Top rigole de duș

Top rigole de duș

Dacă dorești să-ți amenajezi un duș walk-in, este important să alegi rigola de duș potrivită, care asigură o drenare eficientă și rapidă a apei. Aceasta îți oferă confortul de care ai nevoie și adaugă un plus stilistic băii tale. Există mai multe tipuri de rigole de duș din care poți alege, fiecare având anumite caracteristici tehnice și estetice. Află în continuare ce produse sunt mai bune.

Cele mai bune rigole de duș – Clasament TOP 3

Există nenumărate modele de rigole de duș pe piață, fiecare având, în funcție de producător și de seria din care face parte, anumite caracteristici care le diferențiază. Poate fi dificil, când există atâta varietate și atât de multe oăreri diferite despre care sunt cele mai bune opțiuni, să faci alegerea potrivită pentru necesitățile tale. Poți lua în considerare următorul top, care conține produse de la branduri renumite și care se remarcă prin caracteristici tehnice și estetice de prim rang:

ProdusKit rigolă de duș Radaway RadaDrain 90x90cm
Rigolă de duș Ravak Concept Chrome OZW 95 cm

Pachet rigolă de duș Geberit CleanLine cu capac de 30-90 cm ajustabil pe lungime


Caracteristicidimensiuni:  90×90, 120, 100 sau 90×80, 110×90, 100×100, 160×80, 170×90 cm;

orientare pe latura lungă sau scurtă;

placare 8-12 mm;

materiale: metal și plastic;

culoare: crom;

kit care include un sistem complet de scurgere, o rigolă, un capac pentru aceasta și un sifon cu debit mare și o placă înclinată specială pentru scurgerea apei.
dimensiuni: 75, 85, 95, 105 cm;

material: oțel inoxidabil;

culoare: inox;

debit sifon: 60 L/min;

sistem dublu de închidere a sifonului, pentru prevenirea mirosurilor din sistemul de canalizare;

înălțime sistem de închidere: 50 mm.
dimensiuni: 30 sau 65-90 cm, 70, 90- 130 sau 200, 30-130 sau 160;

material: PE-HD (polietilenă de densitate înaltă) și oțel inoxidabil;

culoare: inox;

înălțime reglabilă 6.5-9 cm (se taie la înălțimea dorită);

lungimea rigolei este reglabilă, de la 30 la 90 cm.
Pro înclinația plăcii asigură scurgerea optimă a apei înspre rigolă;

membrană de izolare de înaltă calitate, care previne scurgerile nedorite de apă;

montare rapidă și ușoară;

design plăcut la vedere.
tratament special pentru prevenirea murdărirea rigolei;

sifonul poate fi curățat;

montare ușoară.

se instalează și etanșează ușor;

amplasare flexibilă;

curățare la îndemână;

filtru pentru îndepărtarea murdăriei și a firelor de păr;
capacul se îndepărtează ușor.
Contra
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cum aleg o rigolă de duș bună?

Ca să alegi cea mai bună rigolă de duș, este important să iei în considerare principalele caracteristici ale acestui tip de produse. Astfel, vei putea face comparații mai ușor între modelele vizate și vei putea decide care este potrivită pentru necesitățile și preferințele tale. Trebuie să ai în vedere atât chestiuni ce țin de aspect, cât și lucruri referitoare la modul de funcționare a rigolelor. Iată ce să iei în considerare:

Dimensiune

În primul rând, trebuie să iei în considerare dimensiunea rigolei. Aceasta trebuie să fie potrivită pentru mărimea dușului tău și pentru tipul de gresie. Ai la dispoziție modele cu mai multe mărimi, astfel, că poți alege cu ușurință ceva potrivit pentru designul băii tale. Dacă intenționezi să amenajezi o incintă cu plăci mai mari de gresie, trebuie să acorzi o mai mare atenție mai ales lățimii rigolei, pentru aceasta trebuie să se potrivească cât mai exact cu latura elementelor pardoselii. 

Latura pe care se instalează

Următorul pas este să decizi care este latura pe care vei instala rigola. Poate fi montată pe centru, pe stânga sau pe dreapta. de obicei, se preferă montarea pe laturile pereților, pentru că astfel înclinația scurgerii nu reprezintă un pericol la fel de mare pentru accidentări, în condiții sporite de umiditate.

