Cum alegi cel mai bun blender

Cum alegi cel mai bun blender

Vrei să mărunțești diferite ingrediente în bucătărie, să sfărâmi inclusiv gheața sau să faci diferite aluaturi pentru prăjituri? Vrei un dispozitiv mai bun decât mixerul pe care îl folosești și care nu este foarte rapid, ceea ce îți consumă din timp? În continuare, vei descoperi un top al celor mai bune blendere, vei învăța cum să-l alegi pe cel de care ai nevoie și vei ști care este marca recomandată pentru eficiență, calitate și performanțe. În plus, vei găsi răspunsul la unele întrebări pe care poate ți le pui referitor la acest subiect interesant.

Cel mai bun blender – Clasificare TOP 3

Blenderul este un aparat electrocasnic dotat cu lame din oțel inoxidabil, care are rolul de a mărunți diferite ingrediente și de a realiza sosuri, piureuri, băuturi dulci, alcoolice sau sănătoase, aluaturi delicioase etc. În comerț există diferite tipuri de blendere, printre care se numără blenderele de masă, extrem de stabile și blenderele de mână, ce oferă mai multă libertate de mișcare. 

ProdusBlender de mână Bosch MSM14100 CleverMixx QuattroBlade, 400W, 1 viteză, vas gradat, albBlender de mână Bosch MS8CM6190 MaxoMixx, 1000W, tocător, răzătoare, cuțit gheață, inoxBlender Bosch MMBH6P6B VitaBoost 1600W, 2 litri, negru
CaracteristiciBlenderul de mână are putere de 400W
Are 4 lame și dimensiuni 375 x 60 x 60 mm
Greutatea produsului este de 0,8 kg
Blenderul are putere de 1000W, capacitatea vasului de 600 ml, control viteză 12 trepte
Are numeroase accesorii de calitate
Vasul este gradat și are capac
Cuțitul are 4 lame din oțel inoxidabil
Blenderul are putere de 1600W, vas cu capacitate de 2 litri, carte de rețete și spatulă
Cuțitul este din oțel inoxidabil cu 6 lame
Oferă 6 programe automate
Carcasa este din plastic, cu aplicații metalice
Are culoarea neagră
PROEste ușor de folosit și de transportat
Mânerul este ergonomic
Sistemul de fixare este rapid și sigur
Piciorul are o formă inovativă, care previne stropirea
Raportul calitate – preț este excelent
Are motor suficient de puternic
Permite pasarea eficientă
Asigură viteza ideală pentru orice sarcină
Curățarea se face ușor
Are blocare de siguranță
Componentele din plastic ce intră în contact cu alimentele nu au BPA
Plasticul este BPA free
Cana este rezistentă și adecvată pentru procesarea de alimente fierbinți
Are stabilitate mai mare
Unele dintre componente sunt lavabile la mașina de spălat vase
Are garanție mare
ContraAre putere mai mică și nu face față preparării unor cantități mai mari de alimenteNu are stabilitate la fel de mare ca blenderul de masăPrețul este mai mare
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cel mai bun blender de masă

Blenderul de masă sau de blat este unul dintre cele mai populare existente pe piață, fiind format din două componente principale, și anume unitate de procesare (cu butoane pentru control și motor) și vasul în care se adaugă ingredientele pentru mărunțire, dotate cu cuțite ascuțite. Un dezavantaj al acestui tip de blender este prețul mai mare comparativ cu cel al blenderului vertical.

Blender vacuum Bosch VitaMaxx MMBV625M 1000W

Blenderul are o putere de 1000W, funcție turbo/pulse, diferite accesorii utile, 6 lame din oțel inoxidabil, culoare argintie, iar cana de blender are 1.5 litri. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are rezultate excelente de amestecare 100%
are diferite funcții suplimentare utile
vine cu o carte de bucate ce oferă sfaturi importante
cana este rezistentă la șocuri, nu are gust, nici miros
unele componente se curăță ușor la mașina de spălat
prețul este mai mare

Blender de masă Bosch VitaPower MMB6382M Serie 4, 1200W, grafit

Blenderul de masă are putere de 1200W, iar vasul are capacitate de 1,5 litri. Oferă cană ThermoSafe și spatulă pentru amestecarea și omogenizarea ușoară a ingredientelor. Are 3 programe automate, viteză variabilă și functie pulse.  

