Amenajarea unui birou la tine acasă – Tehnici utile pentru o organizare eficientă și compactă

Amenajarea unui birou la tine acasă

Biroul este un spațiu important al casei, deoarece este locul în care îți poți desfășura diverse activități profesionale sau creative care au nevoie de un astfel de cadru special. Perimetrul pe care îl ai la dispoziție este, de asemenea, esențial, căci el este cel care ghidează alegerile tale în ceea ce privește amplasamentul elementelor principale. Însă, dincolo de acest aspect macro, este nevoie să abordezi totul și la nivel micro, deoarece o caracteristică semnificativă a acestei încăperi este funcționalitatea. Prin urmare, este bine să fii pregătit cu o serie de tehnici și modalități prin care poți aranja totul într-o manieră bine pusă la punct, organizată și, bineînțeles, compactă.

În continuare vei descoperi câteva sfaturi și idei pentru a-ți amenaja biroul acasă, indiferent de spațiul pe care îl ai dispoziție.

Cum să gestionezi aspectele macro în crearea unui birou compact la tine acasă?

Te-ai hotărât să transformi o încăpere sau un mic spațiu din casă într-un birou util și folositor? Atunci trebuie să faci toți pașii în ordinea lor corectă. Dacă nu ai mult loc la dispoziție și vrei să integrezi acest nou design într-o cameră deja existentă, totul trebuie să se desfășoare ținând cont de ceea ce este în jur. Așadar, în cazul în care te afli într-o astfel de situație, iată câțiva factori pe care trebuie să-i iei în considerare:

  • Dimensiunea spațiului

Biroul poate fi instalat chiar și în living sau în dormitor, mai ales dacă nu ai o altă încăpere disponibilă. Nu este un lucru imposibil, însă totul trebuie îmbinat inteligent, în așa fel încât elementele constituente să se afle în concordanță și în armonie unele cu celelalte. 

Astfel, suprafața pe care ai rezervat-o pentru instalarea unui birou te va direcționa către selectarea unor piese de mobilier potrivite. De exemplu, te poți orienta către un model pe colț sau pentru unul pliabil și prins în perete – orice ai alege, privește bine în jurul tău și ia decizia finală având în vedere fiecare obiect din cameră. 

  • Cromatica folosită

De obicei, orice încăpere este decorată încă de la început folosind 2-3 nuanțe recurente. Așadar, dacă ai decis să adaugi un birou, nu uita să ai grijă și la culorile componente. În general, este recomandat să te orientezi către o cromatică simplă – alb, crem, gri, stejar, maro etc. – fiindcă aceste tonuri sunt mai ușor de asortat cu restul mobilierului. Însă, depinde, cu siguranță, de specificul stilistic al casei tale – poate că ai optat pentru un design interior extravagant și special, iar variantele clasice nu se potrivesc în acest context. 

Prin urmare, pentru a urma o cale sigură către succes, trebuie să menții aceeași direcție estetică, păstrând feeling-ul tău de acasă, așa cum îl percepi tu ca fiind ideal.

  • Poziționarea obiectelor

Poziționarea obiectelor reprezintă o artă pe care te poți baza în permanență, dacă urmărești câteva reguli simple. Încearcă să jonglezi cu simetriile și folosește tot spațiul pe care îl ai la dispoziție acasă. Nu înghesui elementele masive de mobilier – nu este recomandat să așezi un scaun de birou lipit de canapea sau de televizor. 

Testează diferite idei și poziții, având grijă ca totul să fie echilibrat din punct de vedere vizual. Mai ales într-o cameră de mici dimensiuni, un astfel de decor trebuie bine proporționat, pentru a evita o amenajare haotică. Astfel, atmosfera va deveni ideală pentru muncă, ajutându-te să dai dovadă de eficiență și să ai randament în task-urile pe care le ai de îndeplinit.

  • Nivelurile de înălțime

Nivelul de înălțime este un alt factor pe care trebuie să-l iei în calcul. Tot ce trebuie să faci este să te uiți care sunt piesele principale de mobilă și care este înălțimea lor – fie că este vorba despre canapele sau biblioteci, fie despre comode și etajere. Aceste detalii te vor ajuta în dobândirea unei simetrii armonioase, dincolo de poziționarea propriu-zisă. Evaluează acest aspect important și alege biroul în funcție de asta, pentru a alcătui un cadru unitar. 

