți imaginezi o reuniune cu prietenii pe terasă, în aerul proaspăt al primăverii, așa că, află, în continuare, cum poți amenaja această parte a proprietății, astfel încât să fie în ton cu anotimpul de afară.

Fă inventarul mobilierului de grădină

Înainte să te apuci de cumpărături, fă un inventar al obiectelor pe care le ai deja. Cele de mobilier au nevoie de reparații sau de înlocuire? Deoarece grădina este o extensie a casei tale, orientează-te către piese de calitate, care vin în completarea celor din locuință. Și aici, culorile vesele și vibrante sunt cele mai potrivite. Acestea vor contrasta plăcut cu iarba și florile din grădiniță, dând naștere unui decor de vis.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Creează o groapă de foc

În materie de lucrări de primăvară, în grădină, poți crea o groapă de foc. Acest loc este ideal pentru a sta la povești pe terasă, târziu în noapte, când temperaturile scad și este surprinzător de ușor de realizat.

În plus, aceasta poate avea o dublă utilizare. De exemplu, un element din lemn/metal poate transforma elementul într-un adevărat barbecue sau într-o masă pentru băuturi, până când apune soarele.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Asigură mai multă umbră

Deși lumina soarelui îți oferă vitamina D de care ai nevoie, expunerea excesivă la razele UV nu este indicată. Și, cum lucrările de primăvară sunt în plină desfășurare în grădinița ta, te poți orienta și către câteva ornamente care să facă mai multă umbră.

Nu trebuie să te limitezi doar la umbrele, deoarece există și opțiuni mai elegante. O idee în acest sens ar fi să construiești o pergolă pentru zona de grătar sau pentru cea de servit masa. Astfel, te vei bucura de confort, dar și de un decor deosebit.

Folosește mai multă lumină

În timp ce poți opta pentru corpuri speciale de iluminat, precum cele de la Kartell, ori pentru lumânări pentru serile romantice, la fel de bine poți utiliza și alte obiecte, pe care le ai deja în casă. De exemplu, poți înfășura instalații de lumini pe crengile copacilor, pentru a crea o atmosferă mai boemă. Ai putea încerca și instalarea unor felinare sau a unor lămpi, care se încarcă cu ajutorul luminii soarelui.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Creează o zonă de relaxare

Adu prospețimea muntelui în grădinița ta, prin plantarea multor copaci și prin instalarea unor hamace ori leagăne. Adaugă și câteva tufe de plante, pentru a atrage fluturii, și o sculptură pentru un decor elegant.

S-a dovedit că natura are efecte benefice asupra minții și a corpului, așa că, odată cu apariția vremii însorite, de ce să nu creezi un spațiu în care să te poți relaxa, să faci yoga, să citești și să te deconectezi preț de câteva minute?

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Instalează o fântână pentru păsări

Rezervă un loc din grădină pentru a instala o fântână destinată păsărilor, unde acestea să poată bea apă și să se scalde în voie. Ideal este să o plasezi într-un unghi din care să o poți vedea cu ușurință din interiorul casei.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Construiește un foișor

Un astfel de spațiu va deveni preferatul familiei, mai ales dacă are și plante care cresc pe marginea lui. Orientează-te către soiuri agățătoare, dar ai grijă la semințe, care se vor răspândi peste tot.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina

Montează porți

Porțile simbolizează schimbarea. Fă o plimbare prin curte și alege câteva locuri unde să poți amplasa câteva colorate. Le poți utiliza pentru a despărți două zone ale grădinii sau chiar ca poartă principală. De asemenea, aceste elemente pot fi pur decorative, dacă le așezi într-un colț al terasei.

Instalează o fântână arteziană

Ascultarea sunetului liniștitor al apei este fascinantă și chiar benefică pentru relaxare, prin urmare adăugarea unei fântâni arteziene, de exemplu, reprezintă un mod de a crea o atmosferă extraordinară.

Primăvara în grădină: ce activități preferă oamenii

Primăvara este anotimpul ideal pentru a petrece mai mult timp în grădină sau pe terasă. Există o mulțime de activități, pe care le poți face aici: poți sta la povești cu prietenii, poți practica sport, yoga sau meditație în liniște deplină, poți asculta muzică ori, pur și simplu, te poți bucura de lectura unei cărți bune.