Aspect

Aspectul nu trebuie neglijat în cazul rigolelor de duș, pentru că acestea ocupă destul de mult loc în baie și îi pot influența pozitiv sau negativ aspectul. O rigolă bine aleasă poate adăuga un element decorativ semnificativ amenajării băii tale. Poți alege dintr-o varietate de modele cu design modern, de obicei de nuanța cromului sau a inoxului, cu decupaje interesante care au atât rol estetic, cât și funcțional,

Material

Materialele trebuie să fie de calitate. Capacul, mai ales, trebuie să fie făcut din oțel inoxidabil, pentru a face față cu succes nivelului crescut de umezeală. Unele părți ale sistemului de scurgere sunt făcute din plastic, însă și acest material trebuie să fie cât mai rezistent și să aibă o calitate ridicată.

Tratamente speciale ale materialului

Pentru ca rigola de duș să aibă mereu un aspect impecabil, care să pună în valoare designul băii tale, poți alege un produs al cărui material a fost tratat special pentru ținerea la distanță a murdăriei.

Calitatea membranei de izolare

De asemenea, trebuie să iei în considerare și alegerea unei rigole  de duș cu o membrană de izolare de calitate, cu o acoperire suficient de mare pentru a evita scurgerile neașteptate de apă prin pardoseală. 

Înclinația plăcii de scurgere

Un alt amănunt este și înclinația plăcii de scurgere. Aceasta trebuie să fie corespunzătoare pentru o scurgere eficientă a apei. Astfel, poți evita accidentările care pot apărea din pricina unei podele umede.

Ușurința de curățare

Rigolele de duș se pot înfunda repede când se acumulează murdăria și sedimentele în țevi. De aceea, este recomandat să alegi o rigolă creată special pentru a fi curățată ușor, care are un sistem de colectare a impurităților, pentru ca tu să le poți îndepărta ușor. 

Modalitatea de instalare

Când alegi rigola de duș, este indicat să faci o alegere care-ți asigură cel mai mare grad de versatilitate în ceea ce privește modalitatea de instalare. Fă alegerea în funcție de preferințele tale legate de locul unde dorești să fie amplasată rigola, luând în considerare sistemul sanitar din baia ta și aspectul.

Mărci recomandate de Sensodays

În afară de caracteristicile generale ale produselor, te poate ajuta să faci o alegere să știi câteva amănunte despre mărcile care se remarcă prin calitatea rigolelor de duș puse pe piață, dar și a ofertei de produse în general. Iată care sunt brandurile recomandate, de care să ții cont:

Marca Radaway

Radaway este un brand specializat în realizarea de cabine de duș de înaltă calitate, proiectate de designeri. Acesta există din 2002, timp în care compania a oferit soluții nenumărate problemelor și cerințelor clienților care doreau amenajarea băii. Produsele îmbină caracterul practic cu aspectul impecabil într-un tot unitar, menit să satisfacă chiar și cele mai exigente așteptări.

Marca Ravak

Produsele sanitare pentru baie Ravak se concentrează pe aspectul și soluțiile moderne pentru crearea băilor în care până și cel mai mic detaliu este gândit cu atenție și integrat armonios în ansamblu. Gama de produse include toate elementele necesare pentru o amenajare reușită: căzi de diferite tipuri, inclusiv cu hidromasaj, lavoare de calitate, cabine de duș și baterii aferente acestor obiecte sanitare. 

În realizarea produselor se are în vedere crearea unui aspect cât mai plăcut, care aduce designul obiectelor sanitare la rang de artă. Combinația dintre expertiza îndelungată în domeniu, calitatea tehnologiilor și cele mai bune materiale asigură împlinirea acestui scop.

Marca Geberit

Geberit este unul dintre cele mai important branduri de produse sanitare pentru baie la nivel european. Acesta pune accent pe sustenabilitatea soluțiilor oferite, atât la nivelul producției, cât și la cel al produselor finite. Produsele sunt realizate folosind cât mai puține resurse precum energia sau apa, iar soluțiile sanitare puse la dispoziția clienților sunt concepute astfel încât să poată fi folosite cu pierderi minime de apă.

