Funcțiile cuptorului electric: folosește-le ca un adevărat chef și fii cea mai bună gazdă!

Funcțiile cuptorului electric

Momentul în care le oferi oaspeților tăi un cadou culinar este, probabil, punctul culminant al vizitei lor. O parte din bucuria de a fi o gazdă excelentă o constituie responsabilitatea de a te asigura că invitații se vor bucura de o experiență perfectă atunci când servesc preparatele.
De departe, cele mai impresionante bucate sunt cele gătite la cuptor, poate chiar unul electric. Acest aparat electrocasnic te poate ajuta atât să prepari o mâncare delicioasă, cât și să te asiguri că eticheta servirii mesei este respectată. Iată cum poți folosi funcțiile unui asemenea electrocasnic ca un profesionist.

Alege un cuptor electric cu toate funcțiile de care are nevoie un bucătar profesionist

Functiile cuptorului electric
Functiile cuptorului electric

În trecut, bunicile și mamele foloseau un cuptor care era alimentat cu gaz sau chiar cu lemne. Ele aveau timpul și răbdarea necesară pentru a dezvolta un meșteșug ce le-a permis să obțină preparate gustoase, deși aveau un control foarte mic asupra modului în care căldura afecta mâncarea. Azi, timpul este foarte prețios. De aceea, tehnologia a adus în atenția oamenilor soluții de gătire a alimentelor pe bază de electricitate.

Avantajul oferit de un cuptor electric este chiar faptul că facilitează un control sporit asupra felului în care căldura afectează ritmul și maniera de gătire a cărnurilor, a legumelor sau a aluaturilor. Funcțiile speciale, precum cea grill, gătire cu ventilare, preîncălzire sau decongelare, te ajută să prepari bucate perfecte, rapid și cu un risc de eroare foarte mic. Un astfel de aparat îți oferă șansa de a-ți desăvârși talentele în gastronomie.

Funcția grill la cuptorul electric – folosește-o fără teamă

Functiile cuptorului electric
Functiile cuptorului electric

Unele rețete presupun gătirea legumelor sau a cărnii la temperaturi mari, într-un timp scurt. Astfel, se obține o crustă crocantă, foarte gustoasă. Cele mai bune cuptoare electrice din prezent sunt dotate cu funcția grill. De obicei elementul de încălzire pentru grătar este plasat în partea superioară a electrocasnicului. Atunci când gătești carnea folosind acest program, este recomandat să plasezi tava cât mai aproape de zona care generează căldură.

Desigur, ai posibilitatea de a folosi funcția grill de sine stătătoare sau să o combini și cu alte opțiuni speciale pe care aparatul electrocasnic ți le oferă. Spre exemplu, atunci când vrei să gătești o cantitate considerabilă de carne, cum ar fi o bucată mare de mușchi, poți folosi programul de gătire intensivă. Aceasta activează atât ventilatorul, pentru a distribui căldura cât mai bine, cât și elementul de încălzire convențional, împreună cu grillul. Bucata de carne se va găti exact așa cum îți place, iar oaspeții vor fi încântați de textura suculentă și gustul intens din farfuria pe care le-o vei oferi. Experiența lor în bucătăria ta va fi de neuitat.

Folosește funcțiile cuptorului electric pentru a fi o gazdă excelentă

Eticheta servirii mesei presupune respectarea multor detalii. Toate au la bază respectul pentru oaspeți. Aceștia trebuie să se bucure de un confort sporit, iar tu vrei să te asiguri că vor pleca acasă fără să se poată plânge de nimic. Există cel puțin două programe ale cuptorului electric care te ajută să le oferi invitaților o experiență culinară perfectă.

Nu multă lume știe asta, dar eticheta impune ca bucatele să fie servite în farfurii care sunt calde. Totuși, când scoți vasele din dulap, acestea sunt, de obicei, reci. Cele mai moderne cuptoare electrice sunt dotate cu programul de încălzire a farfuriilor. Fiind calde, mâncarea servită pe ele își va păstra o temperatură care le va permite oaspeților să aprecieze mai bine mixul de arome pe care l-ai pregătit pentru mai mult timp.

Tot ce trebuie să faci este să iei farfuriile și să le introduci în cuptor. Apoi, selectează din panoul de control funcția dorită și lasă aparatul să își facă treaba.

O altă opțiune specială este aceea de păstrare a alimentelor calde. Cu alte cuvinte, cuptorul va genera căldură doar pentru a păstra calde preparatele, fără să le gătească mai mult. Și acesta este un alt avantaj pe care îl poți exploata, astfel încât să îți arăți respectul față de participanții la masă și să te asiguri că nu îi servești cu bucate mai reci, chiar și după ce ați servit deja aperitivele.

Indiferent că gătești pentru tine sau pentru alții, este important să alegi cu grijă nu doar ingredientele și modul de preparare, dar și instrumentele care te ajută să obții o farfurie demnă de restaurante. Dacă ai calitățile unui chef desăvârșit, lasă-le să fie evidente, folosind cu îndemânare funcțiile unui cuptor electric.

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com