Bumbac percale – Caracteristici și avantaje

Bumbac percale

Bumbacul este unul dintre cele mai apreciate materiale, datorită faptului că este foarte plăcut la atingere și are o calitate superioară. De aceea, este o opțiune excelentă atunci când vine vorba despre articole cu care pielea ta intră des în contact. Lenjeriile de pat, de exemplu, sunt elemente pe care nu trebuie să le ignori, deoarece este important ca, pe timpul nopții, să te simți în totalitate confortabil, din toate punctele de vedere. Așadar, pentru a afla de ce merită să alegi produse din bumbac percale, este esențial să te documentezi cu privire la avantajele acestuia și la caracteristicile pe care le are.

Ce înseamnă bumbac percale?

Bumbacul este popular datorită faptului că este extrem de durabil și de delicat. Din acest motiv, numeroase persoane îl aleg pentru variate categorii de obiecte. Percalul este, prin definiție, o pânză de bumbac, subțire și netedă, care este țesută într-un mod strâns. Densitatea acestuia este destul de mare, iar structura se bazează pe încrucișarea firelor și a straturilor. În general, straturile se împletesc, fiind intercalate – unul pe deasupra, unul pe dedesubt.

De asemenea, bumbacului percale i se mai spune și bumbac pieptănat. Pieptănarea presupune faptul că materialul este trecut printr-o serie de perii, ce au ca scop îndepărtarea și eliminarea succesivă a fibrelor scurte de bumbac. Astfel, firul obținut este lung și, prin urmare, mult mai fin și mai neted. Mulțumită acestui procedeu, țesătura finală este ușoară și mătăsoasă, având o textură moale și mată. 

Produsele obținute dintr-un astfel de bumbac sunt considerate a fi de calitate superioară, deoarece sunt rezistente, confortabile și au un aspect deosebit. Fibra nu se scămoșează la fel de repede ca în cazul altor materiale, iar durabilitatea este garantată, datorită faptului că densitatea firelor contribuie, în mod activ, la acest lucru. În general, la bumbacul percale, nivelul de referință este cuprins între 71 și 80 fire/cm². De asemenea, se comportă foarte bine la spălare, putând fi curățat și la temperaturi mai ridicate. Bineînțeles, totul depinde de produsul pe care îl cumperi și de imprimeul pe care îl alegi.

Ce articole din bumbac percale poți cumpăra?

Bumbacul percale este un material extrem de calitativ, pe care este recomandat să-l încerci. Dacă vrei să-ți echipezi dormitorul complet, poți selecta seturi de lenjerie de pat, care să fie pe gustul tău. Fie că vrei să cumperi un astfel de set, fie că vrei să achiziționezi articole separate – precum cearceafuri de pilotă, cearceafuri superioare sau cearceafuri de pat – este important să te orientezi către produse calitative, care să-ți și placă, dar care să fie create la cele mai înalte standarde de calitate.
De aceea, ia în considerare branduri renumite în domeniu și cercetează toate variantele pe care le ai la dispoziție. Descamps, Tommy Hilfiger sau Behrens sunt producători cunoscuți, care garantează o calitate superioară.  Descoperă opțiunile disponibile și alege modele care să se încadreze în zona stilistică pe care o abordezi în dormitorul tău. Designul poate fi bine pus în valoare cu ajutorul acestor accesorii utile și, cu lenjeria potrivită, în mod cert te vei simți bine și te vei odihni pe măsură.

În concluzie, bumbacul percale este o opțiune excelentă pentru lenjeriile de pat. Alege produse premium și echipează-ți dormitorul cu accesorii rafinate și elegante, care să-ți ofere atât funcționalitate, cât și un plus estetic!

Sursă foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre bumbacul percale

Ce este bumbacul percale?

Bumbacul percale este un material care se remarcă prin faptul că este foarte fin și delicat, datorită densității țesăturii și modului în care este creat.

Cum este realizat bumbacul percale?

Bumbacul percale este obținut în urma pieptănării firelor de bumbac, pentru a îndeparta firele scurte. Firele de bumbac astfel pieptănate se țes strâns, în straturi intercalate (un fir pe deasupra și unul pe dedesubt). Deoarece firele sunt pieptanate și, deci, mai lungi, țesătura nu se va scămoșa în timp și își va păstra finețea.

Care sunt avantajele lenjeriilor de pat din bumbac percale?

Lenjeriile de pat alcătuite din bumbac percale sunt plăcute la atingere, sunt foarte fine și delicate și sunt rezistente în timp.