AMENAJARE BIROU- Reguli de design interior care te ajută să capeți putere de concentrare, încredere și spor

Amenajare birou

În momentul în care ai o funcție înaltă într-o companie trebuie neapărat să arăți acest lucru prin intermediul biroului din care lucrezi. Dacă ești directorul unei firme, trebuie să exprimi putere și importanță, pentru ca statutul tău să fie luat în considerare de către toți angajații. Cu toate acestea, este foarte important să amenajezi încăperea după bunul plac, în mod cât mai personalizat, pentru ca starea bună să fie prezentă zi de zi.

Amenajare birou – Idei de design pentru un birou directorial perfect

Majoritatea birourilor directoriale sunt sobre, întunecate, însă acest lucru s-a demodat în ultima vreme, ideile de amenajare fiind din ce în ce mai fascinante și jucăușe. Astfel, cu toate că ai o funcție înaltă în firmă, nu trebuie să pui accent pe mobilierul serios, ci îți poți orienta privirea și către piese viu colorate, dar foarte utile și practice.

Sfatul specialiștilor este să-ți expui personalitatea și caracterul în încăpere, astfel încât să obții de fiecare dată o doză zdravănă de curaj, încredere și spor. Dacă te regăsești în spațiul în care lucrezi, toate aceste stări vin de la sine, în mod natural. Nu trebuie să pui accentul pe mobilierul din lemn masiv dacă acesta nu-ți place, ci ai libertatea de a alege piesele care te fac să zâmbești.

Designerii de interior recomandă următoarele elemente pentru amenajarea unui birou de avocat sau director:

  • Nuanțe calde

Amenajarea biroului pentru firmă nu trebuie să însemne neapărat văruirea încăperii în nuanțe anoste, lipsite de personalitate sau foarte închise pentru a crea un spațiu rigid. Dacă ești o fire jovială, poți alege să colorezi spațiul în tonuri deschise de albastru, galben, coral sau galben. Atenție, însă, nu trebuie să faci abuz de aceste nuanțe, ci este de preferat să văruiești doar un perete în acest fel, iar pe ceilalți să-i faci albi.

De asemenea, nu este exclus să tapetezi peretele situat în spatele biroului. Alege un model cu forme geometrice, cu un citat motivațional sau cu diferite figuri abstracte, astfel încât să te simți extraordinar atunci când lucrezi.

Amenajare birou
  • Birou

În primul rând, amenajarea unui birou de director trebuie să înceapă cu alegerea unei mese. Este indicat să pui accentul pe produse de înaltă calitate, în colț, dacă încăperea este mică sau în formă dreptunghiulară și dacă ai suficient de mult spațiu. Poți alege atât nuanțe de maro sau negru, cât și diferite tonuri de portocaliu, albastru. Trebuie să alegi doar ceea ce te încântă pentru ca atmosfera să fie una de vis.

În plus, este necesar să reții faptul că este indicat ca mobilierul să fie în nuanțele vii, deschise, deoarece acestea au capacitatea de a te prezenta  precum o persoană deschisă la minte, comunicativă și foarte înțelegătoare.

  •   Scaun de birou

Pune accent pe confort și pe aspectul de lux atunci când trebuie să alegi scaunul de birou. Poți opta pentru un model cu tapițerie din piele, cu perne moi și pufoase, care să-ți aducă relaxarea de care ai nevoie pentru idei mărețe și inovatoare. Un fotoliu cu taburet sau unul de tip recliner este tot ce-i trebuie unui director modern.

Amenajare birou
Detalii și imagini aici → https://www.sensodays.ro/fotoliu-recliner-stressless-magic-classic-power-cadru-wenge-tapiterie-piele-batik-black.html

În plus, este esențial ca în fața biroului să adaugi două scaune de înaltă calitate, pe care să se așeze cei care au nevoie de un sfat, o părere, o îndrumare din parte ta. Alege să adaugi un plus de culoare și optimism prin intermediul acestora, orientându-te spre nuanțe jucăușe de portocaliu, verde sau mov.

  • Canapea

În biroul unui avocat sau al unui director se fac vizite regulate și se organizează diverse întâlniri, fapt pentru care o canapea de 3 locuri cu picioare metalice nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de spațiu. Este esențial să alegi un model confortabil, cât mai încăpător, pentru ca discuțiile să fie cât mai plăcute și constructive. Optează pentru nuanțe deschise pentru a aduce un plus de luminozitate.

  • Bibliotecă sau etajere suspendate

Dacă ești avocat, cu siguranță ai nevoie de o bibliotecă în care să organizezi după bunul plac cărțile care îți sunt necesare din când în când pentru împrospătarea noțiunilor. În cazul în care nu ai nevoie de acestea, poți așeza câteva etajere pe pereții goi ai biroului, pe care să poziționezi diferite ornamente, menite să aducă un plus de frumusețe camerei.

