Tipuri de scaune – Ce scaune să alegi pentru a crea un design elegant și rafinat?

Tipuri de scaune Ce scaune sa alegi pentru a crea un design elegant si rafinat

Scaunele reprezintă elemente foarte importante, care nu trebuie să lipsească într-o casă. Însă, dacă îți dorești să creezi o amenajare deosebită și modernă, care să fie impresionantă din punct de vedere estetic, trebuie să alegi aceste piese de mobilier, ținând cont de câteva aspecte esențiale. Sunt mai multe tipuri de scaune pentru care poți opta, în funcție de designul fiecărei încăperi în parte. Așadar, ține cont de câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să selectezi cele mai potrivite modele!

Tipuri de scaune – Cum să alegi scaunele ideale?

Având în vedere că există o mulțime de tipuri de scaune pe piață, poate fi dificil să selectezi cele mai bune modele. De aceea, este util să te bazezi pe o serie de criterii, care te vor sprijini pe parcursul căutărilor tale. Prin urmare, dacă vrei să creezi un design luxos și plin de rafinament, ealege scaunele ideale în funcție de aceste detalii:

  • Spațiul în care va fi amplasat

Atunci când alegi scaunul potrivit pentru o cameră, trebuie să ai în vedere specificul încăperii respective. De exemplu, pentru zona de dining, trebuie să alegi un set de scaune care să se integreze perfect, din punct de vedere estetic, în spațiul respectiv. De asemenea, într-un birou amenajat ca atare, nu se vor potrivi scaunele de bucătărie sau cele create pentru exterior, ci doar scaune de birou, special realizate pentru acest scop. 

  • Material

Materialul este un factor care se află în strânsă legătură cu spațiul în care va fi amplasat scaunul. De pildă, dacă vrei să achiziționezi scaune pentru exterior, te poți orienta către variante de plastic, care să reziste la intemperii. Însă, în cazul în care vrei să cumperi scaune pentru interior, există o gamă variată pe care o poți cerceta. Poți opta pentru modele din lemn, piele, textil sau plastic, în funcție de preferințele tale. 

  • Design

Pentru a crea un design contemporan ieșit din comun, trebuie să iei în calcul fiecare element în parte. Chiar dacă scaunele au, în aparență, un scop practic, ele pot fi o operă de artă în sine, dacă știi cum să le alegi. Poți selecta forme inedite, care să aducă o notă originală întregii încăperi. 

  • Culoare

Culoarea scaunelor trebuie să fie complementară cu gama cromatică pe care ai ales-o pentru amenajarea camerei respective. Dacă îți plac lucrurile extravagante și moderne, îți poți îndrepta atenția către nuanțe deosebite, care să iasă în evidență: auriu, albastru, bronz, galben, mov, portocaliu, roz, roșu, verde, etc. Dacă îți dorești un decor minimalist, care să se bazeze pe nuanțe simple și clasice, poți opta pentru alb, bej, gri sau negru.  În cazul în care nu vrei să optezi pentru o anumită culoare, te poți orienta către scaune transparente, care se integrează perfect în orice fel de design.

Tipuri de scaune pentru adulți – Ce modele aparte poți selecta?

Dacă ești în căutarea unor produse inovatoare, care să ofere un spirit contemporan spațiului pe care îl vei amenaja, trebuie să te orientezi către branduri premium, care pun preț pe calitate, confort și eleganță.


De exemplu, poți achiziționa scaune de birou de la producători precum Kartell sau Stressless. Scaunele de birou create de Kartell sunt ideale pentru un look minimalist, iar cele de la Stressless mizează pe un look office. Tot la aceste branduri vei găsi și modele perfecte pentru zona de dining sau pentru bucătărie.

Calitatea este foarte importantă atunci când alegi piese de mobilier, iar investiția cu siguranță se va amortiza pe termen lung. Scaunele calitative creează un echilibru optim între confort, rezistență și aspect. Orice amenajare trebuie să fie realizată în mod artistic, ținându-se cont, în același timp, de elementele funcționale. În gama de produse oferită de aceste branduri premium, sigur vei găsi exact articolele de care ai nevoie pentru a pune la punct un design luxos.

În concluzie, acordă o atenție deosebită scaunelor pe care le incluzi în amenajarea ta. Acestea pot schimba cu totul atmosfera dintr-o încăpere, influențând-o atât din punct de vedere estetic, cât și din punctul de vedere al confortului. Optează pentru produse premium, care să-ți satisfacă toate cerințele!

Sursă foto: sensodays.ro, pixabay.com