Stil și eleganță: Ce trebuie să știi despre o amenajare rafinată

Stil și eleganță

Stilul de design interior este piesa de rezistență a unei locuințe. Indiferent dacă urmează să amenajezi o casă sau un apartament, proporțiile și piesele de mobilier trebuie să se potrivească perfect! Eleganța și rafinamentul sunt oferite cu ajutorul simplității. Toate decorațiunile, piesele de mobilier și restul articolelor necesare unui spațiu locuibil trebuie să fie adecvate pentru a beneficia de un adevărat interior elegant. 

Toate deciziile pe care le vei lua vor fi din punct de vedere estetic. Bunul gust primează în stilul de design interior bazat pe eleganța, iar punctul de plecare trebuie să fie același pentru fiecare încăpere a locuinței tale. Simetria contează și este oferită folosind elemente simple pentru toate spațiile casei tale, iar datorită acestui lucru, te vei bucura de o continuitate stilistică impecabilă.

Despre stil și eleganță în interiorul locuinței

Pentru început este important să cunoști faptul că eleganța unui interior nu se va demoda în timp. Rafinamentul pe care îl inspiră cu ajutorul tuturor elementelor alese în concordanță cu termenul de eleganță, va fi pilonul pe baza căruia se va contura și materializa tot ansamblul unei încăperi. 

Astfel, trebuie să alegi stilul și eleganța pentru locuința ta, datorită faptului că:

  • Modelele tind spre zona clasică, plină de simplitate
  • Corpurile de iluminat sunt din materiale cât mai calitative
  • Texturile sunt elegante, din amestecuri de mătase, vinilin, satin
  • Covoarele sunt simple, uneori, inexistente

Influențele elegante pot veni din mai multe stiluri bine definite de design interior. Însă, de cel mai multe ori, stilul elegant se asociază cu cel clasic, uneori cu accente ușor moderne.

Elemente de design alese cu stil și eleganță

Detaliile sunt cele care fac diferența în cele mai multe situații. În cazul design-ului interior, stilul și rafinamentul pot fi oferite cu ajutorul acestor detalii special create pentru a oferi un plus de valoare și note specifice unui aspect plăcut. 

Astfel, iată ce elemente de design poți alege pentru a inspira stil și eleganță:

  • Corpuri de iluminat elegante – în cazul în care ai camere spațioase și înalte, candelabrele sunt alegerea potrivită sau aplice moderne cu inspirații elegante; 
  • Draperii și perdele fine – materialul, în cazul acestor accesorii complet importante este foarte important, deoarece aspectul acestuia influențează calitatea;
  • Elemente fine de decor – orice detalii pe care îl consideri potrivit și în ton cu stilul poate fi potrivit, însă ține cont de proporții și nu încărca foarte mult încăperile locuinței;

Covoarele – trebuie alese în funcție de culorile cu care ai decis să amenajezi.

SFATURI și lecții de stil și eleganță pentru locuința ta

Pentru păstrarea notei de eleganță, este foarte important să rămâi focusat pe aspectul de ansamblu al locuinței, implicit, al fiecărei încăperi în parte. Tocmai datorită acestui lucru, iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a te asigura că te bucuri de avantajele a tot ce ține de stil, eleganță și rafinament în casa ta:

  • Alege confortul și aspectul general plăcut, însă ține cont și la utilitatea tuturor elementelor pe care ai decis să le folosești;
  • Alege o arie cromatică limitată, eventual, plină de nuanțe neutre și cu o singură pată de culoare. Chiar și negrul poate fi o decizie bună pentru living sau bucătărie;
  • Păstrează continuitatea elementelor și nu adăuga culori complexe, care să încarce aspectul general sau care să influențeze prea tare design-ul interior;
  • Materialele, texturile și finisajele sunt extrem de importante, datorită faptului că oferă, la prima vedere, aspectul calității lor. 

Acum că ai aflat aspectele generale despre bazele pe care se construiește și se conturează stilul și eleganța interioară a locuințelor, ține cont de cele prezentate în acest articol dacă îți dorești o casă plină de rafinament. 

Sursa foto: shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre stil și eleganță în design-ul locuinței

Ce sunt stilul și eleganța unei locuințe?

Stilul și eleganța sunt două caracteristici pe care se bazează design-ul interior. Aspectul de ansamblu va fi unul rafinat, dacă decizi asupra simplității adecvate unui stil distins. Acesta este adesea asociat cu cel clasic, însă accentele și influențele detaliilor sunt diferite.

Care sunt piesele specifice stilului și eleganței interioare?

Elementele de amenajare cu stil și eleganță sunt influențate de materialul din care sunt confecționate. Finisajele acestora contează, oferind un aspect calitativ. Corpurile de iluminat minimaliste, piesele de mobilier clasice, culorile nu foarte puternice și accesoriile simple sunt esențiale în acest caz.

Care sunt culorile recomandate pentru un design interior elegant și stilat?

Gama cromatică pe care poți să o alegi este vastă, însă formată din culori pale, fără prea mult pigment. Nuanțele tari pot fi folosite pentru detalii și diverse accente.