BĂI VINTAGE – Cele mai fine detalii care trebuie să se regăsească în aceste încăperi

Bai vintage

Majoritatea persoanelor preferă băile realizate în stil minimalist sau contemporan, însă alți oameni își doresc un aspect inedit, cu totul diferit față de ceea ce aleg proprietarii de case în mod general. Astfel, aceste persoane se orientează spre cele amenajate în stil vintage, ce au un aspect ușor retro, dar foarte luxos. Este un stil ideal pentru camerele spațioase de acest tip și pentru casele moderne, realizate ca la carte cu ajutorul unui specialist în domeniu.

Baie vintage – Ce trebuie să conțină o astfel de încăpere

Băile vintage sunt rare, dar foarte apreciate la scară largă, deoarece aduc un plus de inovație și de creativitate în orice casă. De cele mai multe ori, dețin obiecte sanitare ieșite din comun, cu diferite forme jucăușe, care ies în evidență cu mare ușurință.

Decorațiunile acestor încăperi sunt aparte, conțin detalii surprinzătoare și au nuanțe de auriu, argintiu sau cupru. Din acest motiv, băile în stil vintage sunt potrivite doar pentru proprietarii care îndrăgesc locuințele ce debordează de opulență, însă într-un mod foarte subtil și rafinat.

Modelele de băi vintage conțin următoarele elemente, care sunt de bază și nu pot fi trecute cu vederea, mai ales dacă îți dorești o încăpere uimitoare:

Finisaje simple, dar sofisticate

Ce înseamnă finisaje simple, dar sofisticate? În momentul în care te interesează amenajarea băii în stil vintage, trebuie să ai în vedere modele de faianță și de gresie simple, în nuanțe de alb sau negru, cu modele subtile.
Spre exemplu, poți alege un model de gresie în carouri albe și negre și faianță uni, pentru a nu încărca inutil aspectul încăperii. Poți, de asemenea, să alegi să finisezi un perete al camerei cu plăci decorative, cum ar fi cele ce imită perfect cărămida.

Obiecte sanitare nonconformiste

Într-o baie vintage modernă, trebuie să se regăsească obiecte sanitare cât mai diferite față de ceea ce aleg oamenii în mod general. Astfel, este obligatoriu să te orientezi, de exemplu, spre un lavoar tip bol din porțelan sau spre unul cu formă conică, cu montare pe pardoseală. Vasul de WC poate fi suspendat, iar cada, este de preferat să fie ovală, cu picioare, încadrată chiar pe mijlocul încăperii.

Bai vintage

Baterii de baie aurii sau negre

Renunță la variantele argintii, deoarece acestea se găsesc în majoritatea tipurilor de design interior. Acest stil de amenajare este diferit, motiv pentru care este stringent să-ți îndrepți atenția spre bateriile de baie aurii, rafinate și sofisticate, sau spre cele negre, care adaugă un plus de eleganță. Acest lucru se aplică atât în ceea ce privește chiuveta, cât și cu privire la cadă.

Accesorii de baie în nuanțe de bronz

Accesoriile de baie vintage, adică suportul pentru periuțesavoniera și suportul pentru hârtia igienică trebuie să fie din alamă, într-un ton de bronz, pentru a se încadra cât mai bine în atmosfera pe care ți-o dorești în această încăpere destinată îngrijirii. Același lucru trebuie respectat și în cazul periei de WC și al suporților pentru prosoape.

Decorațiuni de lux

Băile vintage debordează, de obicei, de lux, imaginație și inspirație, motiv pentru care este esențial să afli cât mai multe despre acest stil, pentru a amenaja ca la carte zona din casă destinată îngrijirii. Cu toate acestea, trebuie să știi că este de preferat ca iluminatul să fie reprezentat de candelabre sau aplice în nuanțe de bronz sau cupru, covorul să ilustreze modele abstracte, să se regăsească pe etajere sfeșnice și diferite obiecte specifice trecutului, iar oglinda să fie rotundă, cu ramă.

Dacă respecți toate aceste caracteristici specifice stilului vintage, nu există șanse să dai greș cu amenajarea băii. Este indicat să adaugi și puțin din personalitatea ta, pentru a te simți cât mai bine în timpul momentelor de îngrijire.

Sursa foto: Unsplash.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre băile vintage

Băile vintage au aspect învechit, demodat?

Nu, băile vintage sunt moderne, însă conțin elemente retro adaptate prezentului. Astfel, nu trebuie să te sperii că baia ta va avea aspect învechit, deoarece există multe decorațiuni, accesorii, elemente de bază care se încadrează acestui stil, dar care sunt foarte elegante și apreciate în era modernă

Care sunt nuanțele predominante în băile vintage?

În designul vintage, trebuie să se regăsească diferite tonuri de alb, crem, negru, bronz, auriu sau cupru. Nu sunt excluse nici nuanțele de argintiu.

Ce corpuri sanitare și decorațiuni se regăsesc în băile vintage?

Atmosfera vintage poate pătrunde în casa ta, dacă utilizezi gresie si faianță cu un patern specific sau care să amintească de perioada respectivă. o cadă cu aspect mai vechi, ce are un model aparte, dar si obiecte de decor cu aspect vintage în amenajarea băii tale.