SALTEA CU MEMORIE: Cum o alegi pe cea potrivită pentru tine!

Saltea cu memorie

Având în vedere câte ore petreci în pat, atât noaptea, cât și ziua, pentru a te putea bucura de tot confortul de care ai nevoie este necesar să ai în dotare o saltea potrivită nevoilor tale. Un astfel de obiect are un impact extrem de mare pentru odihna ta, dar și pentru sănătate. În cazul în care nu îți dorești să te trezești cu dureri de spate sau de gât, trebuie să te informezi pentru alegerea celei mai bune saltele.

Salteaua cu spumă de memorie se află printre cele mai performante saltele, având în vedere multiplele calități pe care le oferă. Alegerea celei potrivite este o sarcină destul de dificilă având în vedere că în momentul de față, pe piață există un număr record de tipuri de saltele. Cu ajutorul acestui articol vei afla ce trebuie să ai în vedere pentru alegerea celei potrivite pentru tine.

Ce este o saltea cu spumă de memorie?

În cazul persoanelor cu un spate sănătos și lipsit de probleme, alegerea nu este una atât de grea pe cât în cazul celor care suferă de diverse probleme cu coloana. În momentul în care te hotărăști să pleci în căutarea saltelei perfecte trebuie să ai în vedere bugetul și dimensiunile sale.

Modelele cu spumă de memorie sunt din ce în ce mai apreciate, fiind concepute inițial de NASA pentru astronauți. Imediat după, au început să fie preferate de întreg publicul, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă, în comparație cu vechile saltele cu arcuri. O astfel de saltea se poate adapta conturului corpului tău, iar în acest fel nu vei întâmpina probleme cu articulațiile, mușchii sau circulația. Pe lângă acest lucru, corpul tău o să fie susținut în mod egal, ideal pentru persoanele care suferă de diverse probleme de sănătate.

La fel de bune sunt și pentru cupluri – în cazul în care te vei întoarce pe cealaltă parte în timpul somnului, partenerul tău nu o să fie deranjat, întrucât salteaua nu se va mișca.

Sunt foarte ușor de curățat, vei avea nevoie doar de un aspirator, iar privind igiena acesteia, acarienii nu își vor putea face prezența niciodată în ea, stratul din spumă fiind mult prea puternic, rezistent.

Cum alegi o saltea cu spumă de memorie?

În momentul în care vei pleca în căutarea saltelei perfecte trebuie să ai în vedere calitatea spumei pe care ți-o dorești. Cu cât o saltea are mai puțină spumă, cu atât este de o calitate mai slabă și o durabilitate mai mică. Încearcă să te orientezi asupra uneia ce conține minim 40 kg. /m3. Pe lângă acest lucru, grosimea sa este extrem de importantă. Cu cât este mai groasă, cu atât vei beneficia de un confort mult mai mare și un somn liniștit.

Garanția saltelei este și ea foarte importantă. Conform unui studiu recent realizat, o persoană petrece peste 6 ore din viață dormind, iar din acest motiv vei avea nevoie de un spațiu optim pentru odihna ta. O saltea cu spumă de memorie de bună calitate va beneficia de garanție, iar în cazul în care vei întâmpina probleme, ea o să fie schimbată pe loc cu una nouă.

Fiind vorba de o saltea, este o investiție pe termen lung, trebuie să acorzi atenție fiecărui aspect. Cu ajutorul unui somn odihnitor, te vei putea păstra sănătos, energic și productiv. Pentru a te putea bucura cât mai mult timp de produs este nevoie ca la fiecare 6 luni să fie întoarsă de pe o parte pe cealaltă, iar în acest fel nu va avea de suferit.

În cazul în care încă te întrebi de ce să alegi o saltea cu spumă de memorie, află că ea ajută la menținerea unei poziții corecte în timpul somnului, la eliberarea presiunii din corp și previne durerile musculare. Pe lângă acest lucru, nu te vei mai confrunta cu vechile alergii, întrucât salteaua permite circulația aerului, astfel bacteriile nu își vor face prezența. Ține cont de toate caracteristicile prezentate în articol și cu ajutorul lor o să îți găsești salteaua visurilor tale.

sursă foto: shutterstock.com