Așadar, atunci când vrei să-ți organizezi biroul de acasă, nu trebuie să omiți și celelalte obiecte din jur. Acestea sunt obligatorii în procesul de creare a design-ului, fiindcă fiecare element aduce cu sine o anumită valoare stilistică ce poate îmbunătăți sau deteriora întregul ansamblu vizual. 

În concluzie, înainte de a alege un model potrivit, trebuie să pui la cale un plan care să cuprindă toate detaliile esențiale – astfel, nu vei fi surprins pe parcurs și vei putea acționa concret și eficient. Însă, desigur, dacă ai la dispoziție o întreagă încăpere destinată acestui scop, totul este mai simplu – vei crea decorul de la zero, așa cum îți dorești, fără a avea în vedere alte detalii adiacente.

Designul micro – Detalii și idei pentru amenajarea eficientă a unui birou acasă

Ce reprezintă designul la nivel micro? După ce ai ales un birou perfect pentru procesul de amenajare, este recomandat să-ți îndrepți atenția către articolele mici prin care îți poți organiza biroul într-un mod optim. 

În cazul în care laptopul este singurul obiect de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea acasă, situația nu este deloc complicată, fiindcă vei avea nevoie doar de un birou, un scaun și câteva elemente decorative care să te facă să te simți relaxat. Însă, dacă ai o firmă sau, pur și simplu, viața ta profesională necesită prezența unor instrumente, ustensile, hârtii sau dosare, o bună organizare este obligatorie. Așadar, iată o serie de lucruri care îți pot veni în ajutor, în orice moment:

  • Corpurile de depozitare

Probabil că atunci când auzi sintagma corpuri de depozitare, te gândești la cele mari, masive, precum bibliotecile sau comodele. Însă, orice corpuri de mici dimensiuni sunt utile în acest demers, fiindcă te pot sprijini în crearea unor locuri secundare, ideale pentru amplasarea anumitor obiecte și instrumente. 

De exemplu, sertarele sunt ușor accesibile și au rolul de a masca rafturile, determinându-te, în același timp, să fii ordonat. Dacă nu îți dorești ca actele sau materialele tale să fie expuse atunci când intri în cameră, un sertar este o variantă excelentă pentru a rezolva acest aspect. În funcție de biroul sau etajera pentru care ai optat, poți adăuga cu ușurință astfel de detalii care se vor dovedi a fi extrem de folositoare. 

De asemenea, cutiile sunt obiecte pe care nu trebuie să le ignori – le poți găsi în diferite dimensiuni și te vor ajuta să-ți depozitezi toate cele necesare. Fie că le preferi pe cele de plastic, fie că îți plac mai mult cele din material textil, important este să fie pe gustul tău și să-și îndeplinească scopul. Sunt mai multe criterii pe care le poți lua în considerare – precum forma, culoarea, mărimea sau sistemul de închidere. Studiază cu atenție toate aceste caracteristici și selectează modelele care ți se par atractive.

  • Accesoriile pentru organizare

Accesoriile suplimentare sunt indispensabile pentru o bună desfășurare a activității, iar organizarea nu se referă întotdeauna doar la modul în care așezi lucrurile în spațiu, ci și la felul în care le faci să fie accesibile și, mai ales,  la îndemână. Poți opta pentru diverse tipuri de penare sau suporturi pentru pixuri, markere sau carioci, precum și pentru table de scris sau alte obiecte care îți pot simplifica treaba. Acestea vor face totul mai ușor și te vor ajuta să fii mai eficient.

  • Detaliile de atmosferă

Avantajul de a muta sala de birou acasă constă în posibilitatea de a crea o atmosferă exact așa cum îți dorești. Dacă la serviciu poate fi mai greu să ai un cuvânt de zis în privința decorului, acasă lucrurile stau cu totul altfel, pentru că tu deții controlul. Așadar, după ce ai ales piesele de mobilier și toate celelalte lucruri necesare, încearcă să creezi un final touch inedit și original. 

Poți obține un ambient relaxant și armonios având în vedere câțiva factori esențiali: lumina, mirosul și decorațiunile. Lumina este extrem de importantă, fiindcă are puterea de a-ți oferi energie sau, dimpotrivă, de a-ți scădea productivitatea. Prin urmare, alege lămpi de birou care să completeze lumina naturală care intră pe fereastră, oferindu-ți confortul vizual de care ai nevoie atunci când stai la calculator, citești, desenezi sau scrii. 