Cum se instalează și întreține rigola de duș

Rigolele de duș aduc avantajul că pot fi instalate pe perete, față de alte tipuri de scurgere. De asemenea, ele le permit arhitecților să aleagă plăci de gresie de mărimi mai mari pentru amenajarea dușului. În plus, la nivelul aspectului acestea sunt cea mai bună opțiune și pot fi instalate ușor. 

Rigolele de duș pot avea un sistem de scurgere instalat pe perete sau pe podea. Instalatorul face alegerea potrivită în funcție de caracteristicile băii tale. 

În ceea ce privește înălțimea la care este montată rigola, între gresie și scurgere trebuie să existe o diferență de nivel de cel puțin 1 cm pentru ca drenarea să se facă în mod eficient. Când calculezi înălțimea, trebuie luată în considerare grosimea plăcilor de gresie și a adezivului folosit pentru fixarea acestora.

Apoi este instalat sistemul de scurgere al rigolei, care trebuie adus la nivelul potrivit. Urmează conectarea la țeava de scurgere. Dacă aceasta are un diametru mai mic de 50 mm, trebuie înlocuită cu una de mărime potrivită. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul renovărilor, când este eliminată cădița de duș care fusese instalată anterior. 

Nu este nevoie să lipești rigola de țeava din sistemul de canalizare cu un adeziv, pentru că acestea sunt concepute pentru a se îmbina fără scurgeri neașteptate. Trebuie, totuși, să verifici țeava pentru a te asigura că este în cea mai bună stare și că nu există probleme de scurgere ascunse.

Apoi, trebuie creată podeaua înclinată. Pentru a evita spațiile goale dedesubtul gresiei, la marginea rigolei, plăcile trebuie amplasate până la partea de sus a flanșei rigolei de duș.

După ce podeaua se usucă, trebuie impermeabilizată suprafața rigolei. Membrana impermeabilă din kitul de instalare poate fi lipită în jurul rigolei folosind un adeziv izolant.

Pentru a curăța în mod optim rigola de duș, poți urma pașii de mai jos:

  • Ridică sau scoate capacul rigolei și curăț-o cu un prosop de hârtie, pentru a îndepărta murdăria. 
  • Curăță rigola cu o perie moale, folosind o substanță care nu dăunează suprafețelor din oțel inoxidabil sau gresiei din duș. 
  • Următorul pas este să cureți și gura canalului de scurgere al rigolei, pentru a îndepărta murdăria acumulată.

Rigolele de duș reprezintă o opțiune modernă pentru băi care urmează cele mai noi tendințe și pentru amenajarea cărora se folosesc cele mai noi tehnologii. Acestea sunt de mai  multe tipuri, având diferite modalități de instalare și un aspect divers.

Sursa foto: Pixabay.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune rigole de duș

Ce sa iau în considerare cand aleg rigola de duș?

Când alegi rigola de duș, trebuie să iei în considerare următoarele lucruri: dimensiunea, materialul, aspectul, tratamentele speciale aplicate materialului, calitatea membranei de izolare, înclinația plăcii de scurgere, cât de ușor se curăță și cum se instalează.

Pentru ce fel de dușuri sunt rigolele de duș?

Rigolele de duș se folosesc pentru drenarea apei de pe pardoseala cabinelor de duș walk-in, care se instalează direct pe pardoseală. Acestea oferă o opțiune de golire a apei mai convenabilă pentru că se caracterizează prin rapiditatea scurgerii și calitatea filtrării murdăriei.

De ce să aleg o rigolă de duș ajustabilă pe lungime?

Rigolele de duș ajustabile pe lungime sunt utile când este nevoie de o ajustare exactă a dimensiunilor rigolei de duș și nicio variantă standard nu se potrivește. Acestea pot fi tăiate pe loc în timpul montării, pentru a fi aduse la mărimea necesară.

Din ce material este făcută o rigolă de duș?

Rigolele de duș sunt realizate din oțel inoxidabil, mai ales în cazul capacului și al anumitor componente ale scurgerii, dar și din plastic rezistent, când vine vorba despre țevile de scurgere din compoziția rigolei.

Ce dimensiune trebuie să aibă rigola de duș?

Dimensiunea rigolei depinde, în primul rând, de dimensiunea cabinei tale de duș. Lungimea variază de la aproximativ 80 până la peste 130 cm lungime. Există rigole pătrate, utilizate mai ales pentru amplasarea pe centru, și rigole instalate pe o latură a dușului, cu o lățime redusă.