AVANTAJEDEZAVANTAJE
amestecă o diversitate largă de ingrediente
este eficient și poate fi utlizat în orice situație
este destul de silențios
raportul calitate – preț este bun
pentru o cantitate prea mare de preparat, cana nu este suficienta

Blender de masă Bosch MMBM7G3M VitaStyle Mixx2Go 350W

Blenderul are o putere de 350W, capacitate vas de 0,6 litri, vine cu cuțit din oțel inoxidabil, piese lavabile la mașina de spălat vase, inel cu LED-uri de iluminat.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
are o greutate redusă și poate fi transportat dintr-un loc în altul cu lejeritate
are mașină de tocat pentru mărunțirea ierburilor mici, nucilor, cepei sau usturoiului
este adecvat pentru fructe congelate sau pentru cuburi de gheață
are putere mai mică și vas cu capacitate redusă

Cel mai bun blender de mână

Blenderul de mână sau vertical este mai ieftin, poate fi ținut în mână și mânuit extrem de ușor. Nu este, totuși, la fel de puternic precum blenderul de masă, dar sunt ușor de transportat și au un design modern.

Blender de mână Bosch MS6CB61V5 ErgoMixx

Blenderul de mână are putere de 1000W, vas de capacitate 600 ml, 12 trepte de viteză, diferite accesorii (pompă pentru vidare, caserolă pentru vidare, 3 pungi pentru vidare, vas universal de mărunțire, tel, pahar cu capac). 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
motorul este suficient de puternic pentru a mixa chiar și ingrediente crude
amestecarea ingredientelor se face fără stropire
este ergonomic și ușor de utilizat
nu este zgomotos, iar vibrațiile sunt reduse
vasul este rezistent la șoc
nu împrumută miros și gust preparatelor
capacitatea vasului este mai mică

Blender de mână Bosch MS6CM6166 ErgoMixx Style, 1000W, negru-inox

Blenderul de mână are putere de 1000W, vas cu capacitate de 600 ml, 12 trepte de viteză, funcție turbo/pulse, diferite accesorii utile, culoare neagră.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
vasul permite păstrarea preparatelor reci la frigider
motorul este puternic, suficient pentru a realiza diferite preparate
nu stropește atunci când amestecă ingredientele
manevrarea se face ușor datorită butoanelor mari și a formei ergonomice
aparatul este silențios
vasul are capacitate mică pentru familiile mai numeroase

Blender de mână Bosch MS6CA41H50 ErgoMixx, 800 W, Alb, Antracit

Blenderul de mână are putere 800W, accesoriu de mărunțire cu cuțit din oțel inoxidabil, capac inclus, tel, vas de mixare gradat. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
este performant, subțire și ergonomic
are blocare de siguranță
are numeroase accesorii utile
raportul calitate – preț este excelent
angrenajul și adaptorul telului nu pot fi introduse în mașina de spălat vase

Cum alegi cel mai bun blender

Crearea de preparate delicioase pentru toți membrii familiei, inclusiv pentru bebelușii care au început diversificarea presupune existența unui blender de calitate, care să realizeze sarcini numeroase într-un timp scurt. Utilizat în baruri, în laboratoare, dar mai ales în bucătării, blenderul cel mai bun trebuie să răspundă cu brio cerințelor. Alegerea sa trebuie să fie făcută la recomandarea specialiștilor, ținând cont de unele aspecte esențiale.

Tipul blenderului este important în alegerea aparatului potrivit. În comerț există diferite tipuri, cele principale fiind împărțite în moderne și tradiționale. Blenderele tradiționale sunt așezate pe blatul de la bucătărie, fiind potrivite pentru cei care le utilizează foarte des. Se remarcă prin prețul accesibil și funcțiile numeroase. Blenderele moderne sau cele verticale (de mână) sunt mai populare, pot fi transportate ușor dintr-un loc în altul, având mult mai multe funcții. 

Puterea blenderului trebuie să fie corespunzătoare, să susțină cu succes diferite operațiuni pe care vrea să le facă utilizatorul în bucătărie. Această caracteristică variază, existând, de regulă, aparate cu o putere între 200-1500 W. Recomandat ar fi ca blenderul ales să aibă putere acceptabilă, cu ajutorul căreia gospodina să poată duce la bun sfârșit toate operațiunile necesare. 

Funcțiile blenderului trebuie să fie diverse. De obicei, se pot găsi pe piață aparate cu 4-5 trepte de viteză, însă au apărut și blendere care pot acționa 14 trepte, blendere cu programe sau trepte predefinite, blendere cu funcție turbo, care permit gătirea într-un timp scurt și eficient. De asemenea, se mai poate menționa și funcția pentru spargerea gheții, cu ajutorul căreia se pot prepara băuturi delicioase, precum și funcționarea în mod silențios sau curățarea la mașina de spălat vase. 

Capacitatea recipientului trebuie să fie mai mare dacă blenderul va fi folosit pentru prepararea mâncărurilor, nu doar pentru a mixa un cocktail. Se poate opta pentru blender cu capacitate de 0,4 litri sau pentru unul mai mare, care poate ajunge până la 2,5 litri. De regulă, sunt preferate dispozitivele mai mari, pentru că acestea pot duce la bun sfârșit mult eoperațiuni necesare în orice bucătărie modernă. 

Sisteme de siguranță sunt vitale pentru cei care nu doresc să aibă parte de accidente nedorite în bucătărie. Un blender bun este cel dotat cu oprire automată, în cazul în care motorul se încinge mult prea tare, cu pornire în siguranță (componentele trebuie să fie bine fixate pentru ca dispozitivul să înceapă să funcționeze), cu suport anti-alunecare pentru o stabilitate perfectă. 

Nu în ultimul rând, trebuie avute în vedere accesoriile incluse într-un blender, care să poată face față cu brio oricăror provocări dintr-o bucătărie unde se gătește frecvent. Printre acestea se numără: diferite tipuri și mărimi de recipiente, spatulă pentru amestecare, râșnită, cântar etc. Unele aparate vin însoțite și de cărți de bucate, în care sunt trecute tot felul de rețete delicioase, preferate de adulți sau de copii. 

Marca recomandată de Sensodays.ro

Marca Bosch este fondată în 1886, de către Robert Bosch, în Germania. Din 1994 activează și în România, unde sunt deschise 4 filiale. Electrocasnicele Bosch reușesc să facă viața oamenilor mult mai ușoară, răspunzând celor mai înalte cerințe. Se remarcă prin calitate fără compromis, performanță absolută, perfecțiune la nivel tehnic, fiabilitate absolută. Compania are o rețea globală puternică de vânzări, producție și service.

Cum folosești cel mai bun blender și alte detalii utile

Blenderul va fi folosit respectând instrucțiunile și recomandările producătorului, pentru a preîntâmpina orice posibil incident sau o distrugere parțială sau totală a aparatului. Înainte de utilizare componentele ce se pot desprinde se spală bine și se usucă pentru a îndepărta posibilele impurități rămase din fabrică. Montarea blenderului trebuie să fie făcută ca în instrucțiuni, în conformitate cu modelul. 

Cu ajutorul setărilor se va face reglajul treptei de viteză și funcția pulse. Ingredientele trebuie tăiate înainte de a fi introduse, altfel bucățile mari s-ar putea să nu fie mărunțite dacă se blochează deasupra cuțitului. La început alimentele dure vor fi amestecate la o turație medie sau mică, apoi la o turație mai mare. Printre preparatele ce pot fi realizate cu blenderul se numără smoothie-urile, supele, cocktailurile, piureurile, cremele, măcinarea biscuiților, nucilor, cafelei, cerealelor. 

După fiecare utilizare, blenderul trebuie să fie bine curățat și igienizat, apoi depus într-un loc uscat, departe de temperaturi ridicate sau de praf. Unele dintre componente se pot spăla la mașină, altele nu. De exemplu, motorul nu va lua contact cu apa sub nicio formă, altfel s-ar putea strica. Carcasa blenderului se poate șterge bine cu șervețele umede sau cu laveta. 

În concluzie, dacă vrei să-ți ușurezi munca în bucătărie, să prepari băuturi delicioase, să faci o supă cremă sau să-i faci un suc copilului, trebuie să achiziționezi un blender de calitate. Alegerea lui o vei face ținând cont la recomandările specialiștilor, dar și la unele aspecte esențiale. 

Surse foto:

sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre blendere

Ce este un blender?

Blenderul este un aparat electrocasnic dotat cu lame din oțel inoxidabil, care ajută la prepararea mâncărurilor sau a diferitelor băuturi.

Cum alegi cel mai bun blender?

Alegerea unui blender de calitate se va face ținând cont la anumite aspecte, cum ar fi: tip, putere, funcții, accesorii, sisteme de siguranță, capacitatea vasului, producător, preț.

Câte tipuri de blendere există în comerț?

În comerț există blendere moderne sau tradiționale, blendere verticale sau de masă, blendere de uz casnic sau profesionale.

Cum se utilizează un blender?

Blenderul se va folosi ușor și rapid, după ce au fost asamblate toate componentele, respectându-se întocmai instrucțiunile și recomandările producătorului.

Ce se poate prepara cu un blender?

Un blender poate să prepare diferite rețete sau băuturi. Printre acestea se numără sucurile de fructe și legume, cocktailurile, supa cremă, piureul, aluaturile de prăjituri, măcinarea diferitelor ingrediente etc.