Ritualul mesei, ridicat la rang de artă pe SensoDays

Aranjament masa colectia Artesano Flower Art de la Villeroy&Boch

În ultimii ani, am devenit tot mai conştienţi de importanţa unui stil de viaţă sănătos. Alegem alimente potrivite, facem sport, călătorim mai des şi ne înconjurăm cu oameni care să ne inspire şi să ne fie alături pe acest nou drum. Cu alte cuvinte, încercăm să devenim “o variantă mai bună a noastră”.

Ei bine, în tot acest proces, este esenţial timpul cu noi înşine şi cu cei dragi, dar şi ce facem noi pentru ca acest timp să fie unul de calitate. Cum SensoDays “citeşte printre rânduri”, site-ul de Home Decor oferă de acum posibilitatea de a-ţi transforma ritualul mesei într-un proces nu doar relaxant, ci mult mai apropiat de artă.

Brandurile de top vin periodic cu propuneri interesante, aşa că astăzi produsele pentru servirea sau decorarea mesei ne bucură nu doar simţurile, ci şi sufletul. Materiale neobişnuite, texturi inedite, combinaţii de culori la care poate nu te-ai fi gândit şi forme spectaculoase – toate întregesc acest regal artistic al ritualului mesei.

SensoDays este locul perfect în care să te simţi ca un mic artist, iar vara aceasta Villeroy & Boch vine cu o mulţime de colecţii şi piese care te vor inspira şi te vor ajuta să creezi acea atmosferă unică ori de câte ori te întâlneşti cu prietenii sau te relaxezi într-un cadru armonios şi elegant.

Iată mai jos câteva exemple de colecţii şi piese cu adevărat spectaculoase, şi ele importante în tot acest context al redescoperirii de sine şi al transformării mesei într-un ritual mai degrabă artistic.

Manufacture Rock

Vedeta “Villeroy & Boch” este, cel puţin pentru moment, colecţia Manufacture Rock. Prezentată mai întâi la Târgul Ambiente din Frankfurt, piesele sale se află acum şi pe SensoDays, impresionând prin caracteristici, expresivitate şi originalitate.

Mai degrabă un experiment de design reuşit, Manufacture Rock are în prim plan ardezia naturală. Inspirată din arta aborigenă australiană, piesele păstrează multe dintre aceste caracteristici, de la tonurile coloristice, material până la tehnica ‘dot painting style”, de mare efect în obiectele destinate, cel puţin aparent, servirii mesei.

Poţi să alegi o farfurie pentru paste Villeroy & Boch Manufacture Rock Desert, cu un model ce respectă „tehnica punctelor albe şi roşii”, un bol plat din aceeaşi colecţie potrivit multor combinaţii culinare sau o ceaşcă şi o farfuriuţă cappuccino Villeroy & Boch Manufacture Rock Desert cu care să-ţi surprinzi plăcut prietenii.

Villeroy&Boch Manufacture Rock Desert
Villeroy&Boch Manufacture Rock Desert

Mariefleur

Suntem diferiţi, iar în asta ne stă, poate, şi frumuseţea. Villeroy & Boch nu s-a oprit la stilurile şi tonurile intense, ci a propus o altă colecţie din care, iată, te poţi inspira şi tu. Piesele Mariefleur sunt ca o rază de soare chiar la tine în casă, aducând cu ele frumuseţea, gingăşia şi culorile florilor de vară.

Jucăuşă, romantică, dar şi cu o notă modernă, colecţia Mariefleur surprinde perfect atmosfera fermecătoare a unei grădini de vară rurale, locul în care florile, culorile şi nuanţele vibrante transformă totul într-o poveste cu totul spectaculoasă.

Întreaga colecţie este inspirată de arta şi viaţa pictorului impresionist francez Claude Monet. În lucrările sale, acesta explora mereu combinaţii interesante de flori şi culori, asocieri regăsite şi în grădina sa luxuriantă din Giverny, Franta.

Aşadar, explorează şi tu lumea armoniei naturale prin piese în tonuri vibrante de liliac, verde şi roz, ale căror tipare de flori delicate, în culori marine şi pictate manual vor transforma experienţa mesei într-un act mai degrabă artistic.

Ce ai zice, de exemplu, să achiziţionezi acest set de cafea Villeroy & Boch Mariefleur Basic Coffee cu 18 piese pentru serile în care prietenii vin pe la voi, să pregăteşti cele mai gustoase paste Bolognese în vasul ceramic rectangular Villeroy & Boch Mariefleur Basic 20×20 cm sau să-ţi serbezi persoana iubită, servindu-i tortul aniversar pe un platou cu picior pentru tort Villeroy & Boch Mariefleur Tea 22 cm.

Villeroy&Boch Mariefleur Basic
Villeroy&Boch Mariefleur Gris

Artesano

Flori colorate, supradimensionale, pe porţelan alb – cum ţi se pare imaginea asta? Prin colecţia Artesano Flower Art, Villeroy & Boch îţi oferă ocazia de a o vedea mereu, chiar la tine acasă. Artesano este una dintre cele mai expresive colecţii florale, cu nuanţe vibrante şi motive din natură. Toate aceste “detalii” vor face din boluri, farfurii, ceşti şi căni o extensie interesantă a naturii şi a prospeţimii regăsite în cadrul natural.

Pe de altă parte, colecţia Artesano Provencal aminteşte de farmecul special al Provenţei, faimoasa regiune din sudul Franţei. Aşadar, piesele altminteri practice pentru servirea şi decorarea mesei capătă acum un rol suplimentar, acela de a transmite atmosfera mediteraneană.

Modelele de lavandă cu tonuri de violet, florile de geraniu creionate în nuanţe de portocaliu sau roşu vibrant, trandafirii sălbatici şi mugurii purpurii luxurianţi – toate au un efect spectaculos, permiţând combinaţii individuale creative, potrivite oricărei ocazii.

Savurează nişte cireşe delicioase în bolul pentru fructe Villeroy & Boch Artesano Provencal Verdure 55×17 cm, comandă o pizza sau prepar-o la cuptorul cu lemne, după care serveşte-o pe această farfurie pizza Villeroy & Boch Artesano Provencal Lavandel 32 cm sau găteşte-ţi preparatele preferate folosindu-te de tocătorul Villeroy & Boch Artesano Original.

Villeroy&Boch Artesano Porvencal Lavendel

Amazonia Anmut

Servirea mesei nu va mai fi niciodată la fel după ce vei achiziţiona cel puţin o piesă din colecţia Amazonia Anmut de la Villeroy & Boch. Pregăteşte-te să asişti la un spectacol impresionant, în care formele moderne, culorile vibrante şi tiparele exotice să te transpună într-un decor unic.

Inspirată din studiile geologului şi botanistului german Alexander vom Humdoldt, piesele Amazonia Anmut formează de fapt un paradis tropical care îţi va schimba cu totul percepţia asupra obiectelor destinate servirii şi decorării mesei.

Creaţiile culinare sau pur şi simplu aspectul mesei va fi cu totul altul dacă vei alege piesele unei colecţii impresionante. Fiecare produs devine o piesă statement, reprezentând cadoul ideal pentru oricine pasionat de design, forme diverse (naturale, rotunde, unghiulare) sau culori.

Intră pe SensoDays şi optează pentru un vas servire ceai Villery & Boch Amazonia Anmut, un set ceaşca şi farfuriuţa cafea din aceeaşi colecţie sau o zaharniţă cu capac Villeroy & Boch Amazonia Anmut.

Villeroy&Boch Amazonia Anmut
Villeroy&Boch Amazonia Anmut