Masa de Revelion – idei pentru un aranjament în stil glam

Masa de Revelion

Seara de Anul Nou este ocazia perfectă pentru a-ți pune în evidență cea mai frumoasă și sclipitoare ținută, pentru a-i aduna pe cei dragi la un loc, pentru a socializa, pentru a zâmbi, pentru a dansa și pentru a te simți bine.

Fiind un moment atât de special, care marchează începutul unui nou an și decorul care te înconjoară trebuie să fie unul aparte, care să reflecte importanța serii. Dacă optezi pentru unul cald, confortabil, primitor și cu o atingere glam va fi perfect pentru a completa atmosfera de sărbătoare care plutește în aer.
Dacă ești gazda unei petreceri de Revelion la tine acasă, citește în continuare și lasă-te inspirat de Sensodays.ro în ceea ce privește aranjarea mesei de Revelion

De ce să aranjezi masa de Revelion în stil glam

Unul dintre designurile de interior nemuritoare, stilul glam, exprimă eleganță, lux și bunăstare. Aspectul creează o atmosferă aparte, care îi va face pe cei prezenți să simtă că participă la un eveniment unic, plin de rafinament și bun gust.
Și nimic nu este mai potrivit pentru întâmpinarea Anului Nou decât o amenajare rafinată,  luxuriantă, cu piese care strălucesc, metale prețioase și detalii elegante.

Masa de Revelion

Aranjarea mesei de Revelion în stilul glam va transmite speranță și optimism atât ție, cât și invitaților tăi.

Elemente pentru aranjat masa de Revelion în stil glam

Cum altfel să sărbătorești Anul Nou dacă nu într-un decor și o atmosferă glam? Pentru aranjarea mesei în acest stil, iată ce trebuie să ai în vedere:

O paletă de culori care să iasă în evidență
Primul lucru care trebuie stabilit este paleta de culori ce urmează să se regăsească în aranjamentele mesei de Revelion. În general, seara de Anul Nou este cea mai formală sărbătoare de iarnă, motiv pentru care stilul glam este potrivit pentru a reflecta eleganța și rafinamentul evenimentului.

Masa de Revelion

Combinația de negru, alb și auriu va impresiona mereu, deoarece armonia estetică astfel creată duce cu gândul la opulență și lux, datorită elementelor ce imită culoarea metalului prețios. Pentru un efect similar, pot fi folosite și combinații precum negru, alb și argintiu sau negru, alb și roșu.

Articole strălucitoare

Petrecerea de Anul Nou este momentul potrivit pentru a scoate cele mai strălucitoare decorațiuni și aranjamente la înaintare. Nuanțe de auriu și argintiu, cristale, accente irizante, toate sunt opțiuni care vor transforma masa într-una elegantă. Astfel de elemente decorative nu doar că sunt festive, deci în ton cu evenimentul așteptat, dar ajută și la conturarea unei atmosfere pline de rafinament.

O piesă centrală de impact

Fiecare decor de masă trebuie să aibă în centru o piesă care va servi drept punct focal. Aceasta poate fi o vază ornată cu sclipici sau ghirlande luminoase în care să așezi niște flori deosebite. 

Dacă optezi pentru una simplă, dar elegantă, în stil minimalist, alege niște flori cu totul speciale, care să intrige și să atragă atenția. Dacă, în schimb, vrei să decorezi masa cu unele comune, dar nu lipsite de impact, precum trandafirii sau crinii, poți alege un vas mai special, decorat cu diferite ornamente spectaculoase. Astfel, menții un echilibru și te asiguri că nu cazi în extreme.

De asemenea, poți alege un aranjament elegant cu suporturi de lumânări în jurul cărora poți plasa strategic crenguțe de brad sau coronițe împletite. Pe lângă faptul că va arăta festiv, lumina va crea o atmosferă plăcută, iar mirosul bradului îi va încânta pe oaspeți.

Adăugarea unui element unic

De asemenea, poți include printre elementele de bază pentru servirea mesei și câteva  unice, care să atragă atenția. Acest efect vizual neașteptat este ușor de obținut prin alternarea mai multor stiluri diferite. Spre exemplu, poți folosi veselă modernă sau clasică lângă care să așezi obiecte tradiționale, cum ar fi platourile de lemn și carafele de vin. Ai grijă, însă, ca acestea să se completeze reciproc și nu creeze discrepanțe mari, pentru a crea un tot unitar, estetic și armonios.

O altă idee este folosirea paharelor și cupelor pentru servirea anumitor aperitive sau deserturi.

Piese clasice de bază

Pe lângă articolele strălucitoare, de impact, orice aranjament de masă este are nevoie și de unele piese elementare, indispensabile, iar acest lucru face ca un decor pentru cina de Revelion să fie simplu de creat. O față de masă albă va servi întotdeauna drept un fundal ofertant, care să lase celelalte piese să strălucească și care îți permite să te „joci” cu decorațiunile. De asemenea, seturile de servire simple, albe sau negre sunt potrivite în orice context.

Detalii elegante 

Detaliile sunt cele care vor da unitate decorului și vor scoate masa din anonimat. Elemente precum șervețele de masă din textil brodat și inele pentru șervețele elegante, sunt câteva piese care nu trebuie să lipsească de pe o masă festivă.

În concluzie, aranjamentul mesei de Revelion trebuie să fie unul festiv, care să te poarte pe tine și pe invitații tăi în Noul An cu zâmbetul pe buze, iar cel mai potrivit stil pentru aceasta este stilul glam. Alege cu grijă articolele de decor și vei impresiona pe toată lumea!

Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre masa de Revelion

Cum decorez masa de Revelion în stil glam?

Alege o paletă de culori puternice, predominant metalice, cum sunt auriul și argintiul, pe care să le combini cu nonculorile alb și negrul. Poți opta și pentru unele sobre sau neutre, care să le permită accentelor să iasă în evidență. Aranjează masa cu piese clasice și elegante.

Pot sa folosesc decorațiuni de Crăciun pe masa de Revelion?

Da, decorațiunile și ornamentele de Crăciun pot fi folosite cu succes, dacă sunt alese cu grijă. Integrează figurine – brazi, reni, conuri și altele asemenea – elegante și în culori care să se potrivească cu tema aleasă.

Care este cel mai important element pentru aranjarea mesei de Revelion?

Piesa centrala este elementul care va fi observat cel mai mult și va atrage privirile tuturor. De obicei, acesta se află în centrul mesei. Dacă optezi pentru mai multe, ele trebuie așezate simetric, la capetele acesteia.