Italian Living Room Design – Cum să decorezi această încăpere în stil italian

Italian Living Room Design

Italienii sunt recunoscuți pentru stilul lor clasic, rafinat, care dă dovadă de eleganță, chiar și în cele mai mici detalii. Orice design inspirat din cultura italiană reprezintă o combinație perfectă între obiecte minimaliste și detalii luxuriante. Amenajările interioare sunt realizate cu ajutorul unor soluții simple, bazate pe texturi, culori și piese de mobilier unice, care dau încăperii un aer cu totul special. Însă pentru a reuși să obții un astfel de decor, este important să cunoști care sunt elementele principale cu care poți jongla.

Un living în stil italian – Reguli de bază

Piesele de mobilier sunt obiectele centrale ale unei încăperi – ele sunt cele care pot ghida stilul general, datorită aspectului pe care îl au. Există două tipuri de abordări către care te poți îndrepta. Poți alege canapele contemporane, simple, care nu încarcă încăperea din punct de vedere optic, pe care să le completezi, mai apoi, cu detalii speciale, sau, în funcție de cadrul pe care vrei să-l amenajezi, există și varianta unei mobile clasice, realizată din materiale fine și bogate, precum mătasea, pielea sau catifeaua. Așadar, este decizia ta în ce direcție vrei să mergi, însă, în ambele situații, „rețeta” unui decor italian de succes stă într-un echilibru perfect între vechi și nou, între clasic și contemporan. De asemenea, foarte importante sunt piesele de design, așa că alegerea unor articole de la cele mai renumite branduri, cum ar fi Kartell sau Gama Arredamenti, ce oferă, pe lângă o calitate excepțională, și un stil estetic ce va complimenta orice living.

Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici

Culorile folosite sunt, în general, nuanțe precum maro, bej, alb, crem sau gri, deoarece acestea pot fi îmbinate cu o serie de detalii ornamentale sau texturi extravagante de culoare aurie sau argintie.

Parchetul folosit trebuie să completeze finisajele alese, sprijinind întregul design prin textura sa inedită. Uneori, acesta este intersectat cu secțiuni decorative, precum plăci ceramice sau covoare aparte.

Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici

Conceptul italian pentru crearea unui living room elegant stă în câteva caracteristici esențiale:

  • Linii simple
  • Forme geometrice
  • Culori neutre
  • Detalii speciale
  • Combinarea elementelor moderne cu cele cu aspect vintage

Italian living room design – Detalii și decorațiuni

În ceea ce privește detaliile și decorațiunile, un living decorat în stil italian se deosebește prin alegerea unor piese ieșite din comun. Corpurile de iluminat pot fi masive și elegante (precum un candelabrul de cristal sau sticla) sau minimaliste (realizate din fier), în cazul în care cadrul general cere o astfel de abordare. De asemenea, pereții pot fi mai bine definiți cu ajutorul unor picturi murale – acesta este un detaliu preferat al italienilor, deoarece ei cred într-o relație strânsă dintre artă și viața omului. Poți opta pentru o imagine abstractă sau pentru un peisaj – orice ai alege, important este să fie pe gustul său.

Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici

Dacă spațiul îți permite astfel de intervenții, poți jongla cu introducerea unor elemente speciale în structura încăperii – coloane, grinzi sau bolte. Ele sunt specifice pentru istoria și design-ul din Italia, fiind ușor de integrat în orice locuință. Încearcă să te gândești la un aranjament optim și nu uita să le pui în valoare cu ajutorul luminii distribuite pe mai multe niveluri. 
Ca decorațiuni, pot fi folosite statuete, figurine în stil Art Deco, vaze și boluri decorative sau suporturi de lumânări – acestea au rolul de a definitiva spațiul din punct de vedere estetic, adăugând un plus de rafinament.

Italian Living Room Design
Detalii aici
Italian Living Room Design
Detalii aici

Pentru a reuși să pui la punct un astfel de living, este recomandat să apelezi la produse premium, întrucât acestea pot face diferența la nivel stilistic. Orientează-te către branduri renumite, precum Villeroy&Boch sau Kartell, care creează articole de calitate, ideale pentru un living elegant.

În concluzie, un living room în stil italian nu este greu de realizat, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale. Odată ce înțelegi modul în care sunt alcătuite aceste tipuri de design, nu va fi complicat să gândești în acest sens, experimentând tot felul de idei și posibilități. Cercetează cu atenție câteva exemple de decoruri și descoperă care sunt lucrurile care îți plac cel mai mult!

Sursă foto: pixabay.com, shutterstock.com

FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre un living italian

Ce este un living italian?

Un living italian este o încăpere armonioasă, relaxantă, care combină elementele clasice cu cele contemporane, prin utilizarea de materiale și texturi specifice.

Ce decorațiuni există într-un living italian?

Într-un living italian vei găsi decorațiuni precum vaze și boluri decorative, accesorii ceramice, covoare sau alte tipuri de detalii rafinate.

Ce culori sunt folosite într-un living italian?

Italienii se bazează pe nuanțe neutre, precum bej, maro, crem, alb sau gri, deoarece acestea pun în valoare mai bine toate piesele de mobilier și detaliile extravagante.