  • Iluminat modern

Iluminatul electric reprezintă un element de bază în amenajarea unui birou pentru serviciu. Dacă ești o fire conservatoare, care pune mare accent pe disciplină, autoritate și respect, îți poți îndrepta atenția către un candelabru, care să creeze o atmosferă serioasă în birou.

 În cazul în care te interesează amenajarea biroului în stil feng shui, este de preferat să iluminezi camera cu ajutorul unor lampadare, poziționate strategic în fiecare colț al camerei. În acest fel, creezi un spațiu relaxant, foarte primitor și vesel.

  • Tablouri

Una dintre cele mai interesante idei de amenajare constă în poziționarea unor tablouri de dimensiuni mari pe pereții camerei. Acestea pot întruchipa atât autoportrete, cât și diferite peisaje ori citate după care se ghidează firma ori munca pe care o prestezi. Este de preferat ca ele să te reprezinte.

Amenajare birou
  • Decorațiuni

Pune accent pe decorațiunile nonconformiste, cât mai moderne și mai interesante. Alege statuete mici, diverse figurine din lemn pe care să le poziționezi pe etajerele bibliotecii sau pe cele suspendate.

Nu este exclus să încarci camera cu diferite flori de dimensiuni mari, în ghiveci, pe care să le așezi fie lângă birou, fie în dreptul geamului, pentru ca acestea să dispună de lumina de care au nevoie. Plantele au capacitatea de a transforma spațiile rigide, sobre, în încăperi primitoare și călduroase.

Acestea fiind spuse, nu-ți rămâne decât să iei în calcul sfaturile și ideile prezentate mai sus dacă îți dorești ca amenajarea biroului să fie cât mai reușită.

Amenajare birou – Reguli de reținut pentru biroul de acasă

Amenajarea unui birou acasă nu se compară cu cea de la serviciu, deoarece, în acest caz, regulile sunt puțin mai lejere, iar libertatea de alegere și de organizare a pieselor de mobilier este mai mare. Cu toate acestea, încăperea trebuie să cuprindă câteva elemente de bază, fără de care munca nu poate fi realizată ca la carte.

Prin urmare, biroul de acasă trebuie să aibă următoarele elemente:

  • Masa

Dacă mobila pentru biroul directorial de la serviciu poate fi aleasă în funcție de culoare, aspect și material, când vine vorba despre cea de acasă, aceasta trebuie să îndeplinească criteriile dimensiunilor. Astfel, este foarte important să alegi o masă mai mică, astfel încât încăperea să aibă un aspect cât mai aerisit. Optează pentru piese de înaltă calitate, care să prezinte durabilitate și rezistență, deoarece doar în acest fel te poți bucura o perioadă lungă de amenajarea perfectă a camerei.

  • Scaun

Scaunul trebuie să fie unul cât mai confortabil, pentru ca durerile de spate și stările negative să nu-și facă simțită prezența în momentul unei conferințe sau al unui interviu de angajare. Este foarte important ca acesta să fie ergonomic, fiindcă modelele disponibile sunt concepute pentru a veni în ajutorul oamenilor care petrec mai mult de jumătate de zi la birou. Te poți orienta spre nuanța preferată, însă ai grijă ca aceasta să se potrivească cu cromatica spațiului.

Amenajare birou
  • Masă de cafea

Ideile de amenajare a unui birou mic includ mese de cafea, deoarece acestea pot crea cu ușurință zone de relaxare și de recreere. Poți cumpăra o măsuță de dimensiuni mici, dar cu o formă foarte jucăușă și nonconformistă, din sticlă sau din lemn, la care să-ți bei cafeaua de fiecare dată când simți că nu mai dai randamentul pe care ți-l dorești. Nu uita să adaugi pe aceasta o tavă cu două cești și două linguri mici.

  • Fotoliu

Amenajarea unui birou mic este destul de dificil de făcut, însă, cu multă pricepere, poți crea și un mic spațiu destinat reculegerii. Așază lângă măsuța de cafea un fotoliu viu colorat, pe care să-ți petreci timpul citind sau vizionând un episod dintr-un serial. Uneori sunt binevenite pauzele, deoarece acestea te pot face să-ți recapeți puterea de concentrare și sporul.

  • Veioză

Amenajarea birourilor mici trebuie făcută și gândită în mod cât mai practic, astfel încât să fie creat tot confortul de care ai nevoie, iar spațiul să fie optim utilizat. Atunci când amenajezi o astfel de încăpere acasă, sunt necesare multe elemente, însă ai grijă să nu încarci din punct de vedere vizual aspectul acesteia. Astfel, în locul unui lampadar, poți așeza o veioză pe unul dintre colțurile mesei. În acest fel, obții lumina necesară lucrului pe timpul nopții.