De asemenea, poți amenaja o zonă specială pentru grătar, cu o bucătărie de vară sau cu un foișor. Asigură-te că o umpli cu flori, decorațiuni de primăvară pentru grădiniță și tacâmuri colorate, cu motive deosebite, care îți vor da o stare de bine.

Dacă nu ești un fan al sportului, dar iubești jocurile, le poți practica împreună cu cei mici în aer liber. Există o mulțime de variante: board games, sporturi de echipă, care nu necesită mult efort, puzzle-uri sau jocuri de cărți. Pentru un strop de motivație, află că studiile arată faptul că sportul practicat în natură îți dă o energie aparte și, în plus, este și benefic pentru sănătate.

În serile călduroase, când nu stai la ceai sau la un pahar de vin, îți poți invita prietenii pentru a organiza un mini cinema în aer liber. Ai nevoie de un echipament tehnic, de câteva scaune confortabile, de pături groase, de veselă de plastic, ca totul să fie mai ușor de curățat, de lumânări sau corpuri de iluminat nu foarte puternice și, bineînțeles, de popcorn.

Decor și ornamente de primăvară: care sunt tendințele acestui an

Având în vedere că primăvara este sezonul organizării, este ușor să găsește fel și fel de obiecte care nu-ți mai plac ori pe care ai vrea să le înlocuiești cu unele moderne. Dacă te gândești să faci schimbări mari, experții recomandă să alegi produse prietenoase cu mediul.

Una dintre cele mai ușoare metode de a face acest lucru este să optezi pentru articolele de calitate, cu un design elegant, care vor părea la fel de trendy și în următorii 10 ani. Află din rândurile ce urmează care sunt recomandările designerilor, care vor rămâne la fel de actuale și în următorul deceniu.

  • Rezistența mobilierului nu e doar o tendință sau un capriciu de moment. Echilibrul și starea de bine sunt aspecte importante, pentru menținerea cărora toți oamenii se luptă și acest lucru va continua să se reflecte și în designul interioarelor, pe care aceștia îl aleg. De aceea, materialele cu un grad ridicat de durabilitate sunt mai căutate ca niciodată. Plantele sunt alese pentru decor, culorile subtile pentru a evoca calmul, iar materialele naturale, precum lâna, lemnul sau stuful, pentru a fi ușor de încorporat.
  • Trestia este un material extrem de stabil, cu o evoluție rapidă, ceea ce o face și foarte durabilă. În plus, are un farmec aparte, clasic, capricios, care dă senzația de atemporalitate și luminează o cameră cu a sa culoare naturală. Acestea sunt și motivele pentru care experții recomandă alegerea pieselor realizate din acest material.
  • Mergând în aceeași direcție, către sustenabilitate și conservarea planetei, popularitatea nuanțelor de verde a crescut simțitor și, din câte se pare, aceasta va rămâne o culoare de bază în noul sezon. Este extrem de ușor de integrat și dă prospețime oricărui spațiu. Așa că, poți introduce oricâte elemente, care au această nuanță, în decorul de primăvară și nu numai.

Idei de amenajări de primăvară pentru casă și grădină

Dacă ești în căutare de decorațiuni de primăvară pentru locuința ta, dar și pentru grădină, inspiră-te din următoarele fotografii, pentru a crea cel mai plăcut design.

Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina


Detalii și poze aiciDecoratiuni de primavara pentru casa si gradina


Detalii și poze aiciDecoratiuni de primavara pentru casa si gradina


Detalii și poze aici
Decoratiuni de primavara pentru casa si gradina


Detalii și poze aiciDecoratiuni de primavara pentru casa si gradina


Detalii și poze aici

Poți petrece timp de calitate alegând decorațiuni și ornamente de primăvară pentru locuința ta. Asigură-te doar că toate cele pe care le achiziționezi fac parte dintr-un design coerent și că se potrivesc perfect cu cele pe care le ai deja. Dacă te simți lipsit/ă de inspirație pentru a realiza un decor de primăvară de vis, nu îți fie teamă să ceri sfatul unui specialist care te va ajuta să alegi produse de calitate, care sunt și în trend.

Sursa foto: Shutterstock.com