Machiajul în zilele calde și însorite

Ruxandra Meșteru este make-up artist profesionist și beauty advisor. De asemenea, este instructor al cursurilor-atelier Imaginea Ta și blogger pe makeupbyrouxy. Ea îți spune în detaliu, în rândurile de mai jos, cum trebuie să te machiezi în zilele calde care au mai rămas până la instaurarea definitivă a toamnei.Machiajul, așa cum îl văd eu, începe încă de la îngrijirea tenului. Mai ales în sezonul cald acest lucru este foarte important! Spun asta din mai multe motive. Temperatura mai ridicată, combinată cu efectele soarelui, praful și poluarea devin „inamicii” tenului. Acești factori trebuie contracarați printr-o îngrijire corectă. Cât încă mai este cald afară,  machiajul presupune renunțarea la fondurile de ten cu acoperire mare, lucru ce face ca pielea curată, netedă și luminoasă să devină parte importantă și integrantă a machiajului propriu-zis.

Va sfătuiesc, așadar, să acordați o mare atenție hidratării tenului și protecției acestuia, iar apoi, ca bază de machiaj, să optați pentru fonduri de ten cu texturi fluide, pe bază de apă sau astringente (pentru cine are tenul gras) – rezistente atât la transfer, cât și la căldura de peste zi.

Machiaj realizat de make-up artist Ruxandra Mesteru
Machiaj realizat de make-up artist Ruxandra Mesteru

De asemenea, formula aleasă pentru dermatograf, fardurile de ochi și mascara trebuie să fie rezistentă în timp, la căldură și la întindere.

Ca fard de ochi, culorile irizate fac un contrast foarte plăcut cu bronzul de vară. Pentru pomeți, un fard cremă trandafiriu sau bronz este o alegere perfectă, iar pentru buze aveți o multitudine de variante, balsam, glossuri, rujuri hidratante, în funcție de ce preferați și ce considerați că vi se potrivește mai bine. Pot să vă spun însă că alegerea mea pentru o zi cu vânt, spre exemplu, ar fi un ruj hidratant cu formulă rezistentă și nu un gloss, pentru simplul motiv că primul nu se întinde și nu există astfel riscul să se lipească de bucle.

Machiaj realizat de make-up artist Ruxandra Mesteru 2
Machiaj realizat de make-up artist Ruxandra Mesteru

Și nu uitați că atât cât mai este soare și lumină din plin, merită să vă răsfățați cu culori! Înlocuiți clasicul dermatograf negru și pe cel maro cu nuanțe albastru, violet, turcoaz, verde, cupru. Sau, dacă preferați să puneți accentul pe buze, mergeți pe culori aprinse ca fucsia, corai ori pe bordo. Distracție plăcută la machiaj și cât mai multe zile însorite!

Machiaj realizat de make-up artist Ruxandra Mesteru 3
Machiaj realizat de make-up artist Ruxandra Mesteru