Lumina pentru citit: cum să creezi ambientul perfect pentru momentele de concentrare și de relaxare

Lumina pentru citit

Atât o casă elegantă, care impresionează prin armonia perfectă dintre culori și accesorii, cât și o casă în stil contemporan, care accentuează un design inedit, necesită o zonă special amenajată pentru acele momente pe care le dedici lecturii. Iar pentru a crea spațiul necesar clipelor de concentrare și de relaxare, corpurile de iluminat au un rol esențial fiindcă integrează perfect zona destinată lecturii cu restul casei. Astfel, piesa perfectă pentru a oferi lumina necesară lecturii, este în același timp și un accesoriu care oferă un aspect deosebit încăperii datorită designului armonios.

Lumina optimă pentru citit: amenajarea unui spațiu dedicat momentelor de concentrare

Lumina pentru citit

Livingul și biroul sunt zonele ideale în care se poate crea un ambient luxos, care amintește de frumusețea impresionantă a unei biblioteci clasice, ori se poate contura o atmosferă modernă cu ajutorul corpurilor de iluminat cu forme inedite. Însă, pe lângă alegerea unui fotoliu elegant sau a unui scaun de birou cu linii inedite pentru a asigura cel mai înalt grad de confort, este necesar să te orientezi către acel corp de iluminat care se potrivește cel mai bine cu designul unic al locuinței tale.

În acest sens, aplicele cu finisaje metalice și lampadarele cu finisaje emailate sau cu elemente decorative din lemn natural care aparțin brandului Ideal Lux reprezintă opțiunile ideale, care te vor ajuta să-ți transformi visul în realitate și să obții un spațiu ideal, dedicat momentelor de concentrare, în care pui la punct toate lucrurile importante pentru tine.

Dacă preferi să citești la birou, atunci veiozele Artemide cu tehnologie LED direcționează un flux luminos care oferă confort ochilor chiar și după un timp îndelungat datorită proprietăților luminii calde. Iar dacă preferi piese deosebite, care emană o lumină plăcută, dar în același timp reprezintă elemente decorative speciale, veiozele Kartell reprezintă piese inedite care impresionează atât prin gama specială de culori, cât și prin formele curbate, create pentru o atmoseră unică.

Lumina pentru citit: element deosebit în amenajarea dormitorului

Lumina pentru citit

Dormitorul reprezintă o oază de liniște, în care îți încarci bateriile și te poți relaxa în momentul în care deschizi o carte plăcută. Pentru conturarea unei camere plăcute, poți opta pentru un stil clasic, caracterizat de veiozele cu elemente din cristal sau cu fire argintate pe abajur care se integrează perfect în dormitor odată ce sunt așezate pe noptiere, ori poți opta pentru un stil retro-modern, caracterizat de aplice care oferă un stil aparte datorită structurilor metalice. În ambele cazuri, colecțiile din gama Ideal Lux oferă opțiuni cu totul și cu totul inedite.

De asemenea, tehnologia se îmbină armonios în corpurile de iluminat, iar tu beneficiezi de produse inovative care se caracterizează printr-un grad ridicat de confort și printr-o experiență specială, desprinsă din viitor. În acest sens, veioza din colecția oferită de brandul SLV are funcția de încărcare wireless pentru smartphone-uri, având de asemenea și o conexiune USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile. În plus, veioza are un efect de iluminare omogenă, așadar vei fi plăcut surprins de ingeniozitatea acestei veioze care îmbină armonios două proprietăți distincte la prima vedere: proprietatea de a oferi o lumină plăcută pentru citit în timpul nopților și a zilelor înnorate și proprietatea de a fi mereu în contact cu tehnologia.

În concluzie, lumina pentru citit este un element de mare importanță în amenajarea unei locuințe speciale. Corpurile de iluminat care au un aspect luxos și deosebit devin piese de rezistență în orice cameră, fie că este vorba de living, birou sau dormitor. Iar datorită direcționării eficiente a fasciculului de lumină și a aspectului estetic interesant, nici nu vei mai simți trecerea timpului atunci când vei răsfoi paginile unei cărți.

Sursă foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre lumina pentru citit

Lumina pentru citit trebuie să fie caldă sau rece?

Depinde de context: dacă vrei să te concentrezi pentru o perioadă lungă de timp, atunci se recomandă lumina rece, însă dacă vrei să petreci momente relaxante, lumina caldă emană confort și creează o atmosferă plăcută.

Oferă lampadarul suficientă lumină pentru citit?

Da, lampadarul oferă suficientă lumină pentru citit, însă cel conceput pentru iluminat direcționat este modelul cel mai potrivit. Pentru un lampadar cu bec orientat în sus este recomandat să-l poziționezi într-un colț al camerei în spatele fotoliului sau al canapelei, pentru a răspândi lumina cât mai uniform.

Becurile LED sunt potrivite pentru a da lumină optimă pentru citit?

Becurile LED sunt printre cele mai bune surse care oferă lumină optimă pentru citit, deoarece lumina emanată este direcționată în mod eficient către pagina pe care vrei să o citești.