De asemenea, pentru a te bucura de un miros plăcut în cameră, te poți orienta către lumânări parfumate. Acestea au un efect extraordinar asupra dispoziției mentale și îți induc o stare de relaxare, mai ales în momentele în care te simți stresat. Totuși, dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, îți poți îndrepta atenția către lămpile catalice – ele sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a combina două avantaje considerabile: parfumul și purificarea. Astfel, au rolul de a distruge impuritățile din aer și de a parfuma spațiul. 

De altfel, ai libertatea de a-ți decora biroul pe gustul tău – cercetează tablouri, fotografii, vaze și boluri decorative sau chiar și alte decorațiuni care pot da o notă specială și inedită spațiului în care lucrezi. 

Însă, înainte de a porni la drum cu toate aceste mici tehnici și secrete utile, este recomandat să faci o listă cu tot ceea ce consideri a fi esențial – cum ai vrea să arate biroul, care sunt obiectele de care ai avea nevoie, ce culori ai prefera, care este modalitatea cea mai compactă de a-ți depozita accesoriile și, mai ales, care este atmosfera pe care ți-o dorești. Abordează totul cu imaginație și creativitate, deoarece, în final, atunci când lucrezi de acasă, este foarte important să te simți în largul tău, într-un spațiu confortabil și bine pus la punct. 

Așadar, notează pe o hârtie toate aceste detalii care pot face diferența și încearcă să ți le reamintești pe tot parcursul procesului de amenajare. Dacă vei reuși să pui în aplicare toate aceste idei, cu siguranță vei izbuti să alcătuiești un design aparte, care să le includă pe toate.

În concluzie, amenajarea unui birou la tine acasă nu este deloc complicată, dacă urmărești câțiva pași de bază esențiali. Ca în orice creație, conceptul inițial este piatra de temelie – așadar, ai grijă ca acesta să fie clar formulat în mintea ta, pentru a putea apela la el ori de câte ori ai ocazia. 

În cazul în care inspirația ta întârzie să apară, te poți inspira din decorurile realizate de către designeri profesioniști, pentru a putea vedea care sunt elementele pe care ți le-ai dori și tu la tine în locuință. Astfel, poți aduna mai multe idei laolaltă și vei observa, în mod cert, cum proiectul începe să capete contur. 

Așadar, nu trebuie să te îngrijorezi, fiindcă o amenajare interioară pornește atât din dorințele tale, cât și din sursele de inspirație pe care le consulți. Fii creativ, original și dă dovadă de curaj în tot ceea ce îți propui!

Sursă foto: shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea biroului acasă

Care e cel mai bun scaun de birou pentru lucru de acasă?

În primul rând, trebuie să ții cont de dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție. Apoi, cercetează materialul din care este alcătuit, designul său și caracteristicile suplimentare pe care le are. Cel mai bun scaun este cel care încape în spațiul destinat, este ergonomic și se potrivește cu aspectul vizual al încăperii în care va fi amplasat.

Cum să-mi amenajez biroul acasă?

În funcție de perimetrul disponibil, poți opta pentru un birou mic, mediu sau mare – orice ai alege, însă, este important să-l integrezi optim în specificul estetic al casei tale. Dacă nu știi de unde să pornești, caută diverse idei de amenajare după care te poți ghida.

Ce culori sunt potrivite pentru birou?

În general, specialiștii în design interior recomandă culori naturale, precum alb, bej, crem sau maro. Însă, aceasta nu este neapărat o regulă – poți jongla chiar și cu nuanțe îndrăznețe, în funcție de preferințele tale.

De ce am nevoie pentru crearea unui birou la mine acasă?

În principiu, ai nevoie de un scaun de birou, o masă, spații de depozitare, accesorii utile și alte decorațiuni care îți plac. Alege dimensiunile potrivite, astfel încât să nu creezi un aspect vizual prea încărcat.

De ce e nevoie pentru organizarea biroului?

O bună organizare poate fi obținută cu ajutorul unor elemente destinate acestui scop: cutii, organizatoare, penare, sertare, etc. Le poți alege în funcție de dimensiuni, forme sau paleta cromatică.