În ceea ce privește tavanul, poți alege atât spoturi, cât și pendule moderne, cu forme abstracte și foarte interesante. Pune accent pe obiectele de lux, cu un aspect ieșit din comun, deoarece acestea sunt cele mai îndrăgite și alese de către designerii de interior.

  • Covor

Alege un covor din blană artificială pe care să-l poziționezi pe mijlocul camerei sau unul colorat, care să-ți ofere mereu un gram de energie, de curaj și de încredere. Dacă ai ales să amenajezi biroul în mod cât mai vesel și optimist, cu mobilier jucăuș și nuanțe vii, atunci continuă în același ton cu alegerea covorului. În schimb, dacă te-ai axat pe un design modern, cât mai stilat, completează încăperea cu un model pufos, din blană.

  • Ornamente

Ornamentele trebuie să fie cât mai rafinate și personalizate, pentru a reflecta cine ești, ce gândești și care sunt principiile tale de viață și pasiunile. Spre exemplu, dacă adori călătoriile, așază pe birou un glob pământesc, iar dacă îți place să cânți la chitară, poziționează instrumentul lângă măsuța de cafea, astfel încât să mai exersezi câte ceva atunci când iei o pauză de la muncă.

Amenajarea unui birou pe cont propriu ridică foarte multe semne de întrebare, fapt pentru care trebuie să existe și răspunsuri. Nu trebuie să te sperii dacă nu știi anumite lucruri, ci este suficient să te informezi din surse sigure, astfel încât să reușești să finalizezi proiectul precum un profesionist.

Amenajare birou

Acestea fiind spuse, trebuie doar să te înarmezi cu multă răbdare, să te informezi din revistele de design interior și să-ți dai toată silința ca amenajarea biroului să iasă exact așa cum îți dorești. În cazul în care nu te simți pregătit pentru o astfel de provocare și ți-e teamă să nu eșuezi, ia legătura cu un designer de interior care deține toate cunoștințele necesare realizării unui spațiu de vis.

Amenajare birou – Imagini cu birouri realizate ca la carte

Ca să înțelegi mai bine cum trebuie amenajat un birou de lux, impresionant, urmărește imaginile de mai jos și inspiră-te cu încredere. Preia toate ideile care ți se par magnifice și combină-le cu cele pe care le ai în cap deja.

În cele din urmă, nu-ți fie frică să încerci să faci lucruri noi, deoarece fiecare început de drum este frumos și extrem de palpitant. Încearcă-ți abilitățile în amenajări interioare, informează-te cu lux de amănunte asupra a ceea ce vrei să faci și vei vedea că rezultatul va fi unul deosebit.

Sursa foto: Unsplash.com, Pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea biroului

Ce stiluri sunt recomandate pentru amenajarea biroului de la serviciu?

Poți alege orice design care îți face cu ochiul. Nu trebuie să alegi stilul Art Deco dacă acesta nu ți se potrivește, ci te poți îndrepta cu încredere spre cel minimalist sau industrial. Este esențial ca întotdeauna să optezi pentru tipurile de amenajări care te ajută să te bucuri pe deplin de timpul petrecut la birou. Atmosfera din cameră și aspectul acesteia au cuvânt foarte mare de spus cu privire la capacitatea ta de concentrare și la forța ta de muncă.

Există o anumită ordine în care trebuie aranjate piesele de mobilier dintr-un birou?

Este de preferat ca masa să fie situată în fața ferestrei, astfel încât să te bucuri cât mai mult de lumină naturală. Apoi, poți așeza canapeaua sau măsuța de cafea aproape de ușa de la intrare, iar biblioteca în proximitatea biroului, pentru a avea la îndemână tot ceea ce ai nevoie.

Care este iluminatul perfect pentru birourile moderne?

În ultima vreme, pendulele și suspensiile sunt foarte apreciate și îndrăgite de designerii din toată lumea. Dacă îți dorești să epatezi prin intermediul spațiului de lucru, este indicat să alegi un astfel de iluminat contemporan și cu un aspect aparte.

Pot amenaja biroul de acasă dacă nu am mai făcut acest lucru până acum?

Sigur că poți amenaja orice cameră dorești, mai ales dacă ai o anumită viziune pe care îți dorești s-o pui în practică. Nu este exclus să ții legătura cu un designer de interior care să te îndrume acolo unde te împotmolești, ci este chiar recomandat, pentru ca rezultatul să fie cel dorit.