Designul italian în amenajarea casei – Armonie, bun gust, bucuria de a trăi în familie!

Designul italian în amenajarea casei

Italienii sunt un popor care degajă prin toți porii eleganță, bun gust și frumusețe, iar acest lucru se poate observa cu ochiul liber în modul în care aleg să-și amenajeze interioarele locuințelor, grădinile sau chiar în modul în care se îmbracă. Rafinamentul, luxul, viziunea proprie, crearea unor ambianțe unice, romantismul, luminozitatea atât de uimitoare sunt doar câteva dintre elementele care demonstrează clar că italienii vor și reușesc să se apropie de perfecțiune, devenind adevărați profesioniști în estetică.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre stilul italian în amenajarea caselor și despre caracteristicile sale. De asemenea, vei afla răspunsurile la câteva întrebări frecvente, pe care oamenii și le pun referitor la designul interior italian, în așa fel încât să ai convingerea că este o alegere potrivită pentru o casă frumoasă, elegantă, aerisită.

Designul italian – scurt istoric

Design italian

Cine și-a dorit să-și amenajeze casa în stil italian, cu siguranță, a făcut o cercetare adecvată și a descoperit că istoria sa este una extrem de îndelungată, pornind practic din Antichitatea Romană. Strămoșii italienilor de astăzi s-au remarcat prin cunoștințele deosebite în domeniul construcțiilor, dar și prin modul în care au reușit să amenajeze interioarele caselor, în așa fel încât să se bucure de frumusețea atmosferei, de confortul sporit al mobilierului sau de funcționalitatea spațiului creat.

Stilul italian de amenajare a evoluat în timp, astfel că în timpurile moderne tot mai mulți oameni doresc să se bucure de confort, lux, frumusețe, și nu e cu mirare că încearcă să recreeze interioarele fastuoase, opulente, uneori, ale nobilimii romane antice. Până la urmă, designul italian este însăși definiția luxului, iar casele care se amenajează astfel trebuie neapărat să păstreze măreția uimitoare de odinioară prin prezența unor piese de mobilier senzaționale, a decorurilor impresionante și a accesoriilor de lux.

Cine se întreabă ce anume caracterizează acest stil ar putea primi un răspuns extrem de simplu. Stilul italian înseamnă naturalețe, vibrație, bucurie, durabilitate, creativitate debordantă, imaginație și fantezie chiar, echilibru al mărimilor, o pată de senzațional în fiecare cameră, multă luminozitate oferită de corpuri de iluminat fabuloase, cum ar fi veiozele, candelabrele etc.

Elemente definitorii de design italian în amenajarea interiorului casei

Interiorul unei locuințe amenajate în stilul italian va aduce cu sine armonia și bucuria de a trăi alături de membrii familiei. Acest spațiu este unul de bun gust, care îi impresionează pozitiv pe toți cei care vor trece pragul casei și îi va invita practic să petreacă ore plăcute într-un cadru deosebit, confortabil, simplu, elegant.

Iată câteva elemente definitorii de design italian, bine de știut de oricine vrea să-și amenajeze locuința:

  • Interiorul va fi neapărat foarte luminos. Ferestrele casei mari și extravagante trebuie să permită din plin pătrunderea razelor solare. Iluminarea artificială nu poate lipsi, la loc de cinste fiind lămpile cu abajur din mătase, candelabrele din cristal de Murano, lămpile de perete, lustrele din fier care atârnă din tavan. Foarte iubite de specialiștii care reușesc să ofere un aer italienesc interioarelor sunt și corpurile de iluminat cu elemente filigranate;
Design italian
  • Mobilierul italian trebuie să impresioneze, să schimbe total aspectul inițial al locuinței și să ofere o stare de bine tuturor celor care locuiesc sau care vin în vizită. Piesele trebuie să fie din lemn cu fier forjat, mesele din sticlă neagră și inox, scaunele și canapelele din piele naturală. Nu este o greșeală să se amestece piese de mobilier vechi cu cele moderne, însă, trebuie să se potrivească perfect în cameră. Nimic nu trebuie să pară mai mare sau mai mic, ci să existe o armonie;
  • Culorile sunt importante într-o casă amenajată în stil italian și vor fi utilizate următoarele nuanțe: verde măslină, albastru toscan, auriu, culoarea teracotei, maro, burgundy, roșu, crem, alb, negru, ocru;
  • Materialele textile și covoarele trebuie să arate ca niște adevărate opere de artă și să aducă la el acasă confortul;
  • Obiectele de artă vor fi prezente obligatoriu pentru că oferă acel aer luxos, de care au atât de mare nevoie interioarele în stil italian: statuete, o pânză murală, un tablou, o tapiserie, o colecție de tablouri, ceramică etc.
Design italian

În concluzie, cine se gândește la un interior în stil italian trebuie să țină cont de predilecția pentru spații deschise, luminoase, să iubească luxul și armonia cromatică, să îmbine simplu tradiționalul cu modernul, să creeze o atmosferă intimă și caldă. De reținut este faptul că un ambient unic poate fi realizat ușor cu ajutorul unor produse elegante, luxoase și spectaculoase!

Surse foto: shutterstock.com ro.pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre stilul italian în amenajarea interioară

Ce materiale se folosesc în designul italian?

Materialele sunt lemnul, fierul forjat, pielea naturală, cărămida, piatra și sticla.

Care sunt culorile potrivite pentru a amenaja în stil italian?

Culorile și nuanțele perfecte pentru a crea un astfel de ambient sunt: verde, albastru, auriu, maro, roșu, crem, alb, negru, ocru, precum și diferite alte nuanțe care converg din acestea.

Cum se creează atmosfera luxoasă într-o casă amenajată în stil italian?

O atmosferă somptuoasă, elegantă, fabuloasă poate fi obținută prin folosirea unor corpuri de mobilier de lux precum: patul sau canapelele, a accesoriilor și obiectelor de decor